Problem z odpalaniem po wymianie filtra paliwa
Strona 1 z 1
Witam niedawno wymieniłem filtr paliwa wzorując się na zamieszczonej tu kiedyś fotorelacji i od tego czasu mam problem z odpalaniem silnika szczególnie po nocy kiedy jest zimny muszę trochę pokręcić żeby zaskoczył nie wiem czy może to być przyczyną nieszczelności i dostającego się powietrza ale jak to zdiagnozować i gdzie ta nieszczelność może występować dodam że jak już odpali to jeździ bez problemu silnik pracuje normalnie bez żadnych problemów proszę o pomoc 
-
use1983
No skoro przed było ok, a teraz nie to znaczy że trzeba jeszcze raz to rozebrac, może nie założyłeś uszczelki albo się podwinęła
Wysłane z mojego HTC Vision
Wysłane z mojego HTC Vision
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Hyundai Coupe 2.0 + lpg "Senioritta"
– Peugeot 406 2.0 HDI "Klekocica"
A teraz czas na Japan Style – Mazda 323F Bj 1.5 + lpg
– Peugeot 405 1.9 + lpg
Witam znalazłem właśnie chwilę czasu i rozebrałem wszystko jeszcze raz upewniając sie że uszczelki są poprawnie założone i dalej nic tak samo jak było muszę troszkę pokręcić żeby silnik zaskoczył tak jakby układ był zapowietrzony i właśnie nie wiem czy układ powinno się odpowietrzyć po wymianie filtra jak tak to w jaki sposób. Mam takie wrażenie że po kazdym zgaszeniu silnika i dłuższym postoju paliwo po prostu ucieka z filtra i musze go pokręcić żeby pompka ponownie napełniła go i wtedy zaskakuje i tak jak wcześniej jak juz odpali to nie ma żadnych problemów w jeździe nawet dluższe trasy?????:( 
-
use1983
Nie wiem jak to tutaj jest zrobione, ale w mondelcu (td) mojego szwagra działo się tak gdy zepsuł się zaworek zwrotny i puszczał paliwo z powrotem do baku, ja przy samym filtrze (filtr w mondelcu znajduje się przy silniku) założyłem dodatkowy zaworek zwrotny, tak aby paliwo nie uciekało do baku i pomogło.
Tutaj to szczerze nawet nie wiem gdzie jest filtr paliwa hehe nie interesowałem się jeszcze
Tutaj to szczerze nawet nie wiem gdzie jest filtr paliwa hehe nie interesowałem się jeszcze
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Peugeot 405 1.9 + lpg

viewtopic.php?f=463&t=149219
Tu jest cała fotorelacja na ktorej sie wzorowałem tylko że u mnie zapięcia przewodów są trochę inne takie jak na zdjeciu wyżej
-
use1983
Strona 1 z 1