Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
dzieki 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Jak możecie to napiszcie jakie macie chiptuningi w swoich 136konnych mazdach 2.0 diesel?
Mazda 6, 2.0 diesel – 136 koni , rok prod. 2003 , sedan
Teoretycznie to powinny być podkładki (miałem podobny objaw, ale przez chwile kopcił).
Z mojej wiedzy wynika, że jak kopci na biało to jest para (kopci tylko po długim staniu np. po nocy) lub spala się płyn chłodniczy (kopci cały czas nawet na ciepłym silniku).
Sprawdź płyn w zbiorniczku (dolej jeśli brakuje) i kontroluj, jeśli ubywa-> silnik był przegrzany –> wymiana uszczelki pod głowicą i to będzie przyczyną jeśli cały czas kopci.
Ja tylko sugeruje, niech inni się wypowiedzą
Z mojej wiedzy wynika, że jak kopci na biało to jest para (kopci tylko po długim staniu np. po nocy) lub spala się płyn chłodniczy (kopci cały czas nawet na ciepłym silniku).
Sprawdź płyn w zbiorniczku (dolej jeśli brakuje) i kontroluj, jeśli ubywa-> silnik był przegrzany –> wymiana uszczelki pod głowicą i to będzie przyczyną jeśli cały czas kopci.
Ja tylko sugeruje, niech inni się wypowiedzą

- Od: 27 sty 2011, 21:57
- Auto: Była:
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C 136KM ;
Jest:
Mazda 6 '08 GY
2.0 LF 147KM AT
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C CITD 121KM ;
Panowie czy montował ktoś u siebie Hid-y w M6?Jeśli tak to czy polecacie,jak się sprawują i jaka firma.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
mmarcis4 napisał(a):Panowie czy montował ktoś u siebie Hid-y w M6?Jeśli tak to czy polecacie,jak się sprawują i jaka firma.
Firma nie ma znaczenia bo i tak wszystkie to sa skosnookie badziewia. Nie ma zreszta czegos takiego jak "firma" bo chinczyk produkuje pudelka z takimi napisami jakie chca sprzedawcy.
Firma to jest Philips, producent zarnikow, ktorych w oryginalnym wydaniu nie da rady dostac na allegro. Pozostaje aso.
mick napisał(a):Witam jak demontuje się klapkę wlewu paliwa (do dobrania koloru w mieszalni lakierów) tam są takie dwie śruby , nic nie wpadnie gdzieś do środka ?
nic nie wpadnie, spokojnie możesz odkręcać, są tam tylko dwie śrubki z podkładkami, najlepiej je odkręcić kluczem nasadowym.
CLAU napisał(a):Nie ma zreszta czegos takiego jak "firma" bo chinczyk produkuje pudelka z takimi napisami jakie chca sprzedawcy
Niby tak niby nie.Kiedyś w swojej miejscowości w sklepie były dwa rodzaje hidów.Jedne kosztowały około 120 zł drógie 250zł.Jak jest taka różnica cenowa to chyba nie tylko nalepka tyle kosztuje prawda?Tym bardziej że sprzedawca powiedział że w tych tańszych mogą występować mrugania żarnika,a w tych droższych napewno zadnego problemu nie będzie.Niestety nie pamietam jaka to była firma a w sklepie już tego nie ma.
mogą nawet być za 1000 zł a i tak są nielegalne, jak Cie nie stać na auto z ory lampami wyładowczymi to nie kombinuj
Ostatnio edytowano 13 sie 2013, 21:38 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
zigu18 napisał(a): jak Cie nie stać na auto z ory lampami wyładowczymi to nie kombinuj
To już moja sprawa czy mnie stać czy nie.Dobrze wiem że najlepsze będą oryginalneale kosztują 10 razy tyle także wedłóg mnie watro pokąbinować,a na forum oczywiście o doradzenie co kupić cieżko.
panowie podpowie ktos jak rozebrac [jakie?] zaciski hamulcowe kompletnie mi sie zatarły i przypaliłem tarcze i klocki lepiej kupic zestaw naprawczy i zrobic samemu czy kupic
nowe moze ktos cos podpowie
albo to przerabial
Dopisano 11 sie 2013, 17:14:
a nie dopisałem chodzi mi o tylne
nowe moze ktos cos podpowie
albo to przerabial
Dopisano 11 sie 2013, 17:14:
a nie dopisałem chodzi mi o tylne
- Od: 7 lis 2011, 20:08
- Auto: mazda 6 GG 2.0 2004
lukste87 napisał(a):panowie podpowie ktos jak rozebrac tylne zaciski hamulcowe
viewtopic.php?f=412&t=156100