Przeczytałem ostatnio w jakiejś gazecie motoryzacyjnej o tym, że problemem parujących szyb może być zapchany wylot powietrza z kabiny zlokalizowany ponoć gdzieś z tyłu auta. Czy jest coś takiego w 626, w którym dokładnie miejscu i jak wygląda? Auto mam od jesieni więc było i jest jeszcze za zimno żebym się mógł w nim dokładnie rozejrzeć.
Czy ktoś próbował czyścić ów wylot i czy zdarzają się przypadki jego niedrożności?
"Wylot" powietrza z kabiny, model 626 – lokalizacja i ewentualne problemy z drożnością.
Strona 1 z 1
tomekrvf napisał(a):W bagażniku, po lewej stronie auta
Tak mi się właśnie zdawało, że jak "analizowałem" zbiornik tylnego spryskiwacza, to się natknąłem na kratkę z klapka (żeby powietrze wylatywało, ale nie wpadało tamtedy)
Pozdrawiam, Rafał
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
zulek – nie poprawiaj!
Bo ja chcę się zapytać gdzie to jest w GFce (w dodatku w kombicy – GW)
Bo ja chcę się zapytać gdzie to jest w GFce (w dodatku w kombicy – GW)
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
tomekrvf napisał(a):W bagażniku, po lewej stronie auta
Rzeczywiście jest tam coś takiego – zastanawiałem się kiedyś what's this?
P.S. Grzybki druchu, a jak mam zmienić skoro w tej postaci temat najlepiej oddaje istotę problemu?
- Od: 14 wrz 2005, 11:16
- Auto: Mazda 626 GE(GLX) 1,8l 16V '95
zulek napisał(a):a jak mam zmienić skoro w tej postaci temat najlepiej oddaje istotę problemu
No to teraz żeś zmienił – brzmi jak tytuł jakiegoś referatu
Pozdrawiam, Rafał
Tomcio – nie w tym samym miejscu, ponieważ ja nie posiadam tylnego pojemnika na spryskiwacz. Mam kombi a w bagażniku po lewej stronie auta mam schowek (zabudowany ze wszech stron)... Zakładam, że to powino być "gdzieś tam", ale nie wiem dalej gdzie jest to "tam"
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
Grzyby napisał(a):xANDy![]()
łobuzerka cholerka
...na duchownego z biczem?

to co jest pod zderzakiem ma tylko wyrównać ciśnienie wewnątrz auta
np: przy zamykaniu drzwi.
Wylot powietrza w GD sedan znajduje się w tylnej półce pod szybą
przechodzi kanałek do słupków i wylatuje kratkami w ramce tylnej szyby
podejżewam że w każdym modelu jest podobne rozwiązanie
w małym fiacie odbywało się to przez tylne słupki do wnęki tylnych swiateł
dużo samochodów miało kratki w tylnych słupkach
Teraz kratki sa niemodne i wyloty często są pod krawędzią tylnej szyby tak aby nie było ich widać
np: przy zamykaniu drzwi.
Wylot powietrza w GD sedan znajduje się w tylnej półce pod szybą
przechodzi kanałek do słupków i wylatuje kratkami w ramce tylnej szyby
podejżewam że w każdym modelu jest podobne rozwiązanie
w małym fiacie odbywało się to przez tylne słupki do wnęki tylnych swiateł
dużo samochodów miało kratki w tylnych słupkach
Teraz kratki sa niemodne i wyloty często są pod krawędzią tylnej szyby tak aby nie było ich widać
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Strona 1 z 1