Witam.
Od pewnego czasu nie mogę zamknąć samochodu z pilota.
Otwieranie działa bez problemu.
Wymieniałem baterie, rozłożyłem na części aby sprawdzić czy nic nie blokuje przycisku, zrobiłem ponowne kodowanie opisywane w innym wątku i nic.
Nie wiem czy problem leży w pilocie czy gdzieś w elektronice samochodu.
Jeszcze jedno- jak naciskam przycisk otwierania to świeci się dioda na pilocie, przy zamykaniu nic się nie dzieję. Czy u Was dioda działa przy zamykaniu i otwieraniu?
Zamykanie z pilota nie działa
Strona 1 z 1
jest już temat o pilocie
Gdzie jest ten temat?
Bo tematów o pilotach było nawet kilka ale nie znalazłem takiego który opisuje mój problem.
Zresztą tak jak napisałem chciałbym aby ktoś kto ma mazde 2 napisał czy dioda na pilocie świeci się przy otwieraniu i zamykaniu...
Bo tematów o pilotach było nawet kilka ale nie znalazłem takiego który opisuje mój problem.
Zresztą tak jak napisałem chciałbym aby ktoś kto ma mazde 2 napisał czy dioda na pilocie świeci się przy otwieraniu i zamykaniu...
-
Mi3szko
u mnie nie ma kontrolki na pilocie.Zamykanie nie działa sporadycznie, a cała tragedia w tym ze mam tylko jednego pilotai drugi kluczyk normalny. Tak w 2008 roku sprzedawali w salonach. Ponaciskałem w rózne strony obudową pilota i jakoś zaczął funkcjonowac .Na jak długo to nie wiadomo.
Dziadostwo jakieś bo autko ma orginalne tylko 50 tys km.
Dziadostwo jakieś bo autko ma orginalne tylko 50 tys km.
- Od: 7 cze 2012, 17:42
- Auto: Mazda 2 DE 2008,
1500
zewnętrzny tuning sport
Jest akcja serwisowa na piloty w kluczyku – scyzoryk.
Naprawa wymaga wymiany nadajnika i odbiornika w samochodzie ze względu na zmianę producenta podzespołu.
Dopisano 25 maja 2013 22:43:
Naprawa wymaga wymiany nadajnika i odbiornika w samochodzie ze względu na zmianę producenta podzespołu.
Dopisano 25 maja 2013 22:43:
Właśnie dzwoniłem do ASO Bołtowicz ws. akcji serwisowej dot. pilota.
Niestety o niczym takim nie słyszeli. Być może dotyczyła ona jakiegoś innego modelu.
Orientacyjny koszt naprawy u nich to 800 – 1000 PLN przy wariancie najbardziej pesymistycznym czyli wymiana centralki i pilota wraz z programowaniem.
Niestety o niczym takim nie słyszeli. Być może dotyczyła ona jakiegoś innego modelu.
Orientacyjny koszt naprawy u nich to 800 – 1000 PLN przy wariancie najbardziej pesymistycznym czyli wymiana centralki i pilota wraz z programowaniem.
- Od: 24 sie 2011, 08:25
- Auto: M2 DE 1.4 CD 2008r.
Proponuję zadzwonić do Mazdy. Problem faktycznie może nie dotyczyć Twojego samochodu.
Niestety nagminną odpowiedzią ASO jest "nic takiego nie słyszeliśmy".
Sam to przerabiałem w Krakowie ze swoją 3.
Niestety nagminną odpowiedzią ASO jest "nic takiego nie słyszeliśmy".
Sam to przerabiałem w Krakowie ze swoją 3.
Strona 1 z 1