Telefony komórkowe
Panowie, i tak wieczorem podlaczycie swoje telefony do ladowania, bez wzgledu na to czy udostepniacie net przez BT czy przez WiFi 
Seraf napisał(a):Po wywaleniu całego samsungowego spamuSGS trzyma nawet do 4 dni
Jak wyłączyłem transmisję danych na niesamsungowym sofcie to ubywało ~5% akumulatora na dobę w SGS2
Telefon leżał w plecaku, wysłałem z dwa SMSy na dzień i sprawdzałem pogodę przez WiFi też 2 razy na dzień.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Mam pytanko- posiadam se wt19live with walkman
Na poczatku na starszym andku chodził szybko i płynnie,po akt. zaczął mulic(szczególnie jak sie wchodzi w wybieranie numeru,kontakty,smsy) -czy powrót do starego android cos pomoże?ile kosztuje takie coś?btw bateria trzyma 1.5dnia
Wysłane z mojego WT19i
Na poczatku na starszym andku chodził szybko i płynnie,po akt. zaczął mulic(szczególnie jak sie wchodzi w wybieranie numeru,kontakty,smsy) -czy powrót do starego android cos pomoże?ile kosztuje takie coś?btw bateria trzyma 1.5dnia
Wysłane z mojego WT19i
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Gib robisz tzw. root (można porównać do nadania sobie prawa administratora) i wtedy przy pomocy aplikacji chociażby titanium backup wywalasz zupełnie niepotrzebne aplikacje które mogą sobie cośtam czasem z tej baterii podciągać.
O tym jak to zrobić a jest to bezpieczne i dość proste poczytasz na forum.android.com.pl
wysyłam do 5 smsów dziennie, gadam ok. 1/2 godziny i ok 1/2 godziny multimediów.
Pozbyłem się SGS i przesiadłem się na Note 2 ciekawe czy jego rozmiary mnie nie wkurzą jak narazie jest ok
O tym jak to zrobić a jest to bezpieczne i dość proste poczytasz na forum.android.com.pl
wysyłam do 5 smsów dziennie, gadam ok. 1/2 godziny i ok 1/2 godziny multimediów.
Pozbyłem się SGS i przesiadłem się na Note 2 ciekawe czy jego rozmiary mnie nie wkurzą jak narazie jest ok
Zobaczymy. Skoro sgs trzymał ci do czterech dni to note 2 spokojnie wytrzyma ponad tydzień, zakładając ten sam poziom użytkowania*. Ja się przyzwyczajałem jakieś dwa dni, a teraz nie wyobrażam sobie używania mniejszego ekranu. Choć z drugiej strony używam telefonu bez porównania intensywniej od ciebie 
*Przesiadłem się z sgsa na note2 i przy tej samej intensywności używania note2 trzyma trochę ponad dwa razy dłużej.
*Przesiadłem się z sgsa na note2 i przy tej samej intensywności używania note2 trzyma trochę ponad dwa razy dłużej.
ciekawe to co mówisz
bo myślałem, że ten ekran będzie zjadał baterię na pniu
Na chwile obecną jestem w okresie zafascynowania, więc co chwila sięgam po ten "telewizor" i cośtam robię i bateria dość szybko ucieka

Na chwile obecną jestem w okresie zafascynowania, więc co chwila sięgam po ten "telewizor" i cośtam robię i bateria dość szybko ucieka
Mój "rekord" to około 6 godzin pracy na baterii.
6 godzin aktywnego ekranu
o ile sgs kiedy był nudny dzień w pracy potrafił zdechnąć koło 10 (pracę zaczynam o 6.30) i dostawał drugą baterię o tyle note2 koło 15 ma jeszcze jakieś 20 – 30% baterii. Z kolei kiedyy tydzień dobiega końca note2 jest w stanie przetrwać bez ładowania weekend, bynajmniej nie leżąc na półce
Przy wyłączonym wifi/transmisji danych przez noc schodzi około 1% baterii. Czas pracy to bez cienia wątpliwości bardzo mocny punkt tego telefonu. Drugim to jego funkcjonalność i płynność działania która powala w porównaniu do sgsa (a przerobiłem naprawdę sporo systemów na tym telefonie), choć nie znaczy to że jest idealnie. W końcu to android i touchwiz. Coś od czasu do czasu musi przyciąć
acz nie jest to dokuczliwe. Używanie rysika mi mocno przypadło do gustu, tak samo jak odręczne pisanie. Z wad... w zasadzie widzę jedną, a jest nią ekran. W porównaniu do czegokolwiek z ips albo nawet z xperią t to jest bieda z nędzą i trudno zrozumieć czemu Samsung tak się kurczowo trzyma badziewia zwanego amoled.
6 godzin aktywnego ekranu
loockas napisał(a):Ja się pozbyłem Sensation na rzecz... Galaxy Tab P3100 i nie chcę już nic innego w roli prywatnego "telefonu"
Waga: 0,30kg
Ja się przy Note bałem masy ~180g, bo z rozmiarem da się jakość żyć, nie jest ten wynalazek za ciężki w codziennym użytkowaniu? Da się to trzymać w ręce przez 15 minut i korzystać bez dyskomfortu w nadgarstku?
Trusted computing – Yes or No?