Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Panowie.
To cudo spełnia wszystkie nasze oczekiwania.
iPod/iPhone/iPad/AUX/USB/Opcjonalne BT
Wszystko w jednym urządzeniu.
Jest nawet apka na iOS do radia internetowego dzięki, której możemy poruszać się po stacjach za pomocą klawiszy na kierownicy. To cudo potrafi także naładować nasze iUrządzenia. Działa także przełączanie utworów kierownicą.
Mega sprawa
http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=250&cat=1&page=1
Cudo kosztuje 114 funciaków, jednak po dodaniu do koszyka wyświetla nam się kwota 95 funciaków.
Czy jest możliwość by ktoś zrobił zamko grupowe ?
Oczywiście nie z tego sklepu. Według aktualnego kursu, tradycyjny Xcar kosztuje ok. 350 zł.
Słyszałem coś o wcześniejszych zamówieniach grupowych. Może da rade gdzieś taniej od chińczka ?
To cudo spełnia wszystkie nasze oczekiwania.
iPod/iPhone/iPad/AUX/USB/Opcjonalne BT
Wszystko w jednym urządzeniu.
Jest nawet apka na iOS do radia internetowego dzięki, której możemy poruszać się po stacjach za pomocą klawiszy na kierownicy. To cudo potrafi także naładować nasze iUrządzenia. Działa także przełączanie utworów kierownicą.
Mega sprawa
http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=250&cat=1&page=1
Cudo kosztuje 114 funciaków, jednak po dodaniu do koszyka wyświetla nam się kwota 95 funciaków.
Czy jest możliwość by ktoś zrobił zamko grupowe ?
Oczywiście nie z tego sklepu. Według aktualnego kursu, tradycyjny Xcar kosztuje ok. 350 zł.
Słyszałem coś o wcześniejszych zamówieniach grupowych. Może da rade gdzieś taniej od chińczka ?
- Od: 27 cze 2013, 19:05
- Auto: Mazda 6
Mam pytanie, czy w wersji radia z BOSE w Maździe 6 2004r. w momencie kiedy nie chcę korzystać ze zmieniarki CD, też muszę się bawić w lutowanie L716? Czy mogę po prostu podłączyć xcarlinka zamiast zmieniarki bez kombinowania?
Trzeba lutować.
Czytać str 1 postu
Czytać str 1 postu
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Hej! przeglądam forum i nie znalazłem info odnośnie podłączenia samego AUX IN w M3 z 2004r czy ktoś ma podłączony sam kabelek z mini jack? jak tak to proszę o info. Jeżeli jest już to na forum to proszę o link... Nie chcę wydawać 200 plus zł na xcarlinka.
- Od: 2 lip 2013, 19:28
- Auto: Mazda 3 2.0 150km 2004
Kupiłem YATOUR.
Montaż w mazdzie 323f sportive 2.0 radio fabryczne 2din, odbył się bez narzędzi. Nawet radia nie musiałem demontować...wymacałem gniazdo i już. Jedyne co to kabelek tyrytytką przyczepiłem aby nie wyszarpać z gniazda. 2min i po sprawie. Rewelacja!
Mam jednak wrażenie, że zmieniarka podaje trochę słaby poziom sygnału. Muszę dać ok 25% więcej mocy aby słyszeć tak samo głośno jak z CD czy radia.
Ma to znaczny wpływ na dźwięk, bo końcówka mocy im pracuje na większej głośności tym daje mniejsze basy i ogólnie jakoś inaczej wszystko brzmi. Na odtwarzaniu z CD to aż lusterka zewnętrzne się trzęsą, a na zmieniarce nic. Regulowałem barwy dźwięku na tym wejściu i nic to nie zmienia.
Drugą sprawą jest to, że mam wrażenie jakby lewy kanał grał głośniej. Jednak dopiero w weekend będę miał czas to wszystko posprawdzać.
Z tą głośnością to można sobie poradzić przez normalizacje mp3 przed wgraniem na kartę...ale to zawsze kolejna czynność a miało być tak pięknie..
Jakie są wasze odczucia?
Montaż w mazdzie 323f sportive 2.0 radio fabryczne 2din, odbył się bez narzędzi. Nawet radia nie musiałem demontować...wymacałem gniazdo i już. Jedyne co to kabelek tyrytytką przyczepiłem aby nie wyszarpać z gniazda. 2min i po sprawie. Rewelacja!
Mam jednak wrażenie, że zmieniarka podaje trochę słaby poziom sygnału. Muszę dać ok 25% więcej mocy aby słyszeć tak samo głośno jak z CD czy radia.
Ma to znaczny wpływ na dźwięk, bo końcówka mocy im pracuje na większej głośności tym daje mniejsze basy i ogólnie jakoś inaczej wszystko brzmi. Na odtwarzaniu z CD to aż lusterka zewnętrzne się trzęsą, a na zmieniarce nic. Regulowałem barwy dźwięku na tym wejściu i nic to nie zmienia.
Drugą sprawą jest to, że mam wrażenie jakby lewy kanał grał głośniej. Jednak dopiero w weekend będę miał czas to wszystko posprawdzać.
Z tą głośnością to można sobie poradzić przez normalizacje mp3 przed wgraniem na kartę...ale to zawsze kolejna czynność a miało być tak pięknie..
