Od nie dawna jestem posiadaczem pięknej mazdy 6. Może trochę opowiem o tym egzemplarzu.
Moje poszukiwania samochodu oscylowały wokół audi a4 b6 i cały czas nastawiałem się, że kolejne auto jakie będę miał będzie to właśnie audi. Jednak poszukiwania trwały i trwały a dobrego egzemplarza w moich granicach budżetowych ciężko było znaleźć. I pewnego dnia kolega z pracy, który wcześniej jeździł właśnie tą mazdą zapytał czy nie chce od niego kupić tej sztuki bo chce wymienić na większe i nowsze. I tak moje cele co do samochodu zmieniły się z Niemca na Japońca
Zacznę może od wyposażenia to jest bodajże pierwszy egzemplarz 6-stki więc wyposażenie też nie jest jakieś piorunujące ale spełnia to czego oczekiwałem. A więc wypisze te elementy ale zaznaczam, że nie znam się dobrze na tych autach, to moja pierwsza mazda więc jak czegoś nie wypiszę to po prostu moja niewiedza:
-wspomaganie kierownicy
-centralny zamek (zam\otw z breloka)
– ABS
– autoalarm
– klimatyzacja (manual)
– poduszki powietrzne
– elektryczne szyby (przód)
– oryginalne radio
– regulowana kierownica
Teraz wypadało by napisać coś o spojlerach tylko, że ja się nie znam na firmach. Jedno wiem, że układ wydechowy jest z firmy Sebring, z tego co wyczytałem niezła firma. Wizualnie każdy zobaczy. Napisze tylko o planach jakie są wobec Madzi
A więc:
-Przyciemnianie tylnych szyb (folia)
-Regeneracja felg (17) o ile cena będzie dobra jak nie to przynajmniej piaskowanie z lakierem dam rade.
-Zmiana koloru zacisków na niebieski
-Zmiana żarówek podświetlających tablice (ledy barwa biała\niebieskie)
-Na pewno poprawki lakiernicze (nadkola drzwi)