Witam! Może to się wyda śmieszne ale nie mogę się dostać do żarówki stopu w madzi 323f 96r!! Odkręcam 2 śrubki i próbuje wyciągnąć klosz i nic, nie wiem czy tam jest jeszcze jakiś zaczep?Boje się ciągnąć na siłę żeby nie urwać albo nie połamać!! Potrzebuje porady z pewnością jest jakiś prosty sposób!
pozdrawiam! Krzysztof
Wymiana żarówki światła STOP
Strona 1 z 1
kris.Lepiej nie odzywac sie i wydac się głupim niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości
- Od: 22 lip 2007, 07:52
- Auto: mazda 323f rok 96 1.5 ben+LPG
Odchyl lampe i da sie wymienic bez wyciagania. Czasem sie tak zapieka ze nie idzie wyciagnac, a jest ryzyko polamania lampy.
-
Przemek323c
kristof737 napisał(a):Witam! Może to się wyda śmieszne ale nie mogę się dostać do żarówki stopu w madzi 323f 96r!! Odkręcam 2 śrubki i próbuje wyciągnąć klosz i nic, nie wiem czy tam jest jeszcze jakiś zaczep?Boje się ciągnąć na siłę żeby nie urwać albo nie połamać!! Potrzebuje porady z pewnością jest jakiś prosty sposób!
pozdrawiam! Krzysztof
Odkręć dwie śrubki, potem puknij ręką w bok lampy przy śrubkach ( lewa lampa w lewo, prawa w prawo ). Łatwo wychodzi.Czasem gorzej jest założyć z powrotem.Reflektor ma dwa bolce od zewnętrznej strony, które go trzymają i nie wyjmiesz go ciągnąc do siebie. Pozdrawiam
- Od: 1 mar 2012, 14:28
- Auto: mazda 323f ba 1,5 16v 95
Strona 1 z 1