Witam,
Kupiłem jakiś czas temu Mazde3 06' z systemem BOSE. Od początku nie grały głośniki z tyłu, zdjąłem boczek wyjąłem głośnik, podłączyłem do innego wzmacniacza – głośnik sprawny. W samochodzie wcale nie graja, czasami zaszumią. Dzisiaj po uruchomieniu samochodu zaszumiał jeden głośnik przedni, po czym przestał grać. Został mi jeden sprawny głośnik(z tych głównych). Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy ? Od czego zacząć szukać ?
Problem z nagłośnieniem BOSE
Strona 1 z 1
No cóż, problemy mogą być 3:
a) przewody
b) wzmacniacz
c) radio
Najprościej zacząć od kabli, czyli znaleźć wzmacniacz i przedzwonić kableki do głośników. Nie sądzę, jednak, żeby to był problem. Drugą rzeczą jaką bym zrobił, to znalazł kogoś z takim samym nagłośnieniem i podmienił na chwilę wzmacniacz.
Ale i tak, obstawiałbym samo radio, bo ponoć są to kapryśne urządzenia. A wtedy to już pisz do airbob'a
a) przewody
b) wzmacniacz
c) radio
Najprościej zacząć od kabli, czyli znaleźć wzmacniacz i przedzwonić kableki do głośników. Nie sądzę, jednak, żeby to był problem. Drugą rzeczą jaką bym zrobił, to znalazł kogoś z takim samym nagłośnieniem i podmienił na chwilę wzmacniacz.
Ale i tak, obstawiałbym samo radio, bo ponoć są to kapryśne urządzenia. A wtedy to już pisz do airbob'a
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Witam mam dziwny problem z nagłośnieniem bosa. Jak włącze radio i przerzucę na zmieniarkę CD na postoju wszystko gra, kiedy ruszę autem podczas jazdy najpierw przestaje grać przedni lewy głośnik i parę minut później słychać jakieś trzask, pisk z głośników i nie gra reszta. Wkurza mnie to nie wiem gdzie szukać przyczyny? Czy zamontowanie XCARLINKA zmieni problem ? Mieliście taki problem w swoich M6.
... ma być ogień na każdym biegu...
Po 1 to dział M3 Bk
po 2 viewforum.php?f=28
po 2 viewforum.php?f=28
Czy może mi ktoś polecić jakiegoś fachowca w Warszawie który zdiagnozuje problem niesprawnego BOSE ?
-
bartekkkk
Strona 1 z 1