Zawsze chciałem miec samochód typu coupe, ale zawsze do głowy przemawiał rozsądek (funkcjonalność samochodu) i wszystko szło w zapomnienie. Własnie dlatego od ponad 3 lat jezdze 626GF z której generalnie jestem zadowolony
Najbardziej pod uwagę brałem Hondę Prelude ostatniej generacji z silnikiem 2.2. Samochód dośc pojemny a przy tym z pazurem i wysokoobrotową pilarką pod maska

Jednak zakup Hondy (cena)zmusił by mnie do sprzedaży 626 i przynajmniej czasowego pozegnania się z marką, z Hiroszimy.
Zacząłem więc poszukiwania czegos innego.. W natłoku mysli chciałem nawet sprzedac GF i kupic GE w sedanie, ogarnac wizualnie, do tego swap na KL-a i było by chyba dośc ciekawie..no dobra ale nadal nie posiadał bym coupe
I tak oto przypadkiem moja uwaga skupiła się na MX-6
Długo się nie zastanawiając,zadzwoniłem popytać co i jak, i umówiłem się na oględziny w okolice Lublina. W kolejnym dniu odpaliłem GFa i wraz z forumowiczami Paolo i Garbage pojechalismy na wschód..
Po ogledzinach i dosc dobrym wrazeniu jakie wywarł na mnie MX, postanowilem go zakupić.
Samochód sprowadzony w 2006roku do Polski (w Niemczech 1 właściciel od 92r) w posiadaniu do 2013r przez 1 własciciela PL.
W marcu 2013 Mx-a zakupił forumowicz wkostek jednak ze względu poszukiwania czegoś berdziej funkcjonalnego zdecydował sie na sprzedaz Mazdziny i tak oto od ok 2 tyg właścicielem samochodu zostałem ja
Mx został sprowadzony z DE majac ok 98000 przebiegu, potwierdzone róznymi fakturami, wpisami itd, które to posiadam obecnie.
Na dzien dzisiejszy widnieje ok 172800km, z czego 600km juz moje
Samochód w naprawde ładnym stanie jak na Mx-a i 21 lat zycia. Co prawda, chyba załapał się na gradobicie gdyż przednia maska posiada wiele wgniotek i z tego powodu w pózniejszym czasie zostanie pomalowana lub wymieniona na inna. Malutkie ogniska korozji i powierzchowna korozja też nie jest czyms obcym ale samochód swoje lata juz ma,generalnie blacha/buda- zdrowa
Srodek samochodu w skórze, wszystkie przełączniki sprawne. Silnik w dobrej kondycji, na dniach planowana zmiana oleju. Jezdził na oleju Motul 6100 S+, jednak zastanawiam się na przejsciu w syntetycznego Motula 8100 x-clean?
Plany co do samochodu: to utrzymac w jak najlepszej kondycji w jak najbardziej oryginalnym stanie
Jedynie felgi chciałbym zmienic i marzą sie mi dokładki mazdaspeed ale gdzie tu dostac cos takiego za ludzkie pieniądze

no i hamulce ori zastąpić tymi z Mazdy 6.
Co do wyposazenia:
el. szyby
el. lusterka
el szyberdach
el reg fotela kierowcy
wspomagnie kier.
centralny zamek
skórzana tapicerka
klimatyzacja
tempomat i wiecej nie pamiętam
Pare fotek co by było poprawnie
W załączniku zdjęcia wykonane przez Wkostka, przełom zimy/wiosny (obecnie inne radio), mam nadzieje ze nie ma nic przeciwko umieszczeniu zdjęć. Częśc była w ogłoszeniu

A ostatnie foto z M6 Brata