Mazda3 BK Y6 '06 1.6 MZ-CD GaFFel
Kto by pomyślał, że 2 małe żaróweczki LED mogą tak zmienić oświetlenie kabiny z przodu
Chyba nie muszę pokazywać jak "jasno" było na seryjnych żarówkach
Już niebawem LED'owa rewolucja ;p

Chyba nie muszę pokazywać jak "jasno" było na seryjnych żarówkach

Już niebawem LED'owa rewolucja ;p
“Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż”
- Od: 24 mar 2013, 20:11
- Auto: Mazda3/G120/Revolution (2015)
ładnie
pewnie SMD ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
5x SMD na żarówkę- ale prawdopodobnie będę montował zamiast nich po 1x niebieskim HIGH POWER LED
Całą Madzię zaopatrzyłem w LED'y SMD (włącznie ze światłami do jazdy dziennej). Teraz czekam na przesyłkę- zdjęcia prawdopodobnie w przyszłym tygodniu
Całą Madzię zaopatrzyłem w LED'y SMD (włącznie ze światłami do jazdy dziennej). Teraz czekam na przesyłkę- zdjęcia prawdopodobnie w przyszłym tygodniu
no własnie ciekawi mnie ten Hig power Led bo nie miałe z nim stycznosci czy wypadnie lepiej niez SMD x5
w 323 tez miałem LED czesc w SMD czesc zwykłe ale z tych tanszych jak znajda sie fundusze to moja tez dostanie swiatełko
w 323 tez miałem LED czesc w SMD czesc zwykłe ale z tych tanszych jak znajda sie fundusze to moja tez dostanie swiatełko

Ja miałem w poprzednim samochodzie światła do jazdy dziennej w technologii high power led i powiem Ci, że nieźle "dawały"
Z resztą zobaczysz w przyszłym tygodniu.
Żarówki już nie są takie drogie- ja jak kupuje, to kilka przedmiotów na raz-za przesyłkę płacę tylko raz
Żarówki już nie są takie drogie- ja jak kupuje, to kilka przedmiotów na raz-za przesyłkę płacę tylko raz

09.07.2013
Dzisiaj miałem czas wolny, więc zrobiłem sobie samodzielnie porządną, grupą, aluminiową podstopnicę.
Podstopnica wykonana w zwykłym, amatorskim garażu przy pomocy szlifierki, wiertarki, papieru ściernego, kawałka ocynkowanej, dachowej blachy i sylikonu.
Koszt wykonania w moim przypadku to 0zł (sprzątając garaż znalazłem kawałek aluminiowej blachy.
Czas wykonania- około godzina
Gdyby ktoś chciał fotorelację, to mogę ją stworzyć (mam zdjęcia)
01.07. 2013 -Serwis w celu wymiany filtra kabinowego+ odgrzybienie klimatyzacji.
Dzisiaj miałem czas wolny, więc zrobiłem sobie samodzielnie porządną, grupą, aluminiową podstopnicę.
Podstopnica wykonana w zwykłym, amatorskim garażu przy pomocy szlifierki, wiertarki, papieru ściernego, kawałka ocynkowanej, dachowej blachy i sylikonu.
Koszt wykonania w moim przypadku to 0zł (sprzątając garaż znalazłem kawałek aluminiowej blachy.
Czas wykonania- około godzina
Gdyby ktoś chciał fotorelację, to mogę ją stworzyć (mam zdjęcia)
01.07. 2013 -Serwis w celu wymiany filtra kabinowego+ odgrzybienie klimatyzacji.
- Załączniki
Mazda przebyła długą drogę
W niecały tydzień przejechała prawie 2.500 km- zdjęcia z Celle w Niemczech
Celle, zajefajna miejscowość, super stare domki w samym centrum naprawdę rewelacja
Jak tam jesteście to polecam dworzec Hundertwasser-Bahnhof w Uelzen bardzo blisko Celle.
Mazda dała rade !

