Działy Sprzedam i Kupię

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez ravo » 4 mar 2006, 15:35

Ciagle ktos "podbija" tematy ani to ladnie wyglada ani nikt nic z tym nie robi, wiec mam propozycje tematy w dziale sprzedam-kupie sa widocznie 2-3 tyg i kosz, skonczy sie podbijanie tematow bo beda w sumie tylko na jednej stronie max 2 ( jak ktos bedzie specjalnie podbijal to kosz, mozna to wprowadzic do regulaminu), zreszta nie ma sensu trzymania tych ogloszen tak dlugo. Co na to moderatrzy tych dzialow i admin ? oraz co o tym mysla klubowicze :) a i jeszcze jedno prosze moderatorow o stosowanie regulaminu !
"– w treści ogłoszenia proszę o podanie szczegółów sprzedawanego/poszukiwanego przedmiotu (przykładowo – której części auta dotyczy, wymiary itd.), ceny oraz danych kontaktowych"
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Loczek » 4 mar 2006, 15:41

Ja mam tylko jedno ale czemu niektórzy robia tak że wystawiaja na sprzedaż auto i piszą cena na priv... kurcze no niech pisze ta cene a potem jak ktos bedzie chciał to bedzie ja zbijał a nie takze to
ravo napisał(a):"– w treści ogłoszenia proszę o podanie szczegółów sprzedawanego/poszukiwanego przedmiotu (przykładowo – której części auta dotyczy, wymiary itd.), ceny oraz danych kontaktowych"

Powinno byc przestrzegane

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 17:30
Auto: Bezawaryjne i Niebite

Postprzez bajer0 » 4 mar 2006, 20:51

juz pisalem chyba 3 razy.... jestem calkowicie za <prosze>

Pomysl swietny, jak ktos nie sprzeda przedmiotu w 2 tyg. niech znowu zalozy temat :)
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez P0L4K » 5 mar 2006, 08:33

jeszcze jakby byla mozliwosc automatycznego powiadamiania np na maila,ze temat zostal usuniety <spoko>
Główno-dowodzący LOŻY VIP'ów
Forumowicz

Od: 25 sie 2004, 12:23
Auto: Passat B7

Postprzez Waluś » 5 mar 2006, 12:31

Loczek napisał(a):Ja mam tylko jedno ale czemu niektórzy robia tak że wystawiaja na sprzedaż auto i piszą cena na priv

a to ma swoje zalety. Zawsze4 można ponegocjować. A jak cena jest podana to jeśli jest zawysoka, to odrazu stawiam temat na końcu i szukam tańszej :)
To nie allegro :P
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez ravo » 5 mar 2006, 12:37

Waluś napisał(a):a to ma swoje zalety. Zawsze4 można ponegocjować. A jak cena jest podana to jeśli jest zawysoka, to odrazu stawiam temat na końcu i szukam tańszej
To nie allegro

mhm tylko taki jest regulamin a moja prosba byla aby go stosowac :)

prosze o wypowiedzi na temat usuwanie po 2-3 tyg
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Grzyby » 6 mar 2006, 09:16

za <spoko>
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Crimer » 6 mar 2006, 13:04

za :)
Obrazek
Mazda Xedos 9 – jeszcze zawita...
Forumowicz

Od: 23 kwi 2004, 19:43
Auto: Mazda 3

Postprzez Bimbak » 6 mar 2006, 13:24

hmmm boję sie nadchodzącej fali źle opisanych postów i podbijania ogłoszeń. Ludzie porostu nie czytają regulaminu. Napewno taka akcja zmniejszy zasobność tego działu ale, nie jestem do końca przekonany. Co do regulaminu to brakuje tam zakazu stosowania Caps Locka, a krzyczenie w ogłoszeniach zakłuca przejrzystość działu. Podbijanie postów napewno ukruciłby brak możliwości odpowiedzi na temat w dziale ogłoszeń (ale nie wiem na ile jest to możliwe ze strony informatycznej)
Ogólnie uważam że samo usuwanie posów nic nie da
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez ravo » 6 mar 2006, 13:29

hmmm boję sie nadchodzącej fali źle opisanych postów i podbijania ogłoszeń.

kosz

Bimbak napisał(a):Co do regulaminu to brakuje tam zakazu stosowania Caps Locka, a krzyczenie w ogłoszeniach zakłuca przejrzystość działu.

no to trzeba dopsiac :) panie moderatorze :)
Bimbak napisał(a): Podbijanie postów napewno ukruciłby brak możliwości odpowiedzi na temat w dziale ogłoszeń (ale nie wiem na ile jest to możliwe ze strony informatycznej)

mhm odpowiadac mozna tylko aby nikt nie podbijal specjalnie czyms takim "..." albio "podbijam"

