poprzepalana osłona termiczna
Strona 1 z 1
Jakieś pół roku temu moją uwagę zwróciło ciche metaliczne stukanie podczas jazdy. Po zajrzeniu pod spód auta okazało się , że w miejscach gdzie osłona termiczna jest przykręcona blacha poprzepalała się i luźno dyndała. Zrobilem większe podkładki i przykręciłem osłonę ponownie , niestety podczas odkręcania nakrętek 2 z nich urwałem bo nie szło ich poprostu odkręcić. Dzisiaj mam znów ten sam problem tylko już nie bardzo jest co i do czego przykręcać. Czy można jeździć bez tej osłony?
Yard napisał(a):Jeździć można. Ona osłania gorący katalizator żeby np. nie zapalić suchej trawy i samochodu.
Właściwie racja , tak samo jak można jezdzić bez lusterek czy wycieraczek

Mialem ten problem podczas wakacji w 2012r...
Wygladalo to tak:
Ponizej podaje prosty i efektywny sposob poprawy...
Potrzebne beda:
– 4 piwa kapslowane lub same kapsle
– kamien lub mlotek
– wkretak lub nozyczki
– klucz nasadowy
Czynnosci wstepne:
– oprozniamy piwo, a z kapsli za pomoca mlotka lub kamienia robimy nasze podkladki... Nastepnie je dziurkujemy nozyczkami lub wkretakiem... W efekcie mamy takie podkladki:
-kolejnym krokiem jest odkrecenie nakretek kluczem nasadowym i zalozenie naszej wyrwanej oslony wraz z dorobionymi podkladkami. Jest kilka sposobow montazu:
– cieszymy sie cisza podczas jazdy
Wygladalo to tak:
Ponizej podaje prosty i efektywny sposob poprawy...
Potrzebne beda:
– 4 piwa kapslowane lub same kapsle
– kamien lub mlotek
– wkretak lub nozyczki
– klucz nasadowy
Czynnosci wstepne:
– oprozniamy piwo, a z kapsli za pomoca mlotka lub kamienia robimy nasze podkladki... Nastepnie je dziurkujemy nozyczkami lub wkretakiem... W efekcie mamy takie podkladki:
-kolejnym krokiem jest odkrecenie nakretek kluczem nasadowym i zalozenie naszej wyrwanej oslony wraz z dorobionymi podkladkami. Jest kilka sposobow montazu:
– cieszymy sie cisza podczas jazdy
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Strona 1 z 1