Ułożenie żarówki mijania H7 – Jakie żarówki montujecie
Strona 1 z 1
Powiedzcie mi czy przy montażu jest możliwość zamontowania żarówki odwrotnie? Czy nie ma to znaczenia w reflektorze soczewkowym. Chodzi mi o to że np w jednym będzie żarnikiem do dołu a w drugiej do góry. Wymieniłem jakiś czas temu żarówki i właśnie chodzi mi to po głowie bo bodajże jedną odwrotnie zrobiłem.
Ostatnio edytowano 7 sie 2013, 15:28 przez SzaLaS, łącznie edytowano 1 raz
Do sprzedania dwa komplety (przód i tył) nowych głośników ALPINE SXE-5725S nowe
Moja trójka – viewtopic.php?f=332&t=159979
- Od: 28 mar 2013, 20:44
- Auto: Mazda 3 (BK) , 1.6 105KM, 2003r.
Nie ma znaczenia ale od razu jedź na ustawienie świateł bo na bank się zmieni. Jestem po wymianie obu i tak samo miałem dylemat czy osadzenie jest ważne.
Szczegóły postu Cytuj SzaLaS Ułożenie żarówki mijania H7
przez SzaLaS » wczoraj, 22:52
Powiedzcie mi czy przy montażu jest możliwość zamontowania żarówki odwrotnie? Czy nie ma to znaczenia w reflektorze soczewkowym. Chodzi mi o to że np w jednym będzie żarnikiem do dołu a w drugiej do góry. Wymieniłem jakiś czas temu żarówki i właśnie chodzi mi to po głowie bo bodajże jedną odwrotnie zrobiłem
Wymieniałem żarówki w mazdzie juz kilka razy i jeśli dobrze pamiętam reflektor jest przystosowany do ustawienia tylko w jednej prawidłowej pozycji. Kształt kołnierza żarówki ma zadanie ustalić montaż w jednej słusznej pozycji.
Szkoda czasu na regulacje świateł pod błędnie zamontowane żarówki.
- Od: 23 mar 2010, 02:47
- Auto: Mazda 3
CiTD 109KM 2005
Ford Mondeo MK4
Dzieki wielkie za info
A tak btw : Jakie żarówki macie założone u siebie na mijania?
Do sprzedania dwa komplety (przód i tył) nowych głośników ALPINE SXE-5725S nowe
- Od: 28 mar 2013, 20:44
- Auto: Mazda 3 (BK) , 1.6 105KM, 2003r.
Ja miałem Bosch Pure Light, zmieniłem na Philips Blue Vision (nic się nie spaliło, po prostu chciałem sprawdzić coś nowego) i nie ma różnicy ...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Strona 1 z 1