l3mur91 napisał(a):<serduszka>
www.mazdaspeed.pl
l3mur91 napisał(a):<serduszka>

. Dzisiaj zarzucę podkład, zeszlifuję i może uda się samą bazę wrzucić.

Crenshaw napisał(a):ten ford ma większego grilla niż Xedos przednią szybę
Setritus napisał(a):Jak ci wychodzi skórka pomarańczy to ją po prostu zdjemij papierem ok 1000, potem wyszoruj na równo 2000, potem na koniec bardzo dokładnie 2500, na to dobra pasta polerska i odpowiednia tarcza, dzieki temu uzyskasz idealnie gładki lakier z pięknym połyskiem. Nie trzeba wcale nakładać kolejnej warstwy lakieru, bo też może się ona "zpomarańczyć". Warunkiem powodzenia zabiegu o którym pisze jest dość gruba warstwa klaru (min 2 warstwy) żeby przy wyrównywaniu i polerowaniu nie dotrzeć się do bazy.
Pozdrawiam

radar88 napisał(a):Do 100 claru+50utardzacz + 25 rozpuchu, dobrze wymieszane efekt ten sam, lecz łatwiej się nakłada.

radar88 napisał(a):to była tartka.
Setritus napisał(a):Nie spływa ci ten klar po nałożeniu? Ja pamietam że dawałem tylko 2 jednostki lakieru na 1 jednostkę utwardzacza, bez rozp. Rozpuszczalnik powodował że lakier był zbyt płynny i robił zacieki, nieważne jak ostaożnie go kładłem.

Nie nie spływa o dziwo, nawet czytałem na nie których forach że rozrzedzają. Dzisiaj błotnik będę dokańczał.Setritus napisał(a):Nie spływa ci ten klar po nałożeniu? Ja pamietam że dawałem tylko 2 jednostki lakieru na 1 jednostkę utwardzacza, bez rozp. Rozpuszczalnik powodował że lakier był zbyt płynny i robił zacieki, nieważne jak ostaożnie go kładłem.
Dokładnie sklep profesjonalny, dorabiałem u nich już 3x i nie było problemu, teraz nie wiem co się stało. Może dzisiaj do nich podjadę, lecz jak udowodnić reklamację jak nie mam auta i zderzaka razem ze sobą. Coś będę myślał.Setritus napisał(a):I z tego co widze kolor jest mocno inny, składaj reklamacje u lakiernika, o ile dorabiałeś lakier w profesjonalnym zakładzie a nie u Zdzicha w misce za garażem
Dokładnie tak.noxes napisał(a):Bo nie wylałeś klaru![]()
Przypuszczam że kiepskie zdjęcie, raz że brak oświetlenia i ciemno jak wSetritus napisał(a):Na zderzaku też masz morkę, czy to tylko takie zdjęcie?
Nie jest czarny – Z8 Deep Sea Pearl, nawet w słońcu jest widać że jest ciemny zielony.noxes napisał(a):Dlaczego Ty polakierowałeś zderzak na zielono skoro xeda masz czarnego?

deejay27 napisał(a):Przepoleruj resztę auta ,żeby wyciągnac głebie koloru ze starego lakieru , to sie pewnie bardziej wyrównają odcienie.
radar88 napisał(a):Tylko maszyny polerskiej brak
osiadł jakiś pyłek....Wkur...łem się już zdrowo, lecz aby było mało tego siadła sobie jeszcze muszka...co gorsze, brak polerki...brak bazy...została na maskę. Będzie ohydnie wyglądać, lecz teraz nic na to nie poradzę, będzie jak będzie, za jakiś czas poprawię jak trochę $$ wpadnie. I tak najważniejsze że będzie w prawie tym samym kolorze i nie będzie się tak rzucać w oczy (prócz błotnika)....
. W tym wypadku wina leży po twojej stronie.

Następnym razem muszę dobrze dostosować pomieszczenie.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości