Co zamiast Bose w M6
Danone skoro masz bose "wzmacniacz pod siedzeniem" to na jednostce centralnej masz RCA wyprowadzone!!! Po co dawać adapter i to za wzmacniaczem bose a później do balupunkta? To normlane, że będzie porażka i tak właśnie jest. Podpinasz gniazda tego typu http://sklep.rms.pl/index.php?p918,gnia ... -pozlacane do jednostki i prowadzisz do docelowego wzmaka. Finito.
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
posluchaj rad kolegow a nie kombinuj z gownianym adapterem RCA, te urzadzenia to shit...
wyciagnij sygnal z kostki jednostki centralnej (wyjscia RF- preamp, RF+ preamp,LF – preamp, LF+ preamp) i podlacz do wzmaka do wejscia RCA (tylko przewody ekranowane), ewentualnie analogiczne zlacza w kostce wzmacniacza fabrycznego wg opisu, a brzmienie ustawiasz na filtrach we wzmaku
wyciagnij sygnal z kostki jednostki centralnej (wyjscia RF- preamp, RF+ preamp,LF – preamp, LF+ preamp) i podlacz do wzmaka do wejscia RCA (tylko przewody ekranowane), ewentualnie analogiczne zlacza w kostce wzmacniacza fabrycznego wg opisu, a brzmienie ustawiasz na filtrach we wzmaku
ja nie mam Bose, w bagazniku mam jakas tajemnicza wtyczke i rodzi sie pytanie czy w niej plyniejakis sygnal z radia??
wczoraj odkrylem ze mam tweetery zamonotwane "no name" 4 ohm i 25 w ja mam kupione hertz 80 w i 4 ohm, mam tez suba blaupunkta thb210a i musze go w koncu zamonotwac myslelem zeby wycignac sygnal przez rca z przednich glosnikow ale zastanawia mnie czy moze w tych wtyczce w bagazniku moge sie podlaczyc, co mowicie?
wczoraj odkrylem ze mam tweetery zamonotwane "no name" 4 ohm i 25 w ja mam kupione hertz 80 w i 4 ohm, mam tez suba blaupunkta thb210a i musze go w koncu zamonotwac myslelem zeby wycignac sygnal przez rca z przednich glosnikow ale zastanawia mnie czy moze w tych wtyczce w bagazniku moge sie podlaczyc, co mowicie?
- Od: 7 cze 2007, 08:51
w mojej nie płynietom79 napisał(a):czy w niej plyniejakis sygnal z radia??
tom79 trzeba poprowadzić przewód (2pary może być nawet 1mm2) od jednostki jak najbliżej wzmacniacza a przy wzmacniaczu zastosować adapter rca (sprawdzony) natomiast od niego krótkim kablem rca do wzmacniacza.
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
hmm powiem wam, ze czytam ten temat ale z powodu laikowości w tym temacie zbyt wiele nie rozumiem...
co prawda po swoja M6 jade za kilka dni ale jest to wersja wlasnie z BOSE .
Od razu myślałem o wymianie woofera i tutaj zapytam jeszcze raz o to samo tylko prosze o odpowiedz "jak krowie na rowie"
czy mozna tak poprostu wymienic BOSE'owski wzmacniacz i subwoofer na cos lepszego? na zasadzie : wyciagnac stary, podpiac nowy?
czy przewody ktore są standartowo ogarną troche lepszy sprzet?
no i coś wyczytalem o 2 wzmacniaczach...? rozumiem, ze standartowy BOSE zostaje a dla samego woofera podlaczamy kolejny wzmacniacz... ?
czy "dodatkowy" wzmacniacz ciezko jest podlaczyc ? (jak dla amatora) no i co by sie do tego przydalo ?
fajnie jakby ktos dal taki bardzo prosty schemacik co gdzie podlaczyc
pozdrawiam
co prawda po swoja M6 jade za kilka dni ale jest to wersja wlasnie z BOSE .
