Klimatyzacja. Pytania i problemy
1, 2
Witam,
Mam pytanie ile czynnika należy wprowadzić w układ klimy w naszych m6?
Ostatecznie skłaniam się ku 500-550g, czy może to ktoś potwierdzić? Pod maską nie mam stosownej naklejki z taką informacją, serwisy jak to serwisy, każdy mówi inaczej...
Pozdrawiam
tomek
Mam pytanie ile czynnika należy wprowadzić w układ klimy w naszych m6?
Ostatecznie skłaniam się ku 500-550g, czy może to ktoś potwierdzić? Pod maską nie mam stosownej naklejki z taką informacją, serwisy jak to serwisy, każdy mówi inaczej...
Pozdrawiam
tomek
Ostatnio edytowano 23 lut 2011, 22:49 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Edycja tematu
Powód: Edycja tematu
- Od: 11 paź 2010, 14:30
- Auto: GH 2,2 185KM
2008/2009
Witam wszystkich posiadaczy mazd.
Niedawno a wlasciwie dzisiaj zauwazylem problem z klimatyzacja w mojej mazdzie. Problem polega na tym, ze podczas jazdy dwukrotnie wlaczyla mi sie samoczynnie dwustrefowa klimatyzacja zmieniajac temperature po stronie pasazera na nizsza niz ustawiona byla wyjsciowo. W drodze powrotnej (110km) problem ten juz sie nie pojawil ale zastanawiam sie, czy nie pojawi sie ten problem ponownie w przyszlosci, gdyz w planach mam pare dlugodystansowych wypadow (po 1000km) i nie za bardzo chcialbym sie z tym uzerac w trasie.
Czy ktos mial podobny problem i jesli tak to jak mozna temu zapobiec?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Niedawno a wlasciwie dzisiaj zauwazylem problem z klimatyzacja w mojej mazdzie. Problem polega na tym, ze podczas jazdy dwukrotnie wlaczyla mi sie samoczynnie dwustrefowa klimatyzacja zmieniajac temperature po stronie pasazera na nizsza niz ustawiona byla wyjsciowo. W drodze powrotnej (110km) problem ten juz sie nie pojawil ale zastanawiam sie, czy nie pojawi sie ten problem ponownie w przyszlosci, gdyz w planach mam pare dlugodystansowych wypadow (po 1000km) i nie za bardzo chcialbym sie z tym uzerac w trasie.
Czy ktos mial podobny problem i jesli tak to jak mozna temu zapobiec?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
- Od: 11 gru 2010, 00:24
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2008r.
T-killa prosze o uzupelnienie profilu...
To jest to cos pod avatarem po prawej stronie,
bo nawet nie wiadomo skad jestes i jakie masz auto...
To jest to cos pod avatarem po prawej stronie,
bo nawet nie wiadomo skad jestes i jakie masz auto...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
? kazano mi tu zamieścić ten post
– Objawy gorący silnik /olej napędowy, 69tyś/ ,wolne obroty włączona klimatyzacja występuje stuk w równych odstępach czasu.Zlokalizowałem go mniej więcej po lewej stronie silnika za wlewem oleju. Po wyłączeniu klimy cisza.
– Objawy gorący silnik /olej napędowy, 69tyś/ ,wolne obroty włączona klimatyzacja występuje stuk w równych odstępach czasu.Zlokalizowałem go mniej więcej po lewej stronie silnika za wlewem oleju. Po wyłączeniu klimy cisza.
- Od: 25 cze 2008, 14:24
- Auto: kiedyś 626 2.0 16 V,
6 GH2.0 MZR-CD 140KM . obecnie Cx5 BlacMica 2.0
Jak serwisujecie swoją klimę? Myślę aby dać ja do napełnienia, ale mam auto jeszcze na gwarancji i nie wiem czy muszę to robić w serwisie czy w dowolnym zakładzie. Ostatnio z mojej trochę za przeproszeniem [tiiit], więc zastanawiam się nad ozonowaniem. Na rynku są też dostępne jakieś preparaty do odgrzybiania. Ważny temat zwłaszcza, że ciepło się robi.
- Od: 29 lip 2011, 21:25
- Auto: Mazda 6 2009 MZR-CD 2.2 Sport 185KM
Popo napisał(a):Ważny temat zwłaszcza, że ciepło się robi.
ja zrobilem swoja klime dzisiaj w ASO. Cena byla dobra wiec skorzystalem.
Teraz w aucie jest lodowa
ketome napisał(a):występuje stuk w równych odstępach czasu
A jaki to jest stuk, bo moze to poprostu sprzezarka klimy sie wlacza
T-killa napisał(a):Problem polega na tym, ze podczas jazdy dwukrotnie wlaczyla mi sie samoczynnie dwustrefowa klimatyzacja zmieniajac temperature po stronie pasazera na nizsza niz ustawiona byla wyjsciowo.
Czegos takiego nie mialem wiec w tej kwestii nic nie podpowiem
Jak sie zabrac do samodzielnego odgrzybienia mazdzinki....
Bo troszke smierdzi jak sie wlacza klime....
Czym najlepiej odgrzybic.. ozonowac...jak to zorbic...
Pozdro600
Czym najlepiej odgrzybic.. ozonowac...jak to zorbic...
Pozdro600
Dyzioo
Ciesze sie bardzo z tego powodu..........................
Ale skupmy sie na odpowiedzi na zadane pytanie (nie zapychajmy tego forum postami, ktore nic nie wnosza w dany temat)....
Pozdro600
Ale skupmy sie na odpowiedzi na zadane pytanie (nie zapychajmy tego forum postami, ktore nic nie wnosza w dany temat)....
Pozdro600
Dyzioo
1. jezeli czyscisz ja co roku, to mozna czyms takim jak "bomba".
2. jezeli nie wiesz jak i czy byla w ogole kiedys czyszczona...
,
to polecam odwiedzic warsztat naprawy/czyszczenia klimatyzacji i poprosic o ozonowanie
2. jezeli nie wiesz jak i czy byla w ogole kiedys czyszczona...
to polecam odwiedzic warsztat naprawy/czyszczenia klimatyzacji i poprosic o ozonowanie
Arkana , Renault , Mii
dyzioo napisał(a):Ciesze sie bardzo z tego powodu..........................
Pozdro600
No co ty napisałem Ci co jest najlepsze, polecam dobre ozonowanie np tymi produktami
http://blueplanet24.pl
Jak masz możliwość to według mnie jest to super sprawa
Inne metody to zabawa

Witam. Wydaje mi się ze w Mojej Mazdzie 6 2008,2.0 Benzyna nie działa lub bardzo słabo działa klimatyzacja. Czy powinnienem czuć różnicę jak ustawie na 15 stopni? Co ile trzeba dobijac płyn w klimatyzacji?
-
Daniel1986
1, 2