Mazda MX-6 GE KL 92'
Sluchaj tak wyczytalem w twoich postach "zaluje ze nie oddalem silnika do remontu do chlopakow z lublina" co dokladnie masz na mysli bo interesuje mnie jedna mx6 niedaleko lbn z obrocona panewka i poprstu mysle gdzie dac na remont silnika po zakupie;p jak mowisz ze sa dobrzy to prosze podeslij mi namiary i cos wiecej z gory dzieki pozdro!
julek napisał(a):Sluchaj tak wyczytalem w twoich postach "zaluje ze nie oddalem silnika do remontu do chlopakow z lublina" co dokladnie masz na mysli bo interesuje mnie jedna mx6 niedaleko lbn z obrocona panewka i poprstu mysle gdzie dac na remont silnika po zakupie;p jak mowisz ze sa dobrzy to prosze podeslij mi namiary i cos wiecej z gory dzieki pozdro!
Myślę, że chodzi im o Patryka. Tutaj masz namiary na jego serwis: http://www.proworkshop.pl/
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Mazda prawie poskładana
Zrobiłem parę zdjęć uwieczniających postęp prac.
Z najważniejszych zmian:
– karoseria wolna od rdzy
– nowy lakier na całej karoserii, czarny metalik z czerwono-srebrnym, drobnym wiórem (w pełnym słońcu pięknie się mieni
)
– zrobiony układ wydechowy. Obecnie jest CatBack
i już jestem przekonany, że jest ZA GŁOŚNO i trzeba będzie coś z tym zrobić.. ale przynajmniej na dotarciu poterroryzuje troche Nakło
– zmieniony kolor felg, jest pomalowany perłowym ciemno-brązowym lakierem z domieszką koloru złotego, połysk. Jak auto będzie czyste i zdjęcia będą zrobione lepszym aparatem to będzie efekt
Wybaczcie za słabą jakość zdjęć, nie miałem nic lepszego pod ręką. Nie zwracajcie uwagi na zezujące końcówki, szparę między zderzakiem przednim a maską, brudne auto (auto dziś stało na zewnątrz a pogoda nie sprzyja) i takie inne. Wszystko wiem, wszystko zostanie do najbliższego czwartku poprawione
W międzyczasie zjazd na uczelni i IMPACT FESTIVAL!!

Z najważniejszych zmian:
– karoseria wolna od rdzy

– nowy lakier na całej karoserii, czarny metalik z czerwono-srebrnym, drobnym wiórem (w pełnym słońcu pięknie się mieni
– zrobiony układ wydechowy. Obecnie jest CatBack

– zmieniony kolor felg, jest pomalowany perłowym ciemno-brązowym lakierem z domieszką koloru złotego, połysk. Jak auto będzie czyste i zdjęcia będą zrobione lepszym aparatem to będzie efekt
Wybaczcie za słabą jakość zdjęć, nie miałem nic lepszego pod ręką. Nie zwracajcie uwagi na zezujące końcówki, szparę między zderzakiem przednim a maską, brudne auto (auto dziś stało na zewnątrz a pogoda nie sprzyja) i takie inne. Wszystko wiem, wszystko zostanie do najbliższego czwartku poprawione

- Od: 1 lut 2011, 12:24
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 KL
szczerze SUPER!!! genialne jest to połączenie czerni i tych felg bardzo mi się podoba
to sa hample od m6??? i troszke mi ten wydech nie podchodzi do mx6
fajniej by wygladało dobra dwururka ale z jednej strony no ale takie moje zdanie ogolnie i tak jest piekna 

Jest dobrze!
ale aż prosi się w dół 

Fajnie, a progi wyglądają jakby były metalową częścią auta 
Może jak wydech się trochę przykopci to nie będzie, aż tak bardzo zwracał uwagi.
Może jak wydech się trochę przykopci to nie będzie, aż tak bardzo zwracał uwagi.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Dziś wygłuszyłem Mazde. Trochę mi to zajęło, efekt satysfakcjonujący 
Na podłogę, bagażnik i sufit przeznaczyłem ~30 mat bitumicznych Boll
Drzwi, boczki i nadkola wyłożone zostały matami akustycznymi STP Silver, zdaje się butylowe
Na część podłogi pod fotelami i kanapą przeznaczyłem 6mm piankę kauczukową
6mm pianka kauczukowa z klejem pokrywa drzwi i boczki od wewnętrznych stron zakrywając otwory technologiczne
W tej chwili jest już założona podłoga i ułożyła się świetnie. W środku czysto, świeżo i pachnąco
Nawet przy obecnym, ultra-głośnym układzie wydechowym jest już we wnętrzu przyjemnie. Jak jutro poskładam go do końca to pewnie będzie jeszcze lepiej

Na podłogę, bagażnik i sufit przeznaczyłem ~30 mat bitumicznych Boll
Drzwi, boczki i nadkola wyłożone zostały matami akustycznymi STP Silver, zdaje się butylowe
Na część podłogi pod fotelami i kanapą przeznaczyłem 6mm piankę kauczukową
6mm pianka kauczukowa z klejem pokrywa drzwi i boczki od wewnętrznych stron zakrywając otwory technologiczne
W tej chwili jest już założona podłoga i ułożyła się świetnie. W środku czysto, świeżo i pachnąco
Nawet przy obecnym, ultra-głośnym układzie wydechowym jest już we wnętrzu przyjemnie. Jak jutro poskładam go do końca to pewnie będzie jeszcze lepiej

- Od: 1 lut 2011, 12:24
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 KL
To mi się podoba, świetna robota lusterka a-spec fajnie poszerzają autko nic tylko gratulować pięknego mixa
pozdro

Nooo laleczka
a słuchaj jak masz puszczone końcówki tłumika i ich mocowania na 2 strone? Zapodaj jakieś zdjęcia od dołu.
Buuu... Mazdy już nie ma...
Cześć jak widzę wygłuszałeś drzwi w mx , mam pytanie czego używałeś dokładnie bo sam ma taki zamiar a martwię się o zawiasy bo wygłuszenie jednak trochę waży ?
... Mugetsu ...
- Od: 12 mar 2012, 19:00
- Auto: MX6
MazdaSpeed 6 300Km/450NM
Xedos 9 M/T
Pięknie te rury wyglądają 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96