Zakupiłem niedawno Mazde 323F 2.0 TD (BJ) 1999 i natknąłem się na parę drobiazgów do których nie wiem jak się zabrać.
1. tylna wycieraczka nie pracuje, chyba jest zapieczona ponieważ podczas uruchamiania słychać jak silniczek chce pracować.
2. Podobna sytuacja z spryskiwaczami z tyłu, słychać jak chodzą ale płyn nie leci na szybę.
3. Po prawej stronie od chłodnicy jest taka gumowa, uszczelka, odbojnik. Jest sparciała i silnik strasznie wpada w wibrację. Jak go zrobić w sposób ekonomiczny? Dociąć z twardej gumy klina?
4. Ile oleju 5W40 potrzebuje? Jeździłem DiTD przez 2 lata teraz mam TD i nie wiem czy podobną konstrukcje maja.
5. odkręciłem osłonę paska rozrządu, z boku nie wydaje się być postrzępiony, poprzedni właściciel mówił że spokojnie z 20tys. jeszcze zrobię. Wymienić czy jeśli "wygląda" na jeszcze w miarę to jeździć z miesiąc dwa.
Kilka szybkich pytań 323F 2.0 TD
Strona 1 z 1
1. jest fotorelacja jak ją zreperować
2. do sprawdzenia pompka w zbiorniczku
3. tak dorób z czegoś
4. czekaj bo nie rozumem przecież w bj też jest ditd chyba że masz ten stary wolnossący motor
5. Wymień go natychmiast bo on długo nie pociągnie (tylko oryginał)
2. do sprawdzenia pompka w zbiorniczku
3. tak dorób z czegoś
4. czekaj bo nie rozumem przecież w bj też jest ditd chyba że masz ten stary wolnossący motor
5. Wymień go natychmiast bo on długo nie pociągnie (tylko oryginał)
z VIN pokazuje mi:
Kod Pojemność skokowa (cc) Liczba cylindrów Moc (KM) Typ Uwaga
RF 1998 4 90 diesel Turbodoładowanie
dokładnie taka:
http://auto.moto.pl/samochody/MAZDA/398 ... xclusive/p
to chyba zwykły TD?
Kod Pojemność skokowa (cc) Liczba cylindrów Moc (KM) Typ Uwaga
RF 1998 4 90 diesel Turbodoładowanie
dokładnie taka:
http://auto.moto.pl/samochody/MAZDA/398 ... xclusive/p
to chyba zwykły TD?
- Od: 24 paź 2009, 20:22
- Auto: Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 1999r.
Nie to DiTD RF2A, 90KM.
Uzupełnij profil
Uzupełnij profil
- Od: 8 lut 2012, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 2004r
Co do oleju to 5L wystarczy i jeszcze ci na dolewkę zostanie
Przy rejestracji samochodu mówisz lub wpisujesz nie pamiętam dawno to było że diesel turbodoładowany i tyle.Pozdrawiam i bezawaryjności życzę
Przy rejestracji samochodu mówisz lub wpisujesz nie pamiętam dawno to było że diesel turbodoładowany i tyle.Pozdrawiam i bezawaryjności życzę
Trochę autora nie rozumem, przecież jeździłeś DiTD i teraz też masz też DiTD i widać to pod maską więc skąd się u Ciebie wzięła się myśl że masz jakieś TD???
Strona 1 z 1