OK, jako że ja mam do Autogalergii Hondy tylko dwa rzuty beretem, postanowiłem wywiedzieć się co i jak oferują w Hondzie na ul. Wyszogrodzkiej 103 w Płocku.
Jak pisałem trochę wcześniej, moja madzia miała bliskie spotkanie III stopnia z innym pojazdem.
Ale jest już po intensywnej terapii, powiązanej z wymianą nadkoli, naprawą progów oraz regeneracją przednich drzwi. Także wymieniony został tylny zderzak i tylna lampa, ale to było pierwotną przyczyną całej naprawy. Madzia została pomalowana tu i tam, a dla poprawienia całej kondycji ww myślę o konserwacji podwozia.
I tu jest teraz info z Autogalerii Honda.
Reklama przed salonem informuje że, konserwacja podwozia kosztuje 300 zł.
Ale nie, to jest tylko chwyt reklamowy, bo koszt takiej konserwacji zaczyna się
dopiero od 300 zł.
Ale po kolei.
Pierwsze pytanie Pana z Autogalerii to: jaki to samochód.
Zakres prac:
– zdjęcie nadkoli + wszystkich plastików ze spodu samochodu;
– czyszczenie /przedmuchanie/ spodu samochodu powietrzem + mechaniczne /ręczne/ czyszczenie szczotką spodu samochodu;
– nałożenie środka konserwującego spód samochodu;
– pozakładanie wszystkiego co było demontowane.
Taki jest zakres prac, a koszt to jest : 300 zł + ilość puszek preparatu konserwującego.
Koszt jednej puszki preparatu – około 25 zł. Na Mazdę /moją/ podobno ma wyjść około 3 puszek.
Cała operacja ma trwać teoretycznie około 2-3 godzin, mowa jest o dobrym wyschnięciu konserwowanego podwozia samochodu.
Taką dostałem informację od pracownika Autogalerii Hondy z ul. Wyszogrodzkiej 103 w Płocku.
Ciekawe czy kolega
artro219 będzie miał jakieś ciekawsze informacje.
I to by było na tyle ...