Witam,
Mam do Was takie pytanie, bo nie mogę na nie nigdzie znaleźć odpowiedzi. Niedawno padł mi przegub w mojej Maździe i chciałem go wymienić, więc pojechałem do Inter Carsu i na podstawie danych dotyczących samochodu sprzedano mi przegub Pascala. Po zawiezieniu go do mechanika okazało się, że na półosi mojej mazdy jest 21 zębów, a wewnątrz przegubu jest ich 22, więc nie pasował. Pojechałem jeszcze raz, w Inter Carsie nie znaleźli mi potrzebnego przegubu. W innym dużym sklepie motoryzacyjnym znaleźli mi po dłuższym czasie przegub identycznie wyglądający jak zamontowany wcześniej w samochodzie i ten Pascala i posiadający 21 zębów. Okazało się, że jest to przegub od Mazdy 323 BG 1.7 Diesel z 1994 roku (ja mam 323F BA 1.5 benzyna z 1998 roku). Wziąłem go, żeby zobaczyć, czy będzie to pasowało u mnie. Po założeniu na półoś, pasował, w piaście również. Tu pojawia się moje pytanie(a) czy samochód będzie na tym śmigał? Dlaczego w samochodzie z 1998 roku zamontowane były części samochodu z 1994 roku? Samochód nie był bity, bo znam jego całą historię od momentu wyjechania w 1998 roku z salonu w mieście w którym mieszkam. Czy ktoś się już z czymś takim spotkał może?
Przegub Mazda 323F BA 1998
Strona 1 z 1
Po lifcie sa jaja z przegubami ale jak udalo sie dopasowac pasujacy to wszystko bedzie ok. Nie sugeruj sie rocznikami.
-
Przemek323c
Strona 1 z 1