Lusterko Fotochromatyczne-problem
Strona 1 z 1
Witam!
Mam problem ze wstecznym lusterkiem fotochromatycznym. Mianowicie po zakryciu palcem tylnego jak i przedniego czujnika , lusterko się nie ściemnia. Wygląda to tak jakby ściemniło się do pewnego momentu i na tym zakończyło swoją prace. Zielona dioda pali się cały czas. Idzie to jakoś naprawić ,bez konieczności wymiany na nowe? Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam
Mam problem ze wstecznym lusterkiem fotochromatycznym. Mianowicie po zakryciu palcem tylnego jak i przedniego czujnika , lusterko się nie ściemnia. Wygląda to tak jakby ściemniło się do pewnego momentu i na tym zakończyło swoją prace. Zielona dioda pali się cały czas. Idzie to jakoś naprawić ,bez konieczności wymiany na nowe? Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam
- Od: 22 sie 2007, 00:09
- Auto: Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163km Sport
masz 2 opcje do sprawdzenia .
Przedni czujnik jest czujnikiem zewnetrznym (dzien noc ) tylny czujnik ten przy lustrze jest czujnikiem wstecznym (swiatlo jadacego auta)
Spradzasz tak ze przedni czujnik zakrywasz palcem np . A w czyjnik na lustrze swiecisz . Tylko pamietaj ze to na zaplonie robisz i najlepiej na biegu
http://www.youtube.com/watch?v=JBaQtsM2LZM
Przedni czujnik jest czujnikiem zewnetrznym (dzien noc ) tylny czujnik ten przy lustrze jest czujnikiem wstecznym (swiatlo jadacego auta)
Spradzasz tak ze przedni czujnik zakrywasz palcem np . A w czyjnik na lustrze swiecisz . Tylko pamietaj ze to na zaplonie robisz i najlepiej na biegu
http://www.youtube.com/watch?v=JBaQtsM2LZM
Sprawdzałem dzisiaj tak jak mówicie,czyli [jaki?] czujnik zakrywam,na przedni świece latarka-brak żadnej reakcji. Wyglada to tak jakby ściemniło się na stałe do pewnego momentu i coś się popsuło.
Dopisano 07 cze 2013 13:07:
Sprawa rozwiązana:) Lustereczko działa aż miło . Problemem był obluzowany kabelek który wchodzi do lusterka .
Dopisano 07 cze 2013 13:07:
Sprawa rozwiązana:) Lustereczko działa aż miło . Problemem był obluzowany kabelek który wchodzi do lusterka .
- Od: 22 sie 2007, 00:09
- Auto: Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163km Sport
Ja się zapytam, w mojej GH lusterko fotochromatyczne wsteczne jest jakby pomarszczone..
dokładnie pod szybką chyba, jest coś tam co niweluje oślepianie i ta część nie wiem jak ją nazwać jakby folia tuż za szkiełkiem, jest w paru miejscach pomarszczone coś jakby pomarszczona koszula.... też tak macie
oprócz tego wszystko działa...
dokładnie pod szybką chyba, jest coś tam co niweluje oślepianie i ta część nie wiem jak ją nazwać jakby folia tuż za szkiełkiem, jest w paru miejscach pomarszczone coś jakby pomarszczona koszula.... też tak macie
Ok, dzisiaj raczej nie zrobię może jutro.
EDIT: 11.06.2013
Zdjęcie na którym widoczne są takie hmm... pomarszczenia

...i co to może być
oprócz tego wszystko śmiga i działa bez zastrzeżeń ...
Wysłano z HTC i Tapatalk2
EDIT: 11.06.2013
Zdjęcie na którym widoczne są takie hmm... pomarszczenia

...i co to może być
Te niby spekania/pomarszczenia są widoczne jak się dokladnie spojrzy, nie przeszkadza w dzień, ale w nocy jak ktoś z tylu zaświeci i lusterko się sciemni to wtedy już widać dokladnie te kreseczki.
Fotochromatyczne z reguły nie jest trochę ciemniejsze?
Widziałem że takie fotochromy są ogólnie w takim kolorze, czy to mercedesy Audi vw.... zakładam że to moje odcieniem nie odbiega od innych...
Fotochromatyczne z reguły nie jest trochę ciemniejsze?
Widziałem że takie fotochromy są ogólnie w takim kolorze, czy to mercedesy Audi vw.... zakładam że to moje odcieniem nie odbiega od innych...
Czy każda madzia 6 ma możliwość podpięcia/zamiany zwykłego lusterka na fotochromatyczne?
Pozdr
Pozdr
-
plicket
Strona 1 z 1