Mazda MX-5 NA BP-T '91
Czekamy
Wyczailem, ze kolor zwie sie "Mariner Blue". Fotel albo kierownica maja regulowana wysokosc?
Nooo gratuluję!!! Dopiero teraz miałam okazję zobaczyć posta
Wiedz Five, że o ile za mx-3 oglądali się niektórzy, o tyle za mx-5 każdy
Bardzo słuszny wybór, nie mówiąc o mocy silnika
ciekawe ile by wyszło faktycznie, bo na ostatniej sobotniej hamowni w Wwie obie obecne NA (moja i Violetki) zaprezentowały wyniki powyżej fabrycznych 
Wiedz Five, że o ile za mx-3 oglądali się niektórzy, o tyle za mx-5 każdy
Bardzo słuszny wybór, nie mówiąc o mocy silnika

- Od: 20 wrz 2005, 16:06
- Auto: Mazda MX-5 NA 1.6
madalena napisał(a): hamowni w Wwie obie obecne NA (moja i Violetki) zaprezentowały wyniki powyżej fabrycznych
Można wiedzieć jakie były wyniki ?
Five, możesz napisać coś więcej o wyposażeniu, roczniku, przebiegu itp. ?
Śliczny kolor, hardtop no i powalające osiągi :
Pojemność skokowa: 1598 ccm
Moc maksymalna: 115 KM przy 6500 obr./min
Maksymalny moment obrotowy: 135 Nm przy 5500 obr./min.
Wymiary: 398x168x123 cm
Rozstaw osi: 230 cm
Śr. zawracania: 9,8 m
Opór powietrza: 0,38 Cx (z dachem), 0,44 Cx (bez dachu)
Masa własna: 995 kg
Ładowność: 195 kg
Poj. bagażnika: 135 l
Przyspieszenie 0-100 km/h: 8,8 sek.
V maksymalna: 195 km/h
8,8 – świetny wynik , myslałem, że będzie gorzej, na szczęscie zostałem mile zaskoczony.
Nie chcę być nazbyt ciekawski, ale nurtuje mnie to ile za takie cudo musiałeś zapłacić, jeśli nie chcesz się chwalić, to rozumiem .
Pozdrawiam i życzę udanej eksploatacji.
2.5 TDI R5 150 KM
Peugeot 607 2.2 HDI '02 – już prawie 300 000 bezawaryjnych kilometrów.
Peugeot 607 2.2 HDI '02 – już prawie 300 000 bezawaryjnych kilometrów.
- Od: 7 sty 2006, 20:20
- Auto: Caravelle 2.5 TDI 150km
madalena napisał(a):Wiedz Five, że o ile za mx-3 oglądali się niektórzy, o tyle za mx-5 każdy
Troche mnie to zaczyna peszyc, ale chyba da sie przyzwyczaic. Jest to, bez dwoch zdan, bardzo kultowe i atrakcyjne auto
Jak tylko dostane tablice pojade na hamownie by sprawdzic czy stajnia w komplecie
Ks.Proboszcz napisał(a):Five, możesz napisać coś więcej o wyposażeniu, roczniku, przebiegu itp. ?
Śliczny kolor, hardtop no i powalające osiągi :
Wyposazenie to:
elektryczne szyby
wspomaganie
chromowane ramki wokol zegarow
Przebieg ma nabity ... 126 000 km, w brifie mam wbita jedna kobiete, jezdzila nia od nowosci

Mialem swego czasu przyjemnosc mierzyc sie mx3 z miatą i powiem ze dopiero trzeci bieg wyjaśnial sytuacje. Naped na tyl daje fory na starcie. Na 400m miata jest bez szans ale od swiatel do swiatel mx3 moglaby miec problemy...
A cena autka to slodka tajemnica
Less roof, more fun

Ks.Proboszcz napisał(a):madalena napisał(a): hamowni w Wwie obie obecne NA (moja i Violetki) zaprezentowały wyniki powyżej fabrycznych
Oczywiście: Violetki 100KM, moja 94,5KM

- Od: 20 wrz 2005, 16:06
- Auto: Mazda MX-5 NA 1.6
madalena napisał(a):Ks.Proboszcz napisał(a):madalena napisał(a): hamowni w Wwie obie obecne NA (moja i Violetki) zaprezentowały wyniki powyżej fabrycznych
Oczywiście: Violetki 100KM, moja 94,5KM
a Mi sie wydawało że powinny mieć 115KM więc chyba jednak troche kucyków ubyło
Chyba że Wasze miaty różnią się o kilka lat wiekiem od miaty Pawła to wtedy racja że Wam przybyło mocy
Prawdziwy mężczyzna powinien posiadać wał a nie jakieś tam przeguby :P
- Od: 16 lis 2003, 12:35
- Auto: CLS320 CDI
RULES napisał(a):a Mi sie wydawało że powinny mieć 115KM więc chyba jednak troche kucyków ubyło usmiech
Chyba że Wasze miaty różnią się o kilka lat wiekiem od miaty Pawła to wtedy racja że Wam przybyło mocy
1.6 wychodzily w dwoch wersjach: pierwszej 115km i pozniej w drugiej 90km. Obnizono moc by silnik 1.6 nie stanowil konkurencji dla wprowadzonego do gammy silnikow jednostki o poj. 1.8
Less roof, more fun

