Mazda MX-6 GE FS '92r – Supercharger
weede napisał(a):czyli jak twardość jest ok do auta na codzień?
75Sh to standard, czyli twardość serii i takie bym założył do auta na co dzień. W almerze mam ciut twardsze w poduszkach od silnika i czuć wibracje, które przenoszą się na budę. Zdecydowanie zniwelowało się "wędrowanie" silnika podczas ostrych zakrętów, przyspieszeń, hamowania. Trzeba po prostu zachować zdrowy rozsądek z doborem twardości i kompromis. Zazwyczaj twardość materiału idzie wraz z kruchością, dlatego może ktoś miał problemy z pękaniem poli elementów.
Barthez napisał(a):bo w autach offroadowych nikt się nie przejmuje uszkodzoną gumą czy polibuszem – tam się urywa większe kawałki od auta![]()
na co dzień wybierz raczej miękkie – po co ma telepać
W autach offroadowych, tak jak piszesz, zdecydowanie częściej poddają się inne elementy. Ale zwracając uwagę jak takie auta są traktowane i ile znoszą, to to mi wystarczy

onyx napisał(a):Zestaw oparty na tarczach EBC Ultimax + EBC Greenstuff
Piękny hebel

W tym GE na zaciskach z GH, to już pewnie na pasach się zawisa przy środkowym pedale w podłodze
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj napisał(a):onyx napisał(a):Zestaw oparty na tarczach EBC Ultimax + EBC Greenstuff
Piękny hebelTaki zestaw klocek + tarcza marzy mi się jeszcze w tym roku u mnie.
W tym GE na zaciskach z GH, to już pewnie na pasach się zawisