Mazda Xedos 6 CA KL '97 CZARNA MENDA!!
różne opinie już słyszałem... Więc nie wiem. Chyba da radę połączyć. Spalanie wyższe, inne LPG... Masakra totalna. I nie wiem czy kolektory będą pasować...

KL i Kf to zewnetrznie takie same konstrukcje więc wszystko pasuje, jedynie czym może sie różnić to podpora półosi i czujnikami od temperatury ale to zależy od rocznika KLa, Problem może być jedynie ze znalezieniem dobrej 2.5 litrówki za rozsądne pieniądze
Wszyscy pożegnali się już z xedem, jednak nie dam się tak szybko. Jadę zapier.alać żeby go ożywić. Ciągle słyszę że po co, sprzedaj jak masz okazję, jednak nie. Nie kupię następnej furmanki tylko po to żeby ją robić, niewiedzą co. Dołożyć do auta, a później ewentualne naprawy (nie wieżę w auta -lać i jechać!), zawsze jest coś do zrobienia. Wątpię że ktoś sprzeda w pełni sprawne auto za rozsądne pieniądze :/

DamianSzatan666 napisał(a):Wątpię że ktoś sprzeda w pełni sprawne auto za rozsądne pieniądze :/
Zdarzają się takie rzeczy
oblivion napisał(a):reanimuj autko
jestem jak najbardziej ZA

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
za dużo włożyłem w Kamcia żeby go teraz zezłomować. Będzie zrobiony, tylko silnika będę potrzebował... Jakieś Déjà vu?? Zupełnie jakbym kiedyś już to robił :/

Czy słusznie/rozsądnie? Nie wiem, nie o to w tej pasji chodzi, szczerze życzę powodzenia, takie posty motywują do odkładania kasy 
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Wedle mnie jak już tak daleko zaszedłeś i brniesz w to dalej to kupiłbym silnik sprawny ale do remontu i kapitalkę zrobił
Chyba że kl-a mniej olejo żerne są niż kf-y i mniej by tobie palił a osiągi lepsze
Chyba że kl-a mniej olejo żerne są niż kf-y i mniej by tobie palił a osiągi lepsze

znaczy się silnik mam, tylko wał do wymiany i panewki, ogólnie cacy. Będę miał na silnik z wymianą, myślę jakieś 2,5-3,2kzł, no i LPG z 2kzł. Skoro i tak włożyłem kasę to szkoda auta. Jedni piją, inni naprawiają
Myślałem jakieś 3-4 tygodnie o tym. Podjąłem decyzję i się trzymać tego będę.
Xed i motocykle. prawie 3 lata nie posiadam dwukółka i już nie mogę. Za każdym razem kiedy mam tylko możliwość słucham, dotykam, oglądam. Zawsze próbuję jakoś poczuć "wiatr we włosach"
Dźwięk V6 Xeda jest niczym narkotyk
Może mi ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum czy wsio pasuje z kf do kl?? Wymieniając kf'97 na '93 były różnice więc nie jestem pewien do końca.
Myślałem jakieś 3-4 tygodnie o tym. Podjąłem decyzję i się trzymać tego będę.
Xed i motocykle. prawie 3 lata nie posiadam dwukółka i już nie mogę. Za każdym razem kiedy mam tylko możliwość słucham, dotykam, oglądam. Zawsze próbuję jakoś poczuć "wiatr we włosach"

Dźwięk V6 Xeda jest niczym narkotyk

Może mi ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum czy wsio pasuje z kf do kl?? Wymieniając kf'97 na '93 były różnice więc nie jestem pewien do końca.

DamianSzatan666 napisał(a):Wątpię że ktoś sprzeda w pełni sprawne auto za rozsądne pieniądze
Hehe zdarzają się takie rzeczy – cuda.
Kolega kupił od swojego szefa Toyotę Avensis za 2000 PLN z przebiegiem, uwaga... 15 tyś km
Auto najdłuższą trasę jaką pokonało to dojazd do Polski z Niemiec.
Nawet plastiki nadkoli jeszcze są tłuste od nowości w środku zapach "salonu"
Znajdźcie mi takiego xedosa
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Mazda zaprowadzona na stukającej panewce
około 230km do miejscowości Dobczyce. Gościu same mazdy ma praktycznie. Teraz dylemat 2.0 czy dopłacić 250-300zł i mieć 2.5?? A teraz idę 

2.5 będzie fajniejsze, ale to raczej musisz dołożyć do tego lpg, żeby jeździć na codzień o ile jeszcze nie masz 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
LPG jest, tylko będzie wywalone bo ma z 12 lat
Założy się nowiusieńką sekwencje 

Mysle ze 2.5 jak za taki pieniądz. Lepsza elastycznisc i calkiem inna jazda z tego co słyszałem od użytkowników 2.5 a spalanie? Podobno nie wiele się różni...
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Mazda 323F (BA) V6 GT !

Jak już się bawisz w przekładkę to bierz 2,5 nie bedziesz żałował.LPG do 2.0 czy 2,5 to raczej te same koszta.Według użytkowników mniej olejożerne od Kf.No i te kilka koni zawsze więcej a wiadomo ze zawsze brakuje 
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
z tego co rozmawiałem z Gościem mówi że ma i takie(2.0) i takie(2.5) z przebiegami około 170-180kkm, jeździły w automatach. Rozmawiałem z nim i powiedział że właśnie te KF są bardziej awaryjne. Muszę powiedzieć że ma piękną MX-6 

lepiej się za długo nie zastanawiaj bo Ci go ktoś sprzątnie, sam się zastanawiam nad takim modem ale dopiero co włożyłem zdrowego KF'a, ale jak znajdę kupca to czemu nie 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
czemu nie powiedziałeś, kupiłbym Twojego
z tego co mi wiadomo już się montuje KL
Prawa półoś do wymiany.
Podczas zmiany silnika prosiłem o wymianę oleju w silniku, skrzyni, wszystkich płynów. Jak się okazało oleje czarne że aż nie miło, w skrzyni aż czarny, o silnikowym nie chciał się wypowiedzieć. Wymiana kilku elementów i będzie bardzo dobrze
Chcę żeby mi to działało przez wieki.
Podczas zmiany silnika prosiłem o wymianę oleju w silniku, skrzyni, wszystkich płynów. Jak się okazało oleje czarne że aż nie miło, w skrzyni aż czarny, o silnikowym nie chciał się wypowiedzieć. Wymiana kilku elementów i będzie bardzo dobrze

DamianSzatan666 napisał(a):czemu nie powiedziałeś, kupiłbym Twojego![]()
chyba był by problem logistyczny... to druga połowa Polski a nie mógł bym sobie pozwolić na stanie auta bez silnika u mechaniora

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'