Bimbak napisał(a):Ogólnie uważam że samo usuwanie posów nic nie da

oczywiscie, ze tak i nikt tego nie proponuje, tylko aby powyzej 2 tyg lecialy do kosza a jak ktos nei stosuje regulaminu tez kosz – przyklad dzial 626 i 323 zrobilo sie tam bardzo ladnie :)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez bajer0 » 6 mar 2006, 13:31

w ogloszeniach to nie ma sie co piescic tak jak w technicznych. Ta nasza gielda to dodatkowy "bonus" ze mozna cos zaltwo sprzedac i kupic. Jak komus sie nie chce czytac regulaminu, lub wysilic sie i poprawnie nazwac temat/tresc – to moderatorowi nie musi sie chciec tego poprawiac :)

Ja bym sie z ogloszeniami nie szczypal... podbijanie = kosz :)
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez Grzyby » 6 mar 2006, 14:03

ravo napisał(a):przyklad dzial 626 i 323 zrobilo sie tam bardzo ladnie

<faja>
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez polnik@studio » 6 mar 2006, 14:18

hmm a to nie jest podbijanie ??

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=19410

po za tym bardzo łatwo ominąć "podbijanie" i prosić kogoś o wpisanie czegoś do tematu.

Dla mnie jest bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie żeby temat o opublikowaniu od razu był zamykany. A jak kogoś coś interesuje to PW.

już na wielu forach coś takiego wprowadzono i jest oki

pozdrawiam Krzysiek
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 16:31
Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet

Postprzez Bimbak » 6 mar 2006, 14:40

polnik@studio napisał(a):Dla mnie jest bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie żeby temat po opublikowaniu od razu był zamykany. A jak kogoś coś interesuje to PW.

tak też myśle że byłoby to dobre rozwiazanie
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Grzyby » 6 mar 2006, 15:42

nawet lepsze od usuwania <spoko>
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez Globy » 6 mar 2006, 16:53

Rowniez podpisuje sie pod tym pomyslem, proponujac kasowanie ogloszen starszych niz miesiac (oczywiscie hurtowo, dla wygody :P Sytuacja na rynku motoryzacyjnym jest jaka jest, wiec to rozsadny okres. Przy okazji po prostu ukroci zasadnosc podbijania ogloszen, bo faktycznie czasami lepiej odswiezyc stare ogloszenie niz pisac nowy temat, ale przy takiej "waznosci" oczywisty jest zakaz takiej operacji.

Poza tym moderacja tego dzialu przebiega bardzo sprawnie, a niestety nie da sie w pelni wymusic podania odpowiednich danych w ogloszeniu, rowniez przez specyfike niektorych. Z jednej strony autoblokowanie tematow odgornie nakazaloby kontakt only priv, ale pamietam stamtad kilka naprawde ciekawych i tresciwych dyskusji. Pare postow wymiany zdan na temat przedmiotu transakcji niekiedy sie przydaje, wiec nie ma chyba potrzeby az takich dzialan.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez ravo » 6 mar 2006, 20:23

polnik@studio napisał(a):http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=19410

a gdzie tu jest podbijanie czlowieku ?

polnik@studio napisał(a):Dla mnie jest bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie żeby temat o opublikowaniu od razu był zamykany. A jak kogoś coś interesuje to PW.

dobry pomysl porazmawiam o tym z globym mam nadzieje, ze go przekonam

a jesli chodzi o ogloszenia bez ceny to nie rozumiem o czym my tu dyskutujemy, ogloszenia bez ceny do kosza ! i prosze moderatorow o przesztrzeganie tego.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez ravo » 6 mar 2006, 20:34

Posdsumowujac

– Ogloszenia tylko z cenami
– Po 3 tyg ogloszenie do kosza
– zakaz podbijania jak moderator uzna ze jest podbijany to kosz to juz jego decyzja czy ktos podbija czy nie.

Post odrazu po napisaniu jest zabklokowany – pomysl jednak odpada po zastanowieniu poniewaz jak ktos bedzie chcial zmienic cene albo dodac zdjecie opis itp itd to bedzie musial meczyc moderatora o to wiec odpada !
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez bajer0 » 6 mar 2006, 21:25

blokowanie – nie.... nieraz wygodniej jest zadac pytanie w temacie kupna – n.p. po 3 tyg. czy nadal aktualne. No i nie wyobrazam sobie sytuacji, gdzie n.p. 10 osob bedzie kazda z osobna pytac na PW o jakis szczegol. Kolejna sprawa, ze nieraz sami uczestniczymy w dyskusjach – czesto krytykujemy tresc ogloszen (pamietacie jak bylo z super, mega wypas GE KL ? Co sie okazalo, ze to ogloszenie pelne sciemy)
Kult – Park23
Forumowicz

Postprzez Globy » 6 mar 2006, 22:04

Trzeba bedzie ostatni raz spojrzec na 2 sprzedane Mazdy :D
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120