Witam
Niedawno wymieniłem w swojej Maździe kompletne sprzęgło wraz z kołem dwumasowym zamachowym. Po tej wymianie przy próbie ruszania na półsprzęgle auto wpada w takie dziwne wibracje, nie telepie autem mocno,ale czuć że coś wibruje. I tutaj pytanie, czy mechanik który mi to robił mógł coś źle poskładać?Coś źle zrobił?Czy to tak ma być?
Pozdrawiam
Krystian
Wibracje na półsprzęgle – po wymianie dwumasy i kompletnego sprzęgła
Strona 1 z 1
djczarko111 napisał(a):o tej wymianie przy próbie ruszania na półsprzęgle auto wpada w takie dziwne wibracje, nie telepie autem mocno,ale czuć że coś wibruje.
Objawy wskazują na krzywą tarczę. Może się dotrze.
Jakiej firmy był ten komplet?
Sprzęgło jest firmy EXEDY, i te wibracje czuć najbardziej na pedale sprzęgla.
- Od: 13 lip 2008, 21:23
- Auto: Mazda 6,2003r,Hatchback,136KM
djczarko111 napisał(a):Sprzęgło jest firmy EXEDY
Tarcza, docisk i łożysko EXEDY a koło LUK za ponad 3000pln plus robicizna?
Kiedy padnie moje 2M kupię koło RF2A z dociskiem, tarczę Mitsubishi i skończy się epoka dwumasy.
Tak,komplet exedy plus dwumas LUK'a. Udało mi się dorwać we Wrocławiu w sklepie za 2650 zł plus robocizna 400zł.
A wracając do tematu, to na pewno jest to wina krzywej tarczy? Czy może coś innego?
A wracając do tematu, to na pewno jest to wina krzywej tarczy? Czy może coś innego?
djczarko111 napisał(a):Tak,komplet exedy plus dwumas LUK'a. Udało mi się dorwać we Wrocławiu w sklepie za 2650 zł plus robocizna 400zł.
Kolego też jestem po tej wymianie na tych samych podzespołach i tak musi być, też szukałem problemu na różnych forach jednak mówili, iż tak ma być
P.S. Zaznaczę iż nie mam wibracji na aucie tylko leciutkie na pedale sprzęgła
- Od: 25 paź 2010, 08:21
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 RF5C 136km 03r.
Ok dzięki za informację 
Trzeba będzie się do tego przyzwyczaić.
Pozdro
Trzeba będzie się do tego przyzwyczaić.
Pozdro
Strona 1 z 1