Mam problemik. Dlaczego nie wyłącza mi się ekran komputerka pokładowego (ten podłużny nad wlotami powietrza) przy wyłączonym zapłonie? Świeci się cały czas zegar z dwiema pionowymi kreseczkami aż akumulator mi pada podczas dłuższego postoju w garażu.Co robić? Może jakiś bezpiecznik za to odpowiada?
Dzięki (Mazda 6 CD 2005)
nie wyłącza mi się ekran komputerka pokładowego przy wyłączonym zapłonie
Strona 1 z 1
Usterka pojawiła się ostatnio, czy auto od początku tak ma?
Wyświetlacz zasilany jest wiązką od zespołu radioodtwarzacza i tam może być przyczyna. Najlepiej byłoby podmienić radio albo sam wyświetlacz i ewentualnie drążyć problem głębiej. Możliwości nadal zostaje wiele począwszy od podklejonego przekaźnika, przez kostkę stacyjki, zwarcie w jednej z wtyczek po efekt niewłaściwej naprawy instalacji.
Wyświetlacz zasilany jest wiązką od zespołu radioodtwarzacza i tam może być przyczyna. Najlepiej byłoby podmienić radio albo sam wyświetlacz i ewentualnie drążyć problem głębiej. Możliwości nadal zostaje wiele począwszy od podklejonego przekaźnika, przez kostkę stacyjki, zwarcie w jednej z wtyczek po efekt niewłaściwej naprawy instalacji.
Kupiłem auto i nie wiem jak było wcześniej. Poprzedni właściciel twierdzi że nie miał z tym problemu.Teraz natomiast podswietlony jest wyswietlacz i mam dwie kreski pionowe i nic poza tym sie nie swieci w srodku auta.
Dopisano 21 maja 2013, 09:56:
problem tkwił w tym że jestem nowym posiadaczem mazdy i nie wiedziałem ze aby całkowicie odciąć zapłon należy wcisnąć kluczyk i przekręcić go jeszcze o jeden stopień w dół
Wszystko zgasło:)
Dopisano 21 maja 2013, 09:56:
problem tkwił w tym że jestem nowym posiadaczem mazdy i nie wiedziałem ze aby całkowicie odciąć zapłon należy wcisnąć kluczyk i przekręcić go jeszcze o jeden stopień w dół
- Od: 23 kwi 2013, 14:26
- Auto: Mazda 6, 2.0 MZR-CD, 2005 lift 143KM, RF-7
Strona 1 z 1