Przejściówki ISO do radia

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez rafalxy » 27 maja 2013, 17:16

Witam :)
Podłączyłem radio poprzez specjalne przejściówki ISO , radio działa ale tylko przez USB , nie widzę nigdzie kabelka antenowego, poniżej fotka:
Obrazek
Czy ktoś może mi wyjaśnić od czego jest ten kabelek z czarną płaską końcówką? Może to kabel antenowy i również potrzebna będzie przejściówka ?
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 22 sie 2012, 16:15
Auto: Mazda 323 Sedan 2000 r. 1,5 benz.

Postprzez rav 75 » 27 maja 2013, 17:45

Wydaje mi się że to masa. Antena jest okrągła,może gdzieś wpadła,a skoro jej nie widać wyjmij schowek i tam jej szukaj.
rav 75

Postprzez rafalxy » 27 maja 2013, 17:53

już miałem wyjmięty schowek i nic nie było :( może zrzucić podsufitkę i sprawdzić czy wogóle kabelek jest pociągnięty?
Początkujący

Postprzez rav 75 » 27 maja 2013, 18:09

Nie ma sensu. Łączenie przewodu antenowego jest pod schowkiem po jego prawej stronie,przy samym słupku. Może nie ma przedłużki? Jak się położysz na podłodze (przy wyjętym schowku) powinno być ją widać przyczepioną do ramy deski rozdzielczej.
rav 75

Postprzez rafalxy » 27 maja 2013, 18:43

hmm chyba rzeczywiście zrzucę jeszcze raz ten schowek i dogłębniej się temu przyjrzę :)
póki co dzięki za odp. ,
Początkujący

Postprzez rav 75 » 28 maja 2013, 05:28

Kolego,przepraszam,nie doczytałem że chodzi o sedana. W sedanie gdzie masz antenę? Na słupku lewym przy szybie (szukaj złączki pod zaślepką deski rozdzielczej,tej bocznej,po lewej stronie owej deski rozdz.),czy w tylnym błotniku (instalacja anteny może być puszczona przy progu,pod nakładkami progowymi). Być może antena jest,spadła,ale szukać jej należy z drugiej strony wnęki radia czyli od str. kierownicy? Trzeba zdjąć dolną osłonę kolumny kierownicy,miejsca mało,ale kładąc się na podłodze jesteś w stanie zlokalizować wtyk antenowy. Jeszcze raz przepraszam za wprowadzanie w błąd.
rav 75

Postprzez rafalxy » 6 cze 2013, 11:57

Witam
Dzisiaj mając więcej czasu poszperałem w poszukiwaniu kabelka antenowego , niestety jak się okazało kabelek wogóle nie jest pociągnięty tzn. odchyliłem trochę podsufitkę , zrzuciłem zaślepke z lewej kolumny i nie ma . Jest tam tylko wiązka cieńkich kabelków które idą dalej na tył ( ogrzewanie tylnej szyby , itd.) Antenę mam z lewej strony przy szybie oczywiście.
Pytanie mam w związku z tym : jak odbywa się montaż takiego kabla , tzn. jak wygląda połączenie z anteną ?
Początkujący