Od razu myślałem o wymianie woofera i tutaj zapytam jeszcze raz o to samo tylko prosze o odpowiedz "jak krowie na rowie"
czy mozna tak poprostu wymienic BOSE'owski wzmacniacz i subwoofer na cos lepszego? na zasadzie : wyciagnac stary, podpiac nowy?
czy przewody ktore są standartowo ogarną troche lepszy sprzet?
no i coś wyczytalem o 2 wzmacniaczach...? rozumiem, ze standartowy BOSE zostaje a dla samego woofera podlaczamy kolejny wzmacniacz... ?
czy "dodatkowy" wzmacniacz ciezko jest podlaczyc ? (jak dla amatora) no i co by sie do tego przydalo ?
fajnie jakby ktos dal taki bardzo prosty schemacik co gdzie podlaczyc
pozdrawiam
- Od: 17 maja 2013, 22:16
- Auto: były:
M6 '03 2.0 CiTD
Zielone kombi :)
MX-3 1.6 SOHC 94r
poszukiwana nowa m6
Wymiany na zasadzie Plug&Play raczej nie da się zrobić. Głośniki w BOSE mają impedancję 2 Ohm.
Trochę czasu już minęło, to napisz nam najpierw co Ci nie odpowiada w fabrycznym nagłośnieniu a dopiero będziemy się zastanawiac.
Ja również jestem w trakcie zastanawiania sie jak uzyskać najlepszą jakość bez wymiany jednkoski centralnej Mazdy, ale to inna bajka.
Trochę czasu już minęło, to napisz nam najpierw co Ci nie odpowiada w fabrycznym nagłośnieniu a dopiero będziemy się zastanawiac.
Ja również jestem w trakcie zastanawiania sie jak uzyskać najlepszą jakość bez wymiany jednkoski centralnej Mazdy, ale to inna bajka.
Witam,
odgrzeję – czy najłatwiej nie będzie dobrać innych głośników z impedancją 2 Ohm?
czy wzmacniacz bose w GY poradzi sobie np. z Gladen SQX165?
podaję ten zestaw jako przykład alternatywy (koszt!), nie miałem okazji posłuchać bose z innymi wooferami niż fabryczne...a jestem ciekawy jak to zagra.
odgrzeję – czy najłatwiej nie będzie dobrać innych głośników z impedancją 2 Ohm?
czy wzmacniacz bose w GY poradzi sobie np. z Gladen SQX165?
podaję ten zestaw jako przykład alternatywy (koszt!), nie miałem okazji posłuchać bose z innymi wooferami niż fabryczne...a jestem ciekawy jak to zagra.
- Od: 22 paź 2012, 22:44
- Auto: Mazda M6 FL 2.0 LPG
Nie poradzi sobie z tymi głośnikami i będzie kupa. Wzmacniacz bose to taka mała pierdołka z końcówką mocy "cyfrową" – mało mocy słaby dźwięk. Jak masz bose kupuj wzmacniacz plus głośniki i jazda z montażem. Zrób dobrze przód a subwoofer przyjdzie z czasem. Polecam od razu zakup wzmacniacza 4x100W i będziesz miał dwa kanały w mostku dla suba.
co to znaczy nie poradzi? nie potrzebuje głośno i nie potrzebuję suba – mam dzieciaki w fotelikach
problem polega na tym, że chcę zostać przy fabrycznej instalacji – interesuję mnie delikatna poprawa tego już tam włożył producent
nie mogę nigdzie dotrzeć do informacji ile ten wzmak od bose ma mocy i jak ma poustawiane filtry?
problem polega na tym, że chcę zostać przy fabrycznej instalacji – interesuję mnie delikatna poprawa tego już tam włożył producent
nie mogę nigdzie dotrzeć do informacji ile ten wzmak od bose ma mocy i jak ma poustawiane filtry?
- Od: 22 paź 2012, 22:44
- Auto: Mazda M6 FL 2.0 LPG