Problem z odpaleniem samochodu

Postprzez Łukasz G » 24 lip 2013, 18:55

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

mam problem,dzisiaj wchodzę do garażu chcę odpalić auto a tu brak reakcji,nawet radio nie chodzi,na światłach nie zostawiłem na noc więc akumulator raczej cały,zapalają sie tylko swiatła,nie kręci wgl silnika.

Miał ktoś podobny problem może ? z góry dzięki za odpowiedzi.
Łukasz G

Postprzez Gigi_ » 25 lip 2013, 11:06

Łukasz G napisał(a):Miał ktoś podobny problem może ?

Witaj :)
Miałem podobny problem. Myślałem że to akumulator, według pomiarów słabo trzymał więc go wymieniłem. Niestety po jakimś czasie problem znów powrócił i to z większą częstotliwością. Kilka razy odpalony "na pych" i w końcu oddałem rozrusznik do regeneracji, prawdopodobnie szczotki ale zregenerowałem go praktycznie doszczętnie bo znajomy doradził że koszty niewiele większe a warto wykluczyć inne problemy w przyszłości. O tej pory (pół roku) odpala bez problemu. Pzdr
Forumowicz

Od: 19 wrz 2011, 14:01
Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '06

Postprzez Łukasz G » 25 lip 2013, 20:16

Dzięki za info jutro podladuje akumulator bo ,dzisiaj podladowalem 2 h i bylo ok,jesli znowu sie to bd powtarzalo to zrobie tak jak Ty ,pozdro
Łukasz G

Postprzez iwon44 » 25 lip 2013, 20:27

Jeżeli znasz się troche na mechanice, to wyjmij rozrusznik i akumulator i podłącz go na krótko. Zobacz czy kręci. Jeżeli nie to można go łatwo rozłożyć na stole i dać pojedyncze detale do naprawy co oszczędza gotówke. Przetoczyć komutator, wymienić szczotkotrzymacz, z szczotkami, i nasmarować łożyska igiełkowe na przgładni planetarnej,
Forumowicz

Od: 12 wrz 2012, 19:21
Auto: Mazda 3 BK Z6 05r Active