Jakie są wasze odczucia?
Nikt nie mówił że to działa jak oryginał.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Nierównomierność kanałów nie jest normalna.
Różnice w poziomach pomiędzy źródłami zdarzają się zwłaszcza że kawałki ściągane z netu są wielokrotnie poddawane kompresji i dekompresji a co za tym idzie poziom sygnału też może być zmieniony.
Różnice w poziomach pomiędzy źródłami zdarzają się zwłaszcza że kawałki ściągane z netu są wielokrotnie poddawane kompresji i dekompresji a co za tym idzie poziom sygnału też może być zmieniony.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kawałki na których sprawdzałem są akurat osobiście zgrane z oryg płyt lub z itunes.
Co do nierówności kanałów to muszę nagrać jakiś kawałek w trybie mono i wtedy się okaże.
W weekend nagram cos znormalizowane i dam znać czy jest różnica.
Co do nierówności kanałów to muszę nagrać jakiś kawałek w trybie mono i wtedy się okaże.
W weekend nagram cos znormalizowane i dam znać czy jest różnica.
Po podpięciu nowych głośników pod fabryczne radio, przy średniej i dużej głośności wyraźnie słychać szumy oraz pracę cewek, jakiś układów scalonych z xcarlinka niestety. Charakterystyczne dźwięki podczas przełączania między utworami, wtedy gdy urządzenie dokonuje odczytu danych.
wtyku, w M6 akurat wszysscy twierdzą, że dzwięk lepszy niż z CD. jendak z fabrycznego cd, a ty skoro masz 2din to pewnie niefabryczne = jakies [tiiit] uklady scalone i ogolnie jakosc lepsza.
wniosek nasuwa się jeden i zapewne wiesz jaki
wniosek nasuwa się jeden i zapewne wiesz jaki
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):że dzwięk lepszy niż z CD
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
ja mam fabryczne radio 2din
takie jak to:
http://allegro.pl/radio-cd-mazda-323f-323-f-lift-odtwarzacz-i3369097367.html
w moim modelu nawet z LCD kolorowym były i nawigacja...ale to rarytas.
takie jak to:

w moim modelu nawet z LCD kolorowym były i nawigacja...ale to rarytas.
Dziś miałem chwilę na zabawę z Yatour.
Dźwięk jest jednak na obu kanałach taki sam.
Problem różnic pomiędzy mp3 rozwiązałem darmowym programem Mp3Gain, ustawiam na poziom 97db (wybieram opcje analizę i zmiany dla utworu). Wtedy wszystko brzmi jak trzeba i każdy utwór ma taka samą głośność.
Co do kolejności odtwarzania to jest jakaś masakra.
Dopiero, gdy wywaliłem id3 tag z plików mp3, a pliki miały tylko nazwę 001.mp3, 002... dopiero odtwarza jak trzeba. Sama nazwa od 001+tyt nic nie daje, nawet same 001, 002 bez usunięcia id3 tag też.
Do kastrowania id3 tag jest programik id3 remover.
Wszystkie wymienione programy są darmowe.
aha miłe mnie zaskoczyła możliwość 10 katalagów z CD1...10! Myślałem, że tylko 6 będzie działać.
Porównywałem dźwięk z CD i zmieniarki to po tych zabiegach jest identyczny, a przynajmniej zbyt mało się różni, aby można było to jednoznacznie stwierdzić. Tak czy siak na nasze drogi jest git :–)
Dźwięk jest jednak na obu kanałach taki sam.
Problem różnic pomiędzy mp3 rozwiązałem darmowym programem Mp3Gain, ustawiam na poziom 97db (wybieram opcje analizę i zmiany dla utworu). Wtedy wszystko brzmi jak trzeba i każdy utwór ma taka samą głośność.
Co do kolejności odtwarzania to jest jakaś masakra.
Dopiero, gdy wywaliłem id3 tag z plików mp3, a pliki miały tylko nazwę 001.mp3, 002... dopiero odtwarza jak trzeba. Sama nazwa od 001+tyt nic nie daje, nawet same 001, 002 bez usunięcia id3 tag też.
Do kastrowania id3 tag jest programik id3 remover.
Wszystkie wymienione programy są darmowe.
aha miłe mnie zaskoczyła możliwość 10 katalagów z CD1...10! Myślałem, że tylko 6 będzie działać.
Porównywałem dźwięk z CD i zmieniarki to po tych zabiegach jest identyczny, a przynajmniej zbyt mało się różni, aby można było to jednoznacznie stwierdzić. Tak czy siak na nasze drogi jest git :–)
Witam.Zakupiłem yatour i chcąc się cieszyć muzyka mam problem możne nie tak znaczacy ale jest.Mianowicie chodzi o to ze urządzenie odczytuje pliki mp3 ale nie wszystkie tzn. mam secika trwa okolo 180minut i nie mogę go w żaden sposób uruchomić próbowałem wszystkiego i nic nie wskurałem.Czy ktoś z was miał taki problem i jak sobie z nim poradził.Pozdrawiam
- Od: 19 lip 2011, 18:56
- Auto: MAZDA 6 2.0 MZR-CD GY 136KM 2004