Witam wszystkich...
Wiem, że ten temat nie raz był poruszany, ale w archiwum nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na pytanie:
Jak działa ssanie w 323 f BG 1.6 16V 1994r.?
Czy odpowiada za nie tylko przepływomierz czy też coś jeszcze?
W moim przypadku nie mam ssania, chociaż przepływkę wymieniłem niedawno. Na kompie nie ma chyba żadnych błędów (tylko jedno zaświecenie się diody na 0,5 s od razu po przekręceniu kluczyka na pozycję ON i to wszystko)
Proszę o wskazówki
Ssanie
Strona 1 z 1
oraz sonda LAMBDA, która na podstawie temperatury opływających ją spalin przesyła do komputera impulsy elektryczne o określonej wartości. Następnie komputer po analizie otrzymanych informacji steruje ssaniem, dobiera odpowiedni skład mieszanki paliwowo-powietrznej.rutilus napisał(a):odpowiada za nie (...) przepływomierz
Ostatnio edytowano 4 mar 2006, 17:32 przez GofNet, łącznie edytowano 1 raz
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Właśnie nie do końca. Jeśli sonda LAMBDA wskazuje, iż silnik jest rozgrzany, to komputer nie uaktywnia ssania. Czyli jeśli podaje ciągle napięcie takie, jak w chwili prawidłowej temperatury roboczej jednostki napędowej, to komputer po analizie otrzymanych danych dochodzi do wniosku, iż tym razem o ssaniu można zapomniećrutilus napisał(a):ale to chyba wyskoczyłby jakiś błąd na kompie
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl