Witam
Mam Problem z odpaleniem mazdy podczas wilgoci. Jeszcze jak się wjedzie w kałuże to umie zgasnąć po tym trzeba poczekać kilka minut i wtedy odpali ale nie na wszystkich garach dopiero po chwili jest wszystko ok. Aparat zapłonowy przerobiony na zewnętrzną cewkę.
Chce uszczelnić kopułkę ale zobaczę za jakieś dwa tyg. bo jestem w trakcie wymiany tarczy sprzęgła.
A przy okazji może ktoś mi powie czy koło zamachowe jest na klinie? Ponieważ muszę zmienić łożysko w kole i simmering za nim a nie chciałbym później kombinować co i jak.
Dzięki z góry wszystkim za pomoc i pozdrawiam.
Problem z rozruchem TA KF
Strona 1 z 1
Kable masz do wymiany. Pali jak jest ciepło 
]
-
Kamil

- Od: 24 kwi 2009, 19:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
A ja zapytam ponowienie. Jak stan kabli??
]
-
Kamil

radar jego kable to pewnie przekroczyły wszelkie możliwe normy wieku i stanu... chociaż ja mam wciąż oryginalne z 97r w KL-u ale ich stan jest całkiem dobry.
ważne że dobrze szuka przyczyny w układzie zapłonowym
jak go kiedyś kabel strzeli z wysokiego napięcia to wymieni na nowe bo będą dowody, bolesne co prawda ale pewne ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
ważne że dobrze szuka przyczyny w układzie zapłonowym
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
Może i w dobrym kierunku lecz jeżeli wymienia np dobry el na dobry
To jaki to ma sens 
Spoko moje są z 98 z anglika i wyglądają naprawdę dobrze
Spoko moje są z 98 z anglika i wyglądają naprawdę dobrze
]
-
Kamil

nauka kosztuje... w razie czego będzie zapasowy aparat zapłonowy.
Don't hate me, i'm just an alien....
In rock we trust
In rock we trust
czyli problemem na 100% jest wilgoć w aparacie zapłonowym, zakładałem że jest podobnie u ciebie jak zwykle to bywa, mój błąd.
moduł w takim razie wypadałoby zalać jakąś żywicą lub czyms takim, ważne żeby hermetyzację uzyskać
jeśli to nie pomoże to strona wysokiego napięcia, czyli cewka, palec, kopułka.
moduł w takim razie wypadałoby zalać jakąś żywicą lub czyms takim, ważne żeby hermetyzację uzyskać
jeśli to nie pomoże to strona wysokiego napięcia, czyli cewka, palec, kopułka.Don't hate me, i'm just an alien....
In rock we trust
In rock we trust
Muszę oddać 2 aparaty do elektryka może mu się uda z dwóch złozyc jeden bo obydwa są przerobione na cewki zewnętrzne tylko ta co kupiłem ma wyjście przez korpus a moja przez kopółke więc może bedzie lepiej.
Jak By ktoś chciał to koło nie ma klina tylko miedzy otworami dodatkowy otwór który sam w na kole robi znak ale dla bezpieczeństwa ja zrobiłem swoje znaki.
Jak By ktoś chciał to koło nie ma klina tylko miedzy otworami dodatkowy otwór który sam w na kole robi znak ale dla bezpieczeństwa ja zrobiłem swoje znaki.

- Od: 14 maja 2011, 15:39
- Auto: Mazda Xedos 9 2,0V6 24V 94r.
Strona 1 z 1