Radio. Różne problemy.
Witam
Chciałem dzisiaj odpalić cd i nie chce mi radio płyt czytać ,tylko tak trochę płyta hałasuje jak się kręci i to wszystko, żadnej płyty nie czyta które wcześniej czytało.Czy miał może ktoś z was podobny problem ?
( mazda 6 2009 2.0 benzyna radio mp3 bez zmieniarki)
Pozdarawiam
Chciałem dzisiaj odpalić cd i nie chce mi radio płyt czytać ,tylko tak trochę płyta hałasuje jak się kręci i to wszystko, żadnej płyty nie czyta które wcześniej czytało.Czy miał może ktoś z was podobny problem ?
( mazda 6 2009 2.0 benzyna radio mp3 bez zmieniarki)
Pozdarawiam
- Od: 6 sie 2012, 22:33
- Auto: mazda 6 salon 2009
Skąd jesteś?
Zadzwoń do kolegi airbob, on zajmuje się takimi rzeczami http://www.mazdaspeed.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=15455
Zadzwoń do kolegi airbob, on zajmuje się takimi rzeczami http://www.mazdaspeed.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=15455
- Od: 5 lip 2009, 23:42
U mnie bylo podobnie, jechalem do pracy radyjko pieknie czytalo plytki a w drodze powrotnej juz nie 
Wyskakiwal komunikat "sprawdz plyte" i tak kolejno wypluwal wszystkie plytki. Myslalem, ze moze plyty sie utlenily wiec nagralem nowa – nic nie pomoglo. Kupilem sprezone powietrze, zeby przedmuchac ewentualny syf- dalej nic
cala sprawa zakonczyla sie na wymianie calej jednostki.
Wyskakiwal komunikat "sprawdz plyte" i tak kolejno wypluwal wszystkie plytki. Myslalem, ze moze plyty sie utlenily wiec nagralem nowa – nic nie pomoglo. Kupilem sprezone powietrze, zeby przedmuchac ewentualny syf- dalej nic
Witam mam pytanie czy radio cd mp3 (mazda 6 2.0 2008r.) odczytuje płyty CD-RW?
Jeśli tak czy mp3 muszą być umieszczone w folderach? czy normalnie w plikach?
Ile maksymalnie może być umieszczone plików mp3?
P.S
Próbowałem nagrać płytę CD-RW z maksymalną ilością mp3 na płycie lecz radio wypluwa płyte i pisze chceck cd
Jeśli tak czy mp3 muszą być umieszczone w folderach? czy normalnie w plikach?
Ile maksymalnie może być umieszczone plików mp3?
P.S
Próbowałem nagrać płytę CD-RW z maksymalną ilością mp3 na płycie lecz radio wypluwa płyte i pisze chceck cd
Czyta bez problemów MP3 na CD-RW – wożę tego chyba z 9 płytek i co jakiś czas zmieniam zawartość. Pliki mam posegregowane w katalogach i nigdy nie miałem problemów z wypluwaniem płytki, tyle że zawsze nagrywam z zamykaniem płytki, a w nie każdym programie do nagrywania jest to opcja domyślna.
Co do ilości MP3 – przykładowo mam teraz pod ręką płytkę z 7 katalogami i 149 plikami, zero problemów z odtwarzaniem.
Co do ilości MP3 – przykładowo mam teraz pod ręką płytkę z 7 katalogami i 149 plikami, zero problemów z odtwarzaniem.
Roman S.
Czerwony Smok
Czerwony Smok
A czy normalne plyty audio ci odczytuje ?
Pytam, bo moje radyjko raz odmowilo poslyszenstwa, wypluwalo plyty i pojawial sie komunikat "check cd". Sprawa zakonczyla sie wymiana gwarancyjna calej jednostki – od tamtego czasu spokoj.
Jezeli czyta ci inne plyty to mozliwe, ze predkosc nagrywania plyty jest zbyt duza – niestety niektorym laserom sprawia to problem, wiec wypal plytke z mniejsza predkoscia i daj znac.
Pytam, bo moje radyjko raz odmowilo poslyszenstwa, wypluwalo plyty i pojawial sie komunikat "check cd". Sprawa zakonczyla sie wymiana gwarancyjna calej jednostki – od tamtego czasu spokoj.
Jezeli czyta ci inne plyty to mozliwe, ze predkosc nagrywania plyty jest zbyt duza – niestety niektorym laserom sprawia to problem, wiec wypal plytke z mniejsza predkoscia i daj znac.
Witam problem rozwiązany.
Okazuje się radio nie widzi płyty wypalonej w programie nero.
Drugą płytę wypaliłem w windows media player i wszystko ok.
edit by Wojtek:
Polaczylem z juz istniejacym watkiem...
Okazuje się radio nie widzi płyty wypalonej w programie nero.
Drugą płytę wypaliłem w windows media player i wszystko ok.
edit by Wojtek:
Polaczylem z juz istniejacym watkiem...
Witam!
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6, kombi z 2008 roku. Kupiłem ją z Niemiec, przywiozła je laweta i mam kłopot z radyjkiem. Jest włączone, RDS wyświetla stację itp. Ale w głośnikach totalna cisza
. Proszę o pomoc i jakąś podpowiedź. Z góry dziękuję!
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6, kombi z 2008 roku. Kupiłem ją z Niemiec, przywiozła je laweta i mam kłopot z radyjkiem. Jest włączone, RDS wyświetla stację itp. Ale w głośnikach totalna cisza
-
Waldi76
Tak, sprawdziłem – głośniki są. Dziś rozkręcę całe radio – jeśli się uda i posprawdzam kostki. Dam znać czy to coś dało, czy dalej absolutna cisza. Coś musi być na rzeczy, bo po włożeniu do zmieniarki płyt, też cisza. Może NIemiec miał coś dodatkowo zamontowane i przed sprzedażą odłączył (jakieś dodatkowe nagłośnienie, zestaw głośnomówiący?). Sprawdzam dalej, a jeśli ktoś z forum ma jakiś pomysł, to będę wdzięczny!
-
Waldi76
Witam!
Wczoraj z zaskoczenia stało mi się coś z radiem
Jadąc sobie na trasie nagle usłyszałem trzask a później nie ustający hałas wydobywający się tylko ze środkowego głośnika nad panelem sterującym. Radio kompletnie nie działa, nawet przy wyłączeniu radia wciąż słychać ten sam hałas z głośnika. Jakby jakieś bębny czy coś takiego. Głośnik przestaje hałasować po wyłączeniu stacyjki. Obecnie wyłączyłem cały system nagłośnienia poprzez wyciągniecie bezpiecznika... Jakieś pomysły co to może być? Miał może już ktoś podobny tego typu problem. Dodam tylko że mam mazda 6 GH w wersji SL.
Wczoraj z zaskoczenia stało mi się coś z radiem
- Od: 1 paź 2011, 14:09
- Auto: byla mazda 6 GH '08 2.0D
Jest Mazda 3 BM '17 Skyactiv-D
VW Tiguan 2.0D
Bose czy bez Bose? Przy włączeniu CD jest to samo czy tylko na radiu?
Sebal napisał(a):Bose czy bez Bose? Przy włączeniu CD jest to samo czy tylko na radiu?
jak wydobył się hałas i trzask z głosnika nad panelem sterującym to chyba raczej system Bose bo raczej bez Bose nie było tego głośnika w daszku nad panelem.
- Od: 15 wrz 2012, 23:46
- Auto: Lexus IS 300H 2013
Mazda CX5 2012 2,0 SKYPASSION
tak to jest z BOSE. Problem występuje cały czas nawet jak radio jest wyłączone. CD ani radia nie da się słuchać w gole nie ma żadnego dźwięku z wyjątkiem tego hałasu... Może wzmacniacz padł??
- Od: 1 paź 2011, 14:09
- Auto: byla mazda 6 GH '08 2.0D
Jest Mazda 3 BM '17 Skyactiv-D
VW Tiguan 2.0D
bizinSK napisał(a):Może wzmacniacz padł??
Mam właśnie podobne podejrzenie
bizinSK napisał(a):Może wzmacniacz padł??
jak radio jest wylaczone, to i wzmacniacz jest (powinien byc) wylaczony...
sprawdz, czy modul BT nie padl... (chyba jest na podkladzie?)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...