Mam w swojej Premacy pewien problem z nawiewem. Mianowicie nie dmucha mi nawiew z jednej tylko kratki (prawej od strony pasażera). Oczywiście żaluzja kratki jest otwarta, z pozostałych dmucha jak należy. Jest to niezależne od klimy.
Macie jakieś sugestie?
Pozdrawiam
Darek
Problem z nawiewem
Strona 1 z 1
Ale skąd gąbka w kanale?
A nie wiesz przypadkiem czy jest dostęp do tego kanału patrząc od kratek środkowych?
Pozdrawiam
Darek
A nie wiesz przypadkiem czy jest dostęp do tego kanału patrząc od kratek środkowych?
Pozdrawiam
Darek
gąbka pełni funkcje wygłuszenia i filtra i w mojej M jest częścią nie wymienna myślę ze przez tą kratkę nie działająca można włożyć coś elastycznego z haczykiem i spróbować wyciągnąć gąbkę na włączonym nadmuchu
VPM napisał(a):gąbka pełni funkcje wygłuszenia i filtra i w mojej M jest częścią nie wymienna myślę ze przez tą kratkę nie działająca można włożyć coś elastycznego z haczykiem i spróbować wyciągnąć gąbkę na włączonym nadmuchu
Dokładnie tak :–)
- Od: 8 sie 2008, 16:48
- Auto: Była – Mazda 626 GW 1,8 (90KM) 1998 r.
Jest – Mazda Premacy 2,0 (130KM) 2002 r.
Dziękuję za pomoc. Wyciągnąłem przez kratkę spory kawał materiału o właściwościach filtrująco – wygłuszających
. Jestem zdumiony jego wielkością, nie mogę sobie wyobrazić gdzie on pierwotnie powinien być umiejscowiony i jak mógł sie przedostać do kanału.
I jeszcze się zastanawiam czy gdzieś go zapakować spowrotem czy dać sobie z tym spokój?
Pozdrawiam
Darek

I jeszcze się zastanawiam czy gdzieś go zapakować spowrotem czy dać sobie z tym spokój?
Pozdrawiam
Darek
Witam
W mojej premacy mam taki problem że powyżej 120km/h wieje mi z nawiewów nawet po naciśnięciu przycisku "off". Pytanie czy to normalne czy mam szukać gdzieś nieszczelności nawiewu jeśli tak to gdzie?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
W mojej premacy mam taki problem że powyżej 120km/h wieje mi z nawiewów nawet po naciśnięciu przycisku "off". Pytanie czy to normalne czy mam szukać gdzieś nieszczelności nawiewu jeśli tak to gdzie?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
-
luidzi
Strona 1 z 1