Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
no wlasnie bedzie w kolorze nadwozia wiec czemu ma nie pasowac:P
http://photo.netcarshow.com/Mazda-6_MPS ... oto_06.jpg
to fota takiego mps'a ale powiem szczerze ze bardzo ciezko znalezc i albo mi sie wydaje ale to chyba jest razem z zderzakiem przednim;/ a nie osobny grill jak w normalnych:/
bieski jak wiesz cos na ten temat??
http://photo.netcarshow.com/Mazda-6_MPS ... oto_06.jpg
to fota takiego mps'a ale powiem szczerze ze bardzo ciezko znalezc i albo mi sie wydaje ale to chyba jest razem z zderzakiem przednim;/ a nie osobny grill jak w normalnych:/
bieski jak wiesz cos na ten temat??

- Od: 9 wrz 2011, 14:00
- Auto: Mazda 3 2013r BL 1.6 Venture Benzyna 105KM
Witam, czy wymiana pękniętego bloku silnika jest konieczna czy można naprawić taki element?
-
DominikaKorneliaS
siemek55 napisał(a):najprawdopodobniej złącze międzymodułowe. Jest o tym sporo na forum. Poszukaj, wszak kolor zielony zobowiązuje
Dziękuję
A co do kolorów, to jakby każdy się znał na wszystkim to byś do szewca chodził zęby leczyć
Zdejmował ktos moze plastiki z przednich słupków, tych przy przedniej szybie? Wewnątrz pojazdu. Bo musze je zdjąc a nie bardzo chca wychodzic, boje sie troche ze poduszke uszkodze czy cos. A moze to tylko jakies kołki plastikowe trzymaja i nie ma sie czego obawiać? wszystkie rady mile widziane 

Są na zatrzaski ale jak się nie mylę to przy składaniu samochodu w fabryce 1 montują te plastiki a potem cały kokpit i jak całkiem wyciągniesz to będzie
bo na dole jest rancik który byś musiał potem spiłować żeby zmontować ponownie.
bo na dole jest rancik który byś musiał potem spiłować żeby zmontować ponownie.duch1604 napisał(a):Zdejmował ktos moze plastiki z przednich słupków, tych przy przedniej szybie? Wewnątrz pojazdu. Bo musze je zdjąc a nie bardzo chca wychodzic, boje sie troche ze poduszke uszkodze czy cos. A moze to tylko jakies kołki plastikowe trzymaja i nie ma sie czego obawiać? wszystkie rady mile widziane
Najpierw musisz w poziomie odciągnąć ten plastik od słupka, następnie jak odskoczy na zatrzaskach to wysunąć go do góry, bo (jak dobrze pamiętam) jeden z zatrzasków zostaje w nadwoziu i jest nasuwany na plastik. Niestety będziesz musiał znacznie skrócić "cypelek", ten bliższy pasażerom. Możesz zerknąć na fotki w moim wątku.
Witam kolejny raz. Ostatnio głowiłem się nad tzw. domykaniem szyb z pilota (mazda 6 2002r 2.3) i szukałem na forum niestety bezowocnie informacji czy owa mazda posiada taki gadżet czy nie posiada , a może posiada tylko trzeba go po prostu uruchomić w jakiś sposób ? i tutaj moje pytanie czy ktoś mógłby mi pomóc rozszyfrować ten problem bo fajnie byłoby wysiadać z auta bez konieczności domykania wszystkich szybek ręcznie . Z góry dzięki za pomoc . I przy okazji jeszcze jedno pytanko konkretnie grzane fotele , niby są . można je włączyć i światełko na włączniku się świeci zarówno u kierowcy jak i pasażera ale jak na moje oko to nie grzeje raczej i kwestia tego jak można to sprawdzić ? czy może grzanie jest dostępne tylko w jakimś konkretnym przypadku ( jakieś czujniki nacisku czy temperatury) 