Jak tam jesteście to polecam dworzec Hundertwasser-Bahnhof w Uelzen bardzo blisko Celle.
Mazda dała rade !
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Oj niestety już wróciliśmy. Byliśmy też w Timmendorfer Strand nad morzem.
Jedna rzecz mnie zastanawia: jak jechaliśmy od Wrocławia na Berlin, to autostrada w Polsce aż do samej granicy była IDEALNA
A ruch na niej w nocy był dość duży.
Natomiast jak wracaliśmy, to GPS poprowadził nas innym przejściem granicznym- efekt? Około 70km okropnej, dziurawej, "płytowej" drogi zaraz za niemiecką granicą.
Aż szkoda mi było mazdy
Czy ktoś z Was może wie, jaką trasą jechałem za pierwszym razem, a jaką za drugim razem? Nie chciałbym popełnić drugi raz tego samego błędu i jechać tą dziurawą drogą...
Jutro konserwacja podwozia i nadkoli.
W sobotę lotka.
Jedna rzecz mnie zastanawia: jak jechaliśmy od Wrocławia na Berlin, to autostrada w Polsce aż do samej granicy była IDEALNA

Natomiast jak wracaliśmy, to GPS poprowadził nas innym przejściem granicznym- efekt? Około 70km okropnej, dziurawej, "płytowej" drogi zaraz za niemiecką granicą.

Czy ktoś z Was może wie, jaką trasą jechałem za pierwszym razem, a jaką za drugim razem? Nie chciałbym popełnić drugi raz tego samego błędu i jechać tą dziurawą drogą...
Jutro konserwacja podwozia i nadkoli.
W sobotę lotka.
A czy na tej drodze nie jest tak, że w stronę Niemiec jest nowy asfalt, a z powrotem jest czołgówka
Ja tak to zapamiętałem jadąc tam 2 lata temu...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
tomek-waw napisał(a):Grzegorz K napisał(a): w stronę Niemiec jest nowy asfalt, a z powrotem jest czołgówka
Tak właśnie jest
Jadąc do Niemiec nie zwróciłem uwagi którędy jechałem: albo jechałem drogą nr 18 (skoro mówicie, że nawierzchnia w stronę Niemiec jest nowa), albo jechałem w stronę Zgorzelca/ Jędrzychowice.
W każdym razie następnym razem będę wracał przez przejście graniczne koło Zgorzelca, bo szkoda samochodu...

gaffel napisał(a):skoro mówicie, że nawierzchnia w stronę Niemiec jest nowa), albo jechałem w stronę Zgorzelca/ Jędrzychowice.
W stronę niemiec też są "płyty" z tym że nowe. ( wylewana nawierzchnia betonowa )
Witam:
W ostatnim czasie zamontowałem spoiler oraz wykonałem konserwację podwozia (najpierw natryskowo środkiem "BOLL'a", druga warstwa to "BITGUM" naniesiony pędzlem.
W przyszłym tygodniu wymiana filtru i oleju
Wszystkie filtry marki KNECHT
OLEJ: MOTUL X-CLEAN+
Wymieniam również olej w skrzyni biegów: wymiana na MOBIL Mobilube1 SHC SAE 75W-90
W ostatnim czasie zamontowałem spoiler oraz wykonałem konserwację podwozia (najpierw natryskowo środkiem "BOLL'a", druga warstwa to "BITGUM" naniesiony pędzlem.
W przyszłym tygodniu wymiana filtru i oleju
Wszystkie filtry marki KNECHT
OLEJ: MOTUL X-CLEAN+
Wymieniam również olej w skrzyni biegów: wymiana na MOBIL Mobilube1 SHC SAE 75W-90
Panowie, gdzie najlepiej wymienić rozrząd w okolicach Krakowa? Możecie coś polecić?
(...) I czy części lepiej zamówić samodzielnie, czy zostawić to już mechanikowi? Wolałbym oryginalne części
(...) I czy części lepiej zamówić samodzielnie, czy zostawić to już mechanikowi? Wolałbym oryginalne części

Ja brałem części w sklepie forumowym. Brak zastrzeżeń 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
na przyszłość polecam kierować się zaraz po przekroczeniu granicy na Trzebiel- Żary – Żagań na Leszno Górne i wjechać na autostradę z powrotem
bynajmniej ja tak robię jak jadę do Wrocławia i omijam betonowe płyty.
ps. moze kiedyś zrobią A18 od granicy do Krzyżowej.
ps. moze kiedyś zrobią A18 od granicy do Krzyżowej.

- Od: 9 kwi 2005, 21:00
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 2013; Mazda 3 BL 2.0 Disi 2012;
była;Mazda3 1.6 Active 2006 & Mazda3 2.0 Sport 2009
323F BJ 2.0 FS Sportive '01