Prawidłowe działanie wentylatorów
Strona 1 z 1
Hejka,
Jedna rzecz mnie meczy od momentu odebrania autka z salonu. Otoz co jakies 10-15s przy wlaczonej klimatyzacji na jakies 2 sekundy wlacza sie dziwny taki odglos (taki troche przypominajacy probe zasysania czegos, albo jak by cos sie wlaczalo na 2 sekundy, popracowalo i potem wylaczalo, nie wiem jak to opisac). Jak wylacze przycisk od klimy to tego nie ma, a wiec domniemywam, ze to od klimatyzacji. W moim poprzednim aucie nie bylo czegos takiego. Co prawda jakos glosne i niepokojace to nie jest, ale dzisiaj tak sobie pomyslalem podczas stania w korku, ze w aucie jest przyjemna cisza, tylko to ustrojstwo co kilka chwil daje o sobie znac. Tez tak macie ?
Pozdr,
misiektoja
Jedna rzecz mnie meczy od momentu odebrania autka z salonu. Otoz co jakies 10-15s przy wlaczonej klimatyzacji na jakies 2 sekundy wlacza sie dziwny taki odglos (taki troche przypominajacy probe zasysania czegos, albo jak by cos sie wlaczalo na 2 sekundy, popracowalo i potem wylaczalo, nie wiem jak to opisac). Jak wylacze przycisk od klimy to tego nie ma, a wiec domniemywam, ze to od klimatyzacji. W moim poprzednim aucie nie bylo czegos takiego. Co prawda jakos glosne i niepokojace to nie jest, ale dzisiaj tak sobie pomyslalem podczas stania w korku, ze w aucie jest przyjemna cisza, tylko to ustrojstwo co kilka chwil daje o sobie znac. Tez tak macie ?
Pozdr,
misiektoja
Bluwas napisał(a):Dokładnie tak jest , wydaje mi się , że to pompa klimy , ale to normalne tak mi się zdaje.
Oki, dobrze wiedziec, ze inni maja to samo. Chociaz mimo wszystko dziwne jest, ze ta pompa klimy wlacza sie na chwile i potem po kilku sekundach wylacza i po chwili przerwy znowu to samo. W moim poprzednim autku pompa chodzila chyba caly czas.
misiektoja napisał(a):Oki, dobrze wiedziec, ze inni maja to samo. Chociaz mimo wszystko dziwne jest, ze ta pompa klimy wlacza sie na chwile i potem po kilku sekundach wylacza i po chwili przerwy znowu to samo. W moim poprzednim autku pompa chodzila chyba caly czas.
Jak zacznie Ci chodzić cały czas, to możesz od razu pojechać wymienić sprężarkę
Witam
mam problem jeśli chodzi o działanie wentylatorów z klimatyzacji jak włączam klimatyzacje to zaraz uruchamiają się wentylatory i działa parę sekund i wyłączają się i tak cały czas czy nie powinno być tak że najpierw działa pierwszy wolny bieg i potem dopiero ten wyższy
? sam już nie wiem czy jest wszystko ok a jeśli nie to co jest uszkodzone proszę o pomoc
mam problem jeśli chodzi o działanie wentylatorów z klimatyzacji jak włączam klimatyzacje to zaraz uruchamiają się wentylatory i działa parę sekund i wyłączają się i tak cały czas czy nie powinno być tak że najpierw działa pierwszy wolny bieg i potem dopiero ten wyższy
- Od: 23 maja 2013, 21:44
- Auto: Mazda 6 GH 2008r 2.0 16v 108kw
mam dokladie tak samo czyli po włączeniu klimy wentylatory/ry włączają sie dosłownie na 15 sek poźniej stop i po chwili ponownie ii tak ciągle oczywiście ma to miejsce na postoju aa czy jest to norma nie wiem
ale wydaje mi sie że tak skoro nie tylko ja tak mam
ale wydaje mi sie że tak skoro nie tylko ja tak mam
U mnie tylko tryb nawiewu na szybę wymusza pełną moc wentylatorów w trybie auto czy m pełna moc tylko na pustyni. A przecież mamy podobne auta?
- Od: 9 gru 2012, 14:44
- Auto: Mazda 6 Kombi GH 2,0 MZR-CD; 2008
Panowie tak mi przyszło do głowy... Sprawdzaliście może u siebie jak z czystością tego czujnika pod kierownicą (na wysokości pokręteł regulacji intensywności nawiewu i temperatury)? U mnie jest on dosyć solidnie zasyfiony i przymierzam się do jego wyczyszczenia bo klima w automacie nie działa tak jak bym sobie tego życzył więc używam tylko w manualu. Dodam że nie jest to tak widoczne z zewnątrz tylko jak się tam zaświeci np. latarką.
Jak nie ma polskich znaków to sorry ale pisze ze srajtfona Szajsunga... Amen
Janusz626 napisał(a):Tempest2010 napisał(a):U mnie tylko tryb nawiewu na szybę...
... czyli odszranianie...?
Tak, odparowywanie..
- Od: 9 gru 2012, 14:44
- Auto: Mazda 6 Kombi GH 2,0 MZR-CD; 2008
Strona 1 z 1