- Od: 27 sty 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GG 2002r 2.3 L3-VE
damian grzanie tak jak napisał mick, musisz siedzieć, ale jeżeli siedzisz i pomimo włączenia opcji dalej nie grzeje, to przede wszystkim sprawdz styki pod fotelem czy się po prostu nie rozłączyło.
Domykanie szyb występuje niestety dopiero w poliftach, czyli od 2005r. U siebie nie szukaj, daremnie stracony czas
PS. ale po co komu w lato dogrzewać tyłek to ja nie wiem
Domykanie szyb występuje niestety dopiero w poliftach, czyli od 2005r. U siebie nie szukaj, daremnie stracony czas
PS. ale po co komu w lato dogrzewać tyłek to ja nie wiem
-
Moderator GJ

- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Nadszedł w końcu ten piękny dzień, we wtorek jadę po moją 6
I tutaj mam pytanie czy sprężyny Eibacha pasują z wersji htb do sedana? Raczej jamexów nie chcę, a eibacha widziałem tylko do wersji htb. I druga sprawa czy do 1.8 i 2.0 są takie same ?
I tutaj mam pytanie czy sprężyny Eibacha pasują z wersji htb do sedana? Raczej jamexów nie chcę, a eibacha widziałem tylko do wersji htb. I druga sprawa czy do 1.8 i 2.0 są takie same ?wydaje mi się że htb i sedan są zamienne, a do kombi niestety inne.
1.8 i 2.0 też raczej są takie same, ponieważ wiele części jest zamienne w tych silnikach, dopiero przy 2.3 zaczynają się schody.
Pochwalisz się cokolwiek za wczasu, chociaż zdjęciami, czy wolisz poczekać aż do zakupu?
1.8 i 2.0 też raczej są takie same, ponieważ wiele części jest zamienne w tych silnikach, dopiero przy 2.3 zaczynają się schody.
Pochwalisz się cokolwiek za wczasu, chociaż zdjęciami, czy wolisz poczekać aż do zakupu?
-
Moderator GJ

Jadę do niemiec po auto z kumplem, który sprowadza samochody. Tak więc jadę w ciemno, na miejscu będę szukał, zapewniał mnie, że na pewno coś się wybierze. Jedno jest pewne, będą 2 litry w benzynie, 2.3 to już akcyza za duża... Generalnie poluję na czarnego sedana w skórach, oby oby 
Co do tych sprężyn, też mi się wydaję, że będą pasowały ale wolę się upewnić na 100%.
Co do tych sprężyn, też mi się wydaję, że będą pasowały ale wolę się upewnić na 100%.
Okej , w takim razie jeśli nie mam domykania szybek to jest możliwość zainstalowania "tego" co umożliwi domykanie szybek
i jaki jest orientacyjny koszt takiego zabiegu ? Ktoś widział ktoś wie ?:D

- Od: 27 sty 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GG 2002r 2.3 L3-VE
Blachoski napisał(a):No i na dniach zakładanie modułu od domykania szyb
sledzimy temat viewtopic.php?p=2606791#p2606791
-
Moderator GJ

Cześć koledzy mam sprory problem z moja 6... a między innymi z klimatyzacją czyt. jej przewodami.
Nie mam przewodu klimy od sprężarki do chłodnicy oraz mam urwany kawałek przewodu wychodzący ze skraplacza, biegnący do parownika..
Proszę o rady, bo nigdzie nie mogę znaleźć części od mojego modelu, obszukałem chyba cały internet
Czy od wersji EUR podejdą rurki, a może ktoś by miał inny plan jak tą sprawę załatwić ?
liczę na Waszą pomoc bujam się już z tym kilka tyg, a muszę to doprowadzić do końca
Nie mam przewodu klimy od sprężarki do chłodnicy oraz mam urwany kawałek przewodu wychodzący ze skraplacza, biegnący do parownika..
Proszę o rady, bo nigdzie nie mogę znaleźć części od mojego modelu, obszukałem chyba cały internet
Czy od wersji EUR podejdą rurki, a może ktoś by miał inny plan jak tą sprawę załatwić ?
liczę na Waszą pomoc bujam się już z tym kilka tyg, a muszę to doprowadzić do końca
Ostatnio edytowano 11 cze 2013, 21:09 przez Nonac311, łącznie edytowano 1 raz