siatka do bagażnika oraz nowe dywaniki z Fox Rzeszów
Mazda6 GY L3 '04 2,3l Top Sport Wagon
w niedzielę posiedziałem trochę przy autku, zrobiłem porządne odkurzanie oraz czyszczenie wnętrza Meguiar's Natural Shine Protectant a po tym wszystkim wpadły dwa nowe gadżety:

-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Też taką siateczkę sobie sprawię, bo to bardzo wygodne rozwiązanie
– jeszcze myślę o drugiej na bok. Dzięki za namiary z wymiarem! 

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Zrobiłem dziś dolewkę Valvoline MaxLife 5W30, ~1,2L
Jutro zobaczę na bagnetu jak to wyszło, ale po 4 dniach postoju na bagnecie miałem zaledwie 2-3 mm....
Myślicie, że coś mogło się przez ten czas r*********ić ? Na co ewentualnie powinienem zwrócić szczególną uwagę przy eksploatacji w najbliższym czasie?
Jutro zobaczę na bagnetu jak to wyszło, ale po 4 dniach postoju na bagnecie miałem zaledwie 2-3 mm....
Myślicie, że coś mogło się przez ten czas r*********ić ? Na co ewentualnie powinienem zwrócić szczególną uwagę przy eksploatacji w najbliższym czasie?
-
Moderator GJ
Po nocy świeżo jak się obudzę, to zawsze puszczam mocnego dymka 
Ale żeby Madzia to robiła, to nie zaobserwowałem. Obejrzałem też dziś korek wlewu i nie ma na nim żadnego ścierwa. Jutro sprawdzę czy przy odkręconym korku mocno rzyga.
Aha, jedna wskazówka, nigdy nie próbujcie dolewać oleju, jak jest piekielny wiatr
Ale żeby Madzia to robiła, to nie zaobserwowałem. Obejrzałem też dziś korek wlewu i nie ma na nim żadnego ścierwa. Jutro sprawdzę czy przy odkręconym korku mocno rzyga.
Aha, jedna wskazówka, nigdy nie próbujcie dolewać oleju, jak jest piekielny wiatr

-
Moderator GJ
Przy odkreconym korku bedzie walilo bo masz blisko łańcuszek rozrządu.Tak ze uważaj bo wali mocno olejem.Sprawdzalem co sie dziej przy wyjetym bagnecie ,u mnie cisza nic nie dymi.Tak wiec piecyk mam ok 

-
WisniaUs
dokonałem w końcu kosmetyki mazdy, spędziłem wczoraj 13 godzin nad tym. Przede wszystkim bardzo dokladne umycie i glinkowanie przynioslo mi najwięcej radości, bo polerka i wosk juz słabszy efekt.
W zasadzie na zdjęciach słabo to widać, i też stałą już noc na dworzu więc mogła się lekko przykurzyć, ale uważam że jest w porządku
po prostu chyba lakier nie jest u mnie jeszcze strasznie zmatowiały, albo może zbyt dużo oczekiwałem.
Na pewno tez jest to zabieg dla świeżego lakieru bez ubytków, bo jak tak dokładnie oglądałem każdy centymetr i widziałem jakie mam rysy i odpryski, to aż słabłem :/
fotki poniżyj
W zasadzie na zdjęciach słabo to widać, i też stałą już noc na dworzu więc mogła się lekko przykurzyć, ale uważam że jest w porządku
Na pewno tez jest to zabieg dla świeżego lakieru bez ubytków, bo jak tak dokładnie oglądałem każdy centymetr i widziałem jakie mam rysy i odpryski, to aż słabłem :/
fotki poniżyj
-
Moderator GJ
Mazda to najgorszy samochód do detalingu.. Lakier jest tak badziewny, że nawet nie przychodzi mi do głowy z czym go porównać
Ja woskuje go tylko po to by łatwiej było przy myciu, no i fajnie krople na deszczu sie jeszcze robią 
zigu18 napisał(a):Mazda to najgorszy samochód do detalingu.. Lakier jest tak badziewny, że nawet nie przychodzi mi do głowy z czym go porównać
Ja uważam że to zależy od koloru, moim zdaniem czarny jest najgorszy w utrzymaniu (za to bardzo mi się podoba) za to srebrny jest idealny jeśli chodzi o utrzymanie (ale mi się nie podoba)
mądry napisał(a):czarny jest najgorszy w utrzymaniu
zgodzę się jeżeli patrzymy przez pryzmat czystości, bo fakt, najbardziej widać brud.
Natomiast w kwestii trwałości to uważam, że czerwony akryl, strasznie płowieje.
-
Moderator GJ
No rzeczywiście bardzo fajnie
Raz, że zabezpieczony bagaż wewnątrz, a dwa małe zakupy czy coś innego na szybko można wrzucić do środka i nie lata po całym bagażniku. No i olej zawsze pod ręką
Dzięki za podpowiedź z tym Meguiar's Natural Shine Protectant. Pewnie go nabędę
Możesz jakoś określić jak to pachnie?

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
stało się! po raz pierwszy na trasie auto mi się wykrzaczyło ... na szczęście nic poważnego, pękł przewód hydrauliczny do sprzęgła, gdzie podczas wyprzedzania i zmiany z 4 na 5 bieg sprzęgło zostało w podłodze.
Naprawa kosztowała 100zł i Panowie powiedzieli, że to normalne, takie materiały się męczą i czasem pękają
ps. zemoj sorry za tak późny telefon w takie okoliczności, ale pierwszy przyszedłeś mi do głowy
Naprawa kosztowała 100zł i Panowie powiedzieli, że to normalne, takie materiały się męczą i czasem pękają
ps. zemoj sorry za tak późny telefon w takie okoliczności, ale pierwszy przyszedłeś mi do głowy
-
Moderator GJ
Nie ma sprawy
Szkoda, że nie mogłem pomóc.
Dobrze, że wszystko poskładane i koszt niezbyt duży
pozdro i oby jak najmniej takich przygód!
Dobrze, że wszystko poskładane i koszt niezbyt duży

pozdro i oby jak najmniej takich przygód!
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0