Fiveopac napisał(a):RULES napisał(a):a Mi sie wydawało że powinny mieć 115KM więc chyba jednak troche kucyków ubyło usmiech
1.6 wychodzily w dwoch wersjach: pierwszej 115km i pozniej w drugiej 90km. Obnizono moc by silnik 1.6 nie stanowil konkurencji dla wprowadzonego do gammy silnikow jednostki o poj. 1.8
Teho bym sie po japońskich inżynierach nie spodziewał że mają tyle możliwości a celowo się ograniczają na rzecz silnika 1,8 wrrrr
Prawdziwy mężczyzna powinien posiadać wał a nie jakieś tam przeguby :P
- Od: 16 lis 2003, 12:35
- Auto: CLS320 CDI
hmm a to w mx-5 było v6 
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
- Od: 18 lis 2003, 16:31
- Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet
Vłka by zabużyła precyzyjnie dobrany rozkład masy na obie osie prawie idealne – 50:50
Zawsze byly tylko R4. Z ciekawostek to nawet akumulator jest z tylu po przeciwnej stronie niz kierowca by zapewnic optymalny rozklad masy 
Less roof, more fun

W mx5 bylo 1.8 BP, ulozone wzdluznie...z tego co mi wiadomo, jak porownywalem silniczki 1.8 z BA, BG i mx5
No ale Five gratulacje udanego zakupu, fajna bryczka, rzadki kolor, no i spoko sprawa z tym daszkiem, niezly bonus
...jak widzisz odswiezylem info o dziale nasze mazdy

No ale Five gratulacje udanego zakupu, fajna bryczka, rzadki kolor, no i spoko sprawa z tym daszkiem, niezly bonus

- Od: 10 sty 2006, 17:29
Mnóstwo informaji o MX-5 można znaleźć na www.miata.net. Zapraszam również na www.mx5.prv.pl, powiązane ze stroną forum i na najbliższy zlot – 9 kwietnia w Spale. Szczególy wkrótce.
ALWAYS BLUE SKY ! ! !
- Od: 4 gru 2005, 20:29
- Auto: MX-5 NB 1.6
Acha, oczywiście gratuluję auta. Kolor odpalony, ale jeden z bardziej kultowych. Widzę, że autko w stanie oryginalnym i ja bym je tak zostawił. Coraz trudniej o tak wyglądające auto. Szczególnie polecam uwadze oryginalne felgi – co prawda tylko 14, ale pasują do tego auta jak mało które. Są do tego dość lekkie, choć daleko im do BBSów http://www.miata.net/faq/wheel_weights.html
Dla wszystkich, któym brakuje mocy, nie tylko w miacie, moje motto:
Masz za wolne auto – wybierz bardziej krętą drogę.
ALWAYS BLUE SKY ! ! !
konrad mx5 napisał(a):Mnóstwo informaji o MX-5 można znaleźć na www.miata.net. Zapraszam również na www.mx5.prv.pl, powiązane ze stroną forum i na najbliższy zlot – 9 kwietnia w Spale. Szczególy wkrótce.
miata.net juz znam na pamiec
Acha, oczywiście gratuluję auta. Kolor odpalony, ale jeden z bardziej kultowych. Widzę, że autko w stanie oryginalnym i ja bym je tak zostawił. Coraz trudniej o tak wyglądające auto. Szczególnie polecam uwadze oryginalne felgi – co prawda tylko 14, ale pasują do tego auta jak mało które. Są do tego dość lekkie, choć daleko im do BBSów http://www.miata.net/faq/wheel_weights.html
Alufelgi sa mocno w planie ale 16 cali, wzor w trakcie obmyślania
Less roof, more fun

Fiveopac napisał(a):miata.net juz znam na pamiec mx5.prv.pl na wylot szkoda ze macie takie...hmm...nieergonomiczne forum
Czyli tego też już próbowałeś...
O ile mnie pamięć nie myli, na zlocie wiosennym 2005 pojawiła się jedna miatka z Bydzi. NA, czerwona chyba. Jeździ coś takiego tam koło Ciebie?
ALWAYS BLUE SKY ! ! !
konrad mx5 napisał(a):Czyli tego też już próbowałeś...
O ile mnie pamięć nie myli, na zlocie wiosennym 2005 pojawiła się jedna miatka z Bydzi. NA, czerwona chyba. Jeździ coś takiego tam koło Ciebie?
Czerwona akryl czy czerwona z brokatem – lekko wpadajacy w pomarańcz? Obydwie mam namierzone, jedna parkuje niedalego mojego miejsca zamieszkania a pierwsza grasuje gdzies w okolicach mojej kobiety.
Masz jakis namiar na czlowieka?
btw.nie chcielibyscie postawic sobei jakiegos forum opartego na tym systemie na ktorym hula forum mazdaspeed? Zalogowanie sie na yahoo graniczy z cudem, no chyba ze chce sie miec login "sFDSF4342dfsdxxx_1867"
Less roof, more fun

Fiveopack – szczere gratulacje auteczka ... kolorek naprawde przepiękny brak mi słów (mój ulubiony) może dlatego ... 
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i