Na swoim przykładzie jako świeżo opieczonego tatusia śmiało mogę powiedzieć, że mimo, iż jest to autko kompaktowe, mazda3 spokojnie sobie poradzi z zestawieniem 2+1 (myślę,że nawet 2+2), wraz z akcesoriami dla tego najmłodszego takimi jak wózek- bez obawy, że wyląduje on w przedziale pasażerskim z racji zbyt małego bagażnika
Posiadam mazdę 3 w wersji sedan której bagażnik nie jest wzorcem ergonomi, zwłaszcza w kwesti wątpliwej wielkości otworu załadowczego kufra, ale mimo wszystko przy odpowiednim dobrze wózeczka jest w stanie poradzić sobie z tym niewygodnym ładunkiem. Napewno pod tym względem wygodniejsza jest odmiana w wersji HB która wprawdzie posiada mniejszy bagażnik, ale napewno z lepszym dostępem.
Dla wszystkich chcących stać się posiadaczem Mazdy3, aby nie zaniechali zakupu mazdy tylko dlatego, że mają zamiar poszerzać rodzinkę, jak i również aktualnych posiadaczy którzy mają wątpliwości w tej kwesti przedstawiam fotki bagażnika z zapakowanym wózeczkiem.

Ktoś również pytał, jaki wózek godny jest polecenia ze względu na kompaktowe gabaryty po złożeniu. Śmiało mogę polecić wózeczek ze zdjęć, czyli wózek Jane Rider 3w1 (na zdjęciu w wersji z największym jego elementem-gondolą Transporter która z racji konstrukcji tzw. skorupa żółwia zajmuje troszkę więcej przestrzeni ). Wózek po złożeniu jest jednym z najmniejszych w swojej klasie (62x60x38cm). W wersji ze spacerówką składa się razem ze stelażem zajmując już tylko połowę bagażnika. Nie pozostaje mi nic innego jak zaproponować Wam drodzy forumowicze – rozmnażajcie się!! i cieszcię się w dalszym ciągu swoimi autkami