Mazda 323F BA Z5 '96
amory u mnie to nowe KYB z gumami i osłonami, a za Apex -a dałem 250zł. Nie wiem co odczucia skakania ja miałem podobnie na seryjnym zawieszeniu, na niskim profilu opony. Mi odpowiada tak jak teraz jest, a każdy ma swoje zdanie na ten temat.
- Od: 20 gru 2011, 11:00
- Auto: Mazda 323F ba 96r. Z5
Bartg napisał(a):Lantis 89 napisał(a):Bartg napisał(a):Bilsteiny B4 ?
Niestety tylko B4 do BA robią
Bo już myślałem, że jakieś inneB4 to w sumie to samo co Kayaby,
Dokładnie, myślę ze jednakowy poziom.
Nie wiem dla jakich typowo sportowych marek na pierwszy montaż idą KYB ale Blistein jest montowany na taśmie produkcyjnej GT-Ra
-
Lantis 89
Bardzo ładna mazda i z Apexami świetnie się prezentuje
a co do filmiku nie słyszałam dobrze jak gra bo to był hip hop
nie przepadam za nim
-
Anitka 89
W maju będzie nowy filmik w dużo lepszej jakości, bo czeka mnie wygłuszenie drzwi.
I Użyje normalnej kamery a nie aparatu jak było to nakręcane. Ten filmik maił być tylko na chwile, bo prosił mnie kolega żebym pokazał jak to gra. Ale przy tej jakości dźwięku nagrania ,to nawet nie oddało 1/10 jak to gra na żywo. A do wyboru repertuaru to nóż... są gusta i guściki 
Ostatnio edytowano 3 lut 2013, 10:44 przez Namiot_N1, łącznie edytowano 1 raz
Namiot_N1 napisał(a):W maju będzie nowy filmik w dużo lepszej jakości, bo czeka mnie wygłuszenie drzwi a ten co jest aktualnie usunę. Bo słabo na nim słychać dźwięk.
No rzeczywiście słabo słychać, jak słychać bass to nie słychać muzyki. Najlepiej sprawdzisz na muzyce do testów. Na youtube poszukaj piosenek np. ta ,,Infected Mushroom-avaratz''
-
Anitka 89
Popraw tytuł wątku na zgodny z regulaminem działu Nasze Mazdy 
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
Nowe zdjęcia z napraw

polerowanie głowicy zaworów
Potrzeba do tego co najmniej kilka rodzai papierów wodnych ja zaczynałem od 400 na mokro, potem 1000 , 2000 i na koniec 3000 i pasta polerska K2 do aluminium.

Została jeszcze nie skończona osłona na kolektor wydechowy. Ale to już na dniach będzie i ona pod maską
Wymiana nakrywka na nowe chromowane, bo stare były już zniszczone i trzeba było je co trzy tygodnie polerować , żeby uzyskać podobny efekt co nowe teraz.

Stare

Nowe

polerowanie głowicy zaworów
Potrzeba do tego co najmniej kilka rodzai papierów wodnych ja zaczynałem od 400 na mokro, potem 1000 , 2000 i na koniec 3000 i pasta polerska K2 do aluminium.

Została jeszcze nie skończona osłona na kolektor wydechowy. Ale to już na dniach będzie i ona pod maską
Wymiana nakrywka na nowe chromowane, bo stare były już zniszczone i trzeba było je co trzy tygodnie polerować , żeby uzyskać podobny efekt co nowe teraz.

Stare

Nowe

Widze że idziemy w podobnym kierunku modów
Pokaż foto zegarów jak się prezentują i tej osłony jak skończysz. Ja u siebie też spolerowałem, ale lustra z niej nie zrobisz. Bynajmniej moja miała za dużo głębokich wżerów 

U mnie elementy które spolerowałem nie były aż tak mocno żarte, a efekt jest zbliżony do lustra. Wczoraj wieczorem skończyłem osłonę kolektorów i wyszła naprawdę super. Może dla tego że ja poleruje maszynowa, nakładam bawełniana frote , trochę pasty i jazda. W taki sam sposób regenerowałem koledze ranty w felgach RH. A co do ramki od zegarów to folia nie zdaje egzaminu słabo się trzyma na kącikach gdzie wyświetlają się kontrolki i dla tego postanowiłem kupić nową ramkę i ją wyśle do firmy która się zajmuje hydrografiko i będę pewny że jak zamontuje to nie będę musiał zaraz rozbierać bo coś się rozkleiło.
Ja też polerowałem masznowo
Mimo wszystko widze że Twoja osłona była w dużo lepszym stanie. Moja miała dużo wżerów, musiałem zaczynać od papieru 120... Może jeszcze kiedyś sie pokusze o kupienie drugiej osłony i zrobienie na lustro. Na razie mam u mnie efekt połysku, który po czasie od temperatury ładnie się wypalił i mi wystarcza. Pokrywe będe za to robić na czarny mat
Czekam na foty
Czekam na foty

kompletuje części bo w nie długim czasie dołączy kolejny lantis na forum
narazie mam tylny spoiler i tylne chlapacze z wersji GT oraz światło cofania z angielki. znalazłem zdjęcie jak będzie to wyglądać po zamontowaniu .

Nowe części zamówione do mazdy które już lada dzień się pojawią u mnie.
2x żarówki led R5W pod rejestracje

światło przeciw mgłowe Led Red F1

Dokładki MS Lantis , progi i lotka przedniego zderzaka

Mieszek ze skóry naturalnej

Gałka zmiany biegów Mugen JDM

spoiler z wersji GT – jest

Chlapacze z wersji GT – jest

2x żarówki led R5W pod rejestracje
światło przeciw mgłowe Led Red F1

Dokładki MS Lantis , progi i lotka przedniego zderzaka

Mieszek ze skóry naturalnej
Gałka zmiany biegów Mugen JDM