Demo dealera – czy warto
Strona 1 z 1
Ja moja kupiłem demowke, po za tym ze nie moglem wybrać sobie koloru to całkiem nowe auto i z normalna co prawda już biegnąca gwarancja, moim zdaniem warto.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Jesli nie ma zadnego haczyka a wszystko jest w stanie odpowiednim jak na przebieg 3tysiace to czemu nie.
-
Przemek323c
Kupiłem już dwa takie auta w zyciu i nigdy nic się nie działo w tym miesiącu też kupię mazdę 3 własnie pokazową z tym że ja kupowałem wiele taniej niż ty piszesz, ze 133 na 113 to żadna łaska , on mają pewnie 25 – 30 procent na aucie jak nic
Wysłane z mojego IdeaTab A2107A-H za pomocą Tapatalk 4
Wysłane z mojego IdeaTab A2107A-H za pomocą Tapatalk 4
- Od: 6 mar 2013, 23:44
- Auto: 323F 2,0 V6 GT
323F 1,8.
323C 1,5
Moim zdaniem demówkę generalnie warto, tylko zdecydowanie za mało zeszli z ceny !
Pamiętaj, że to jest auto używane, 8 miesięczne... zeszli 10%
Niech zawołają rynkową (np. wg. Eurotaksu cenę za roczne auto), to będzie uczciwa oferta. Pamiętaj, że zostaje ci 2 lata i 4 miesiące gwarancji i jak ty będziesz odsprzedawał auto to sprzedasz jako o rok starsze z od drugiego właściciela, także czasem warto przemysleć i ponegocjować zakup nówki, która stoi u dealera. Nie koniecznie u tego, poproś o oferty różnych dealerów a potem o taką samę ofertę swojego dealera.
Pamiętaj, że to jest auto używane, 8 miesięczne... zeszli 10%
Niech zawołają rynkową (np. wg. Eurotaksu cenę za roczne auto), to będzie uczciwa oferta. Pamiętaj, że zostaje ci 2 lata i 4 miesiące gwarancji i jak ty będziesz odsprzedawał auto to sprzedasz jako o rok starsze z od drugiego właściciela, także czasem warto przemysleć i ponegocjować zakup nówki, która stoi u dealera. Nie koniecznie u tego, poproś o oferty różnych dealerów a potem o taką samę ofertę swojego dealera.
- Od: 22 lip 2013, 13:47
Ostatecznie uzyskałem cenę 114 (alarm+dywaniki+mata do bagażnika). Dodatki śmieszne ale za podobne auto dealer w Bydgoszczy też chce 118 tys. ale w innym kolorze. Eurotax wycenia na 112. Dali dość dobre ubezpieczenie i leasing. Stoi nich szara nówka w manualu za 123. Gdyby wybór na rynku był większy to może zeszliby do 110. Dzwoniłem do kilku dealerów. Jest tak jak wszyscy piszą- nie są skłonni do upustów zwłaszcza na tym modelu. Auto potrzebowałem na szybko, więc możliwości negocjacji też ograniczone.
Generalnie z tego co wiem czekał bym około 2 tygodni bo jest dostępny taki samochód w takiej konfiguracji jaką mnie interesuje kwestia jest tylko w tym jaką kwotę zaproponują za samochód który oddam w rozliczenie i jaki upust zaproponują. A drugi rzecz to martwią mnie niestety opinie o blachach w Mazdzie

- Od: 27 lip 2013, 18:39
- Auto: Mercedes C 220 CDI 2011
Blachy maja 12 lat gwarancji można spać spokojnie.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Marianek napisał(a):Blachy maja 12 lat gwarancji można spać spokojnie.
ok blachy zewnętrzne tak ale mazda zabiezpieczyła się w umowie gwarancyjnej i zastrzega że gwarancja na lakier i na perforację obejmuje tylko i wyłącznie blachy zewnętrzne , czyli jeżeli zacznie rdzewieć ci na przykład rama lub podwozie to na mój rozum

- Od: 15 wrz 2012, 23:46
- Auto: Lexus IS 300H 2013
Mazda CX5 2012 2,0 SKYPASSION
Po zachodniej stronie odry przeglądy karoserii są gratis nic się nie płaci.
Niewiem jak jest w Polsce i tu nie mowie ale w Belgii jest gwarancja na profanacje nadwozia, czyli wszytko co jest nadwoziem jest objete gwarancja. Uklad zawieszenia juz niestety nie
Niewiem jak jest w Polsce i tu nie mowie ale w Belgii jest gwarancja na profanacje nadwozia, czyli wszytko co jest nadwoziem jest objete gwarancja. Uklad zawieszenia juz niestety nie
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
jutro odbieram tez Demo dla zonki – a ze jezdze juz rok (z duza satysfakcja) A6 tez odkupiona od delear-a (co prawda w D) to spie spokojnie
popularnosc i dobre oceny CX-5 bardzo przeszkadzaja w negocjacjach cenowych z deler-ami
(razcej nie ma nawalu aut i nie maja co spuszczac z ceny)
pzdr
popularnosc i dobre oceny CX-5 bardzo przeszkadzaja w negocjacjach cenowych z deler-ami
(razcej nie ma nawalu aut i nie maja co spuszczac z ceny)
pzdr
Strona 1 z 1