Mazda 626 – przeciek od strony pasażera
Strona 1 z 1
Nie padał deszcz, a zauważyłem że na wycieraczce od strony pasażera jest mokra wycieraczka. Zauważyłem, że wyciek jest z miejsca gdzie filtr przeciwpyłkowy jest, tyle że gdzieś tam na łączeniu. Z kąd ten wyciek?

Ostatnio edytowano 13 cze 2013, 20:43 przez diablo-82, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 12 lip 2012, 19:54
- Auto: Mazda 626, GF 2.0 100kW, 2001rok, Pb, klimatronik, webasto, tempomat, itd.
A jeździłeś dużo z włączoną klimą i w trasie? Podejrzewam że to woda ze skroplin klimatyzacji. Przerabiałem to w swojej. Jak się jedzie dużo w tasie z klimą i ją wyłączy na dłużej, to podczas jazdy pęd powietrza powoduje wdmuchiwanie skroplin przez rurkę odpływową. Wystarczy na końcówkę odpływową założyć miedziane kolanko od CO i po problemie. Mam tak zamontowane u siebie i od tamtej pory jak ręką odjął. Nie wiem czy fabrycznie nie powinna być tam jakaś gumowa rurka.
Mazda 626 GW 1.8 101 KM (74 kw) 16v 2000r. + LPG sekwencja ElpiGaz Stella i wtryski I-PLus + Wariator Zapłonu STAG TAP01.
dywanik czy wycieraczka to chyba nie ma różnicy. Przeciek to przeciek. Też tak mi się wydawało, że to od klimy ale nie byłem pewien gdzie ten skraplacz jest. Faktycznie po tej stronie w komorze silnika wystaje rurka i z niej też woda cieknie.
- Od: 12 lip 2012, 19:54
- Auto: Mazda 626, GF 2.0 100kW, 2001rok, Pb, klimatronik, webasto, tempomat, itd.
Strona 1 z 1