Żarówki ala ksenonowe – opinie

Postprzez QmQ » 17 lip 2013, 09:40

No muszę powiedzieć, że jestem w szoku. Zadzwoniłem do AZ Auto Warszawa (ASO) i okazuje się, że tego typu usługa jak wymiana żarówek jest bezpłatna, robiona od ręki... :D
Bardzo miłe zaskoczenie :)
Pozdrawiam,
QmQ
Forumowicz

Od: 2 sie 2009, 16:44
Auto: Mazda 6 GG 2003 2.0i

Postprzez QmQ » 19 lip 2013, 10:45

Żaróweczki na miejscu, moje trzy grosze na temat:

AZ Auto – jestem zaskoczony, zrobili to faktycznie od ręki, bezpłatnie, a do tego jeszcze zrobili regulację reflektorów. Polecam! <faja>

Co do samych świateł:
1. W5W BV – świecą ładnie, żółto-biało :) Niestety obie miałem spalone, więc ciężko porównać.
2. H1 BV – rewelacja! :D nie mam zdjęcia, bo nie chciałem Panu przeszkadzać, ale jak włączyłem to efekt przerósł moje oczekiwania. Oczywiście nadal jest to żółto-białe, ale w porównaniu ze zwykłym H1 jest znacznie bielsze i wydaje się mocniejsze. Efekt widać zarówno na ścianie przed autem (bielsze i jakby 'gęstsze') jak i optycznie – auto nie wygląda jak z xenonami, nie łudźmy się, ale wygląda znacznie lepiej niż poprzednio
3. H1 XV – ciężko powiedzieć. Trochę może się zawiodłem, bo te były włożone ostatnie i po "szale" H1 BV nagle tutaj nie było taki spektakularnych efektów. Owszem widać, że jest to jaśniejsze niż zwykła H1 i może trochę bielsze (ale efekt białości może wynikać z mocy, nie barwy). Prawdziwy test będzie przy najbliższej jeździe nocnej.

Wszystkie "efekty" były obserwowane za dnia, pełne słońce. Co prawda w garażu, ale obok otwartych drzwi, a przez takie drzwi możnaby wsadzić tam samolot ;)

Dzięki wszystkim za pomoc, dam znać jak coś się spali :P
<piwo>
Pozdrawiam,
QmQ
Forumowicz

Od: 2 sie 2009, 16:44
Auto: Mazda 6 GG 2003 2.0i

Postprzez CLAU » 19 lip 2013, 12:07

BlueVision są dobre i ładnie świecą o czym się zresztą przekonałeś.
Te inne żarówki nie robią takiego efektu optycznego bo nie ma też efektu ze względu na inna barwę świecenia ale w nocy na długich świecą daleko i bardzo dobrze. Światła generują dużo i o to chodzi w długich.
Forumowicz

Od: 22 gru 2011, 08:28
Auto: Mazda 6 – 2003
2.0 LF17
hatchback

Mazda 3 BK – 2005
1.6