Na mobila nie narzekam,jedynie silnik mógłby troszkę ciszej chodzić. Zerknę u siebie jak cenowo chodzi ten castrol.
A stosuje ktoś plukanki silnika? Co myślicie o produktach forte? Dużo osób na forum chwali.
www.mazdaspeed.pl
Adek311092 napisał(a):Panowie takie poważne pytanie i prosiłbym o jakieś odpowiedzi, oczytałem się tyle o tych olejach że już nie bania boli a nic nie postanowiłem, mam xedosa 6 2.0 z przebiegiem 180tyś rok temu zalałem go castrolem magnatec 10w40 ale nie jestem zadowolony z pracy silnika na tym oleju, przy delikatnej jeździe nie ma żadnych ubytków ale przy przejechaniu tak około 4km do czerwonego pola zaczyna dymić i ubytek oleju jest zauważalny. na 10 tyś zużyłem około 5.3 litra oleju oczywiście wliczone jest tez zalanie silnika około 4.2 więc dolałem około 1 litr. z mojej małej wiedzy wynikałby że jeśli silnik bierze olej przy pałowaniu to musi przepuszczać olej na pierścieniach, i mój plan jest taki aby zrobić płukankę (może pomoże na pierścienie) i zalać go olejem albo mobil 1 5w50 syntetyk abo valvoline max life 10w40 i co wy na to? trochę się sram tej płukanki że coś mi rozszczelni ale z drugiej strony może pomóc no i olej czy przejście z tego castrola na pełen syntetyk z mobila nie narobi kłopotów doradźcie coś
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość