Witam wszystkich bardzo serdecznie,
mam problem,dzisiaj wchodzę do garażu chcę odpalić auto a tu brak reakcji,nawet radio nie chodzi,na światłach nie zostawiłem na noc więc akumulator raczej cały,zapalają sie tylko swiatła,nie kręci wgl silnika.
Miał ktoś podobny problem może ? z góry dzięki za odpowiedzi.
Problem z odpaleniem samochodu
Strona 1 z 1
Łukasz G napisał(a):Miał ktoś podobny problem może ?
Witaj
Miałem podobny problem. Myślałem że to akumulator, według pomiarów słabo trzymał więc go wymieniłem. Niestety po jakimś czasie problem znów powrócił i to z większą częstotliwością. Kilka razy odpalony "na pych" i w końcu oddałem rozrusznik do regeneracji, prawdopodobnie szczotki ale zregenerowałem go praktycznie doszczętnie bo znajomy doradził że koszty niewiele większe a warto wykluczyć inne problemy w przyszłości. O tej pory (pół roku) odpala bez problemu. Pzdr
Dzięki za info jutro podladuje akumulator bo ,dzisiaj podladowalem 2 h i bylo ok,jesli znowu sie to bd powtarzalo to zrobie tak jak Ty ,pozdro
-
Łukasz G
Jeżeli znasz się troche na mechanice, to wyjmij rozrusznik i akumulator i podłącz go na krótko. Zobacz czy kręci. Jeżeli nie to można go łatwo rozłożyć na stole i dać pojedyncze detale do naprawy co oszczędza gotówke. Przetoczyć komutator, wymienić szczotkotrzymacz, z szczotkami, i nasmarować łożyska igiełkowe na przgładni planetarnej,
Strona 1 z 1