Witam mam takie pytanie,
Od niedawna wydaje mi sie jakby drązek zmiany biegów mojej Mazdy 323f Bj 2000r chodził Ciężej. Co moze byc tego przyczyna? Niski poziom oleju w skrzyni?
Pare miesiecy temu mialem problem z piszczacym sprzeglem ale problem ustal po okolo miesiącu.
Mam pytanko, jak mozna sprawdzic i wymienic olej w skrzyni biegow dla silnika 1.5?
Pozdrawiam
Drążek skrzyni biegów – pytanie
Strona 1 z 1
- Od: 20 paź 2012, 15:35
- Auto: Mazda 323f VI (BJ) 1.5 16v 2000r
wymienić można sam wymieniałem ,sprawdzamy odkręcając śrubę patrząc od przodu samochodu ,dolna jest od spustu i ta od której piszę do sprawdzania i wlewania nowego oleju .ja wlewając olej posiłkowałem się małym lejkiem i przezroczystym wężykiem średnica około 1 cm taki powinien wejść po wykręceniu śruby podejrzyj sobie tutaj http://www.mazdaspd.com/manual_files/05-15A.pdf
problemem ciężej pracującego wybieraka są tulejki w samym wybieraku i przy skrzyni biegów wszystko to łączy drążek ,jest na forum musisz sobie poszukać .
problemem ciężej pracującego wybieraka są tulejki w samym wybieraku i przy skrzyni biegów wszystko to łączy drążek ,jest na forum musisz sobie poszukać .
xedos1972
Strona 1 z 1