Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
Pokaż może na fotce jak to wygląda, bo nie widzę powodu dla demontażu mat przy wymianie głośników. O co chodzi z tym montażem od środka?
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
W tygodniu to rozebrałem żeby się rozeznać ale teraz mam to złożone więc zrobiłem rysunek proszę się nie śmiać
Cienka linia to drzwi, gruba to dystans, niebieskie to głośnik,
Wszystko jest zamontowane od środka co w efekcie nie pozwala na odsunięcie szyby do końca.
Ostateczne chyba kupie AUTOTEK A6.2CS mniej markowe ale podobno że fajnie grają.

Cienka linia to drzwi, gruba to dystans, niebieskie to głośnik,
Wszystko jest zamontowane od środka co w efekcie nie pozwala na odsunięcie szyby do końca.
Ostateczne chyba kupie AUTOTEK A6.2CS mniej markowe ale podobno że fajnie grają.
Witam was serdecznie . Co sądzicie o radiu dedykowanym do m3 warto inwestować czy tez nie?. Może macie jakieś ciekawe inne sprawdzone odtwarzacze innych marek w niższych cenach . No i jeśli ktoś z was posiada takowy model to prosiłbym o info co do seryjnego wyświetlacza zespolonego z radiem nad radiem seryjnym czy współgra z tym radiem i jest jego możliwość podłączenia do tego modelu radia . Link poniżej. Pozdrawiam Macias.
http://allegro.pl/radio-dedykowane-do-m ... 15907.html

- Od: 15 lis 2012, 23:51
- Auto: mazda 3 sedan 1.6 Z6 BK 2005r
a pytales w dziale BK?
ps.
juz wzieli
ps.
Xionc napisał(a):Rany, jak będę tyle rad udzielał, to mnie na Moderatora wezmą
juz wzieli
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
@Wiesia, na początek to polecam lekturę tematu o standardowych rozmiarach głośników: viewtopic.php?f=28&t=9372. Ale już Ci ułatwię – przód 165mm, ale płytkie (max ok 50mm), z tyłu są miejsca fabryczna na wysokości bioder pasażera i są to jakieś elipsy, chyba 5x7. Ale nic tam nie wkręcaj, daj dobry system z przodu i subwoofer do bagażnika. Nie pytaj dlaczego, poczytaj topic z FAQ:)
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Ja mam pytanie dotyczące kondensatora. wiem do czego słuzy i mniej wiecej jak działa, ale przy dzisiejszych upałach mój kondensator sie CHYBA zagotował.
pół dnia jezdziłem po miescie z dosc głośną muzyką. Nie było zadnego problemu. Po zaparkowaniu w cieniu i zostawieniu auta w cieniu na ok godziny po moim powrocie poczułem bardzo intensywny jakby zapach kwasu. zajrzałem do bagażnika i "szybka" kondensatora była zaparowana i znac było skropliny od srodka, a samkondensator sie samoistnie włączał i wyłączał co chwile i był strasznie gorący.
Odłączyłem odrazu zasilanie ale kondensator tylko nieznacznie ostygł w przeciągu godziny.
wymontowałem go całkowicie i temp zaczęła spadac
po tym wyczerpującym opisie pora na pytanie:
czy jest szansa ze bedzie on jeszcze działał? pytam bo nie podłączałem go poczekam do jutra az całkiem ostygnie ale jakos boje sie go znowu podłaczyc
pół dnia jezdziłem po miescie z dosc głośną muzyką. Nie było zadnego problemu. Po zaparkowaniu w cieniu i zostawieniu auta w cieniu na ok godziny po moim powrocie poczułem bardzo intensywny jakby zapach kwasu. zajrzałem do bagażnika i "szybka" kondensatora była zaparowana i znac było skropliny od srodka, a samkondensator sie samoistnie włączał i wyłączał co chwile i był strasznie gorący.
Odłączyłem odrazu zasilanie ale kondensator tylko nieznacznie ostygł w przeciągu godziny.
wymontowałem go całkowicie i temp zaczęła spadac
po tym wyczerpującym opisie pora na pytanie:
czy jest szansa ze bedzie on jeszcze działał? pytam bo nie podłączałem go poczekam do jutra az całkiem ostygnie ale jakos boje sie go znowu podłaczyc
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
obejdzie sie bez miernika bo ma wyswietlacz. poza tym nie mam miernika
a co mogło spowodowac zagotowanie??
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
jaki odtwarzacz? z jaka predkoscia nagrywasz te plyty ? czyszczenie lasera napewno nie zaszkodzi
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
wlasnie to sugeruje
cd najlepiej z jak najnizsza predkoscia na ktora pozwala nagrywarka 
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Cześć, mam II radia. Jakiś tam tani pionek który gra i wszystko okey i Mój Alpine. Wymontowałem go z byłego samochodu i teraz zamontowałem w Mazdzie. Problem polega na tym, że radio się normalnie włącza, szuka fale i je znajduje, ale wogole nie grają głośniki
Jak na razie nie mam możliwości sprawdzenia radia w innym samochodzie, ale co jest nie tak ?
Pionek gra normalnie, a alpine już nie. Podłączam go wg instrukcji.

Jak na razie nie mam możliwości sprawdzenia radia w innym samochodzie, ale co jest nie tak ?
Pionek gra normalnie, a alpine już nie. Podłączam go wg instrukcji.

- Od: 4 wrz 2010, 14:10
- Auto: 323F BJ DiTD 00
a co to za alpinka? czy czasem nie ma wylaczonych koncowek w menu? POWER-IC ON/OFF ma byc na on

KoRnFUN napisał(a):obejdzie sie bez miernika bo ma wyswietlacz. poza tym nie mam miernika
Stracil pojemnosc, dostal zwarcia, ewentualnie inne cuda.
-
Przemek323c