Mazda 626 GF RF-T '99 Indigo Blue
z nieoficjalnych zrodel doszly nas sluchy ze pomodziles troche w autku
zdradzisz nam conieco 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
boczek86 napisał(a):z nieoficjalnych zrodel doszly nas sluchy ze pomodziles troche w autkuzdradzisz nam conieco
x2
- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
ooo to ja jeszcze mam tutaj temat
dawno nie zaglądałem
właściwie sporo się zmieniło może nie tyle od serii co od sposobu eksploatacji bowiem wszystko po kolei zostaje wymieniane na nowe, oprócz silnika i nadwozia oczywiście
kompletny układ hamulcowy, zawieszenie (teraz kminie nad wszystkimi tylnymi tulejami – mają za sobą juz blisko 300.000km i chyba zrobię na poliuretanach aby było znowu na lata) amortyzatory poszły OE MAZDA no i sprężyny -35 MTS. Przerażała mnie ich niska cena ale dają radę. Silnik został kompletnie odświeżony, została wymiana wszystkich gumowych węży – wszystko robię w Broniszach
teraz przyszedł czas na sprzęgło pompy podciśnienia bo zaczyna brzęczeć juz za głośno. Pompa wtryskowa była rozłożona na części pierwsze, poszedł nowy SPV ale poeksperymentuję trochę bo mam jeszcze dwie pompy na półce – chcę podnieśc dawki jeszcze na ile się da i może wtryski od RF4. Wymieniłem turbo na takie z przebiegiem 150.000km, chociaż moje było jeszcze dobre.
Dolot jednak nie poleci chyba do przerobienia bo auto straci na swojej oryginalności a na tym mi szczególnie zależy. W przyszłym miesiącu ląduje u lakiernika na lakierowanie przedniego zderzaka – kamienie na trasie
bo głownie tak ją teraz używam, po mieście śmigam raczej Toyotką
albo GD. Brakuje na wszystko czasu generalnie. Silnik generuje 130KM i okolice 300NM – wystarcza mi, bardzo równo rozwija moc do 4600/700. Pisząc tego posta czekam na jej odbiór bo wymieniają jej przednią szybę – ta oryginalna ma już trochę odprysków od kamieni, poszła od razu nowa OE MAZDA uszczelka. Usunięta została reklama mazparts.pl z tylnej szyby i ta zostanie teraz delikatnie przyciemniona jak pozostałe.
Cóż mogę napisać
prawie 150.000km razem i jeszcze mi się nie znudziła
aha we wrześniu auto ląduje tutaj –> http://detailerworkshop.pl/porsche-911- ... 0_264.html
na kompletny detaling, wtedy może będa jakieś foty. No i za miesiąc wiozę przyjaciół do ślubu
poza tym – zwykły kle eeee kot
na MPSa musimy jeszcze trochę zaczekać – są ważniejsze inwestycje aniżeli autko.
pozdrówki.
P.S
foty ze strony pierwszej... uuu kiedy to było – trzeba zrobić aktualizację

właściwie sporo się zmieniło może nie tyle od serii co od sposobu eksploatacji bowiem wszystko po kolei zostaje wymieniane na nowe, oprócz silnika i nadwozia oczywiście
Dolot jednak nie poleci chyba do przerobienia bo auto straci na swojej oryginalności a na tym mi szczególnie zależy. W przyszłym miesiącu ląduje u lakiernika na lakierowanie przedniego zderzaka – kamienie na trasie
Cóż mogę napisać
aha we wrześniu auto ląduje tutaj –> http://detailerworkshop.pl/porsche-911- ... 0_264.html
na kompletny detaling, wtedy może będa jakieś foty. No i za miesiąc wiozę przyjaciół do ślubu
poza tym – zwykły kle eeee kot
pozdrówki.
P.S
foty ze strony pierwszej... uuu kiedy to było – trzeba zrobić aktualizację
ps. rozrząd do mojego FS-a z pompą doszedł
pozdrawiam , dzięki

- Od: 9 kwi 2005, 21:00
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 2013; Mazda 3 BL 2.0 Disi 2012;
była;Mazda3 1.6 Active 2006 & Mazda3 2.0 Sport 2009
323F BJ 2.0 FS Sportive '01
gerz50 napisał(a): teraz na 2.0 sportive 323F się przesiadłem
oo a 1.6 którą miałeś od nówki... nadal maszzzz?
gerz50 napisał(a):rozrząd do mojego FS-a z pompą doszedłniedługo wymiana
no to fajno
podziekował
Wychuchana aż miło 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
3mamy się serii
dzięki Panowie.
myślałem nad modem tych lamp JDM tylko kurka ciekawy jestem czy na pewno świecą one symetrycznie... Auto robi sporo tras, głównie trasy wlaściwie i musze mieć dobre światła
myślałem nad modem tych lamp JDM tylko kurka ciekawy jestem czy na pewno świecą one symetrycznie... Auto robi sporo tras, głównie trasy wlaściwie i musze mieć dobre światła