Mazda6 GY RF '04, 2.0 MZR-CD 121 KM
Okolo 120-150 zl. Zalezy od warsztatu... Nie daj sobie tylko wmówic, ze silnik musi byc zimny bo inaczej kalibracja nie wyjdzie. Bo i takie warsztaty odwiedzalem. Silnik do kalibracji powinien byc dobrze rozgrzany.
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
- Od: 5 mar 2009, 22:15
- Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.
Kalibracja kosztowała mnie 100 zł u Jaksy, z tego co rozmawiałem z chłopakami to jeśli kalibracja przechodzi na ciepłym silniku to świadczy o dobrym stanie wtrysków, jeśli przechodzi na chłodnym to świadczy że któryś wtrysk zaczyna nie domagać.
P.S. Sorki że odpisuje dopiero teraz, od dwóch dni urlopuje się w Italii ;–)
P.S. Sorki że odpisuje dopiero teraz, od dwóch dni urlopuje się w Italii ;–)
Nie interesowałem się ile to kosztuje ale nie są to aż tak duże koszty 
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
No i dzisiaj po powrocie z urlopu zabrałem się za wymianę odzywających się już gum drążka stabilizatora przedniego, lekko nie było ale po 4h spokojnej walki z przerwą na obiad i browarek akcja zakończona sukcesem
A w linku poniżej opis moich działań
viewtopic.php?f=412&t=154827
W poniedziałek do wymiany idą łączniki również z przodu

A w linku poniżej opis moich działań
viewtopic.php?f=412&t=154827
W poniedziałek do wymiany idą łączniki również z przodu
Jakiś czas temu przeglądając nasze tutaj wątki szóstek zauważyłem u kolegi Niebo! dosyć fajną i praktyczną modyfikację oświetlenia bagażnika i dziś właśnie zacząłem wdrażać projekt u siebie
W przeciwieństwie do kolegi Niebo wykorzystałem ledy smd w sylikonie
Dzisiaj wykonałem tylko lampkę sufitową i puki co jeszcze jej nie montowałem (brak wyciągniętych przewodów do bocznego oświetlenia bagażnika) ale efekt jest jak dla mnie powalający, daje dużooo więcej światła niż standardowa żarówka
W przeciwieństwie do kolegi Niebo wykorzystałem ledy smd w sylikonie
Dzisiaj wykonałem tylko lampkę sufitową i puki co jeszcze jej nie montowałem (brak wyciągniętych przewodów do bocznego oświetlenia bagażnika) ale efekt jest jak dla mnie powalający, daje dużooo więcej światła niż standardowa żarówka
Cieszę się, że udało mi się zainspirować Was do działań
Mnie też zainspirował przecież inny kolega z forum
Teraz za każdym razem gdy otwieram bagażnik gdy się ściemni śmieję się sam do siebie ... bo wcześniej to nic nie było widać, a teraz jasność, aż bije!
Powodzenia z przeciąganiem reszty kabli! 
- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Mając godzinkę czasu dziś rano postanowiłem zmienić trochę wygląd mojego rusztu a generalnie zmienić kolor chromowanej listwy na czarny satynowy kolor za pomocą folii 3M
Korzystałem z resztek folii która mi została z dawien dawna i niestety musiałem wykonać to z dwóch kawałków, ale na żywo łączenie wcale nie rzuca się w oczy, a z efektu jestem zadowolony
Efekt przed nałożeniem folii
efekt po nałożeniu folii
efekt na aucie przedstawię po umyciu go
Korzystałem z resztek folii która mi została z dawien dawna i niestety musiałem wykonać to z dwóch kawałków, ale na żywo łączenie wcale nie rzuca się w oczy, a z efektu jestem zadowolony
Efekt przed nałożeniem folii
efekt po nałożeniu folii
efekt na aucie przedstawię po umyciu go
może jutro strzelę jakieś foty auta, a tym czasem udało mi się również dzisiaj skończyć modyfikację oświetlenia w bagażniku, powiem szczerze że w końcu jeeest widno
Niestety zdjęcia tego nie pokazują bo robione telefonem, z resztą jak wszystkie
. Chyba muszę zainwestować w aparat w końcu 

I nastała jasność 
ta oryginalna lampeczka przy tak dużym bagażniku to porażka więc nie ma co myśleć tylko trzeba się się zabrać do działania
ta oryginalna lampeczka przy tak dużym bagażniku to porażka więc nie ma co myśleć tylko trzeba się się zabrać do działania
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
kozik24 napisał(a):ta oryginalna lampeczka przy tak dużym bagażniku to porażka więc nie ma co myśleć tylko trzeba się się zabrać do działania
popieram i zachęcam do działania bo warto
Korzystając z dzisiejszej pogody postanowiłem nadać mojej madzi trochę blasku, najpierw umyłem auto szamponem SONAX, następnie benzyną ekstrakcyjną umyłem prawą i lewą stronę auta oraz bagażnik z asfaltu pozimowego (byłem w szoku ile tego było w stanie się po oklejać na aucie) a przy okazji w końcu zebrałem się w sobie i usunąłem naklejki z bagażnika z którymi już zakupiłem auto
. Na koniec autko otrzymało trochę blasku przy pomocy Turtle Wax COLOR MAGIC PLUS+ wosk koloryzujący. Na fotkach już jest zamontowany ruszt z czarną listwą zamiast chromu
Po umyciu
W trakcie woskowania
No i efekt końcowy

Po umyciu
W trakcie woskowania
No i efekt końcowy