Stąd moje pytanie, miał ktoś już taki problem? Kable i wtyczki po oględzinach raczej wykluczyły je z grona podejrzanych. Jestem umówiony z jakimś elektronikiem na próbę dokładniejszej diagnozy i ew. naprawy, dlatego może ktoś doświadczony podpowie coś mądrego. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki
Mazda 1,6 sedan – skok napięcia na alternatorze, błąd sterownika ??
Strona 1 z 1
Witam, moja mazda pływa czasem na wolnych obrotach, ma dziwny skok obrotów, aż czasem zgaśnie. Dziś byłem u elektryka i komputer nie wykazał żadnych błędów, jednak stwierdził, że w momencie skoku obrotów występuje spadek napięcia. Początkowo myśleliśmy, że to alternator, jednak pomiary przed nim wykazały że to sygnał ze sterownika PCM go powoduje.
Stąd moje pytanie, miał ktoś już taki problem? Kable i wtyczki po oględzinach raczej wykluczyły je z grona podejrzanych. Jestem umówiony z jakimś elektronikiem na próbę dokładniejszej diagnozy i ew. naprawy, dlatego może ktoś doświadczony podpowie coś mądrego. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki
-
Slovik
Strona 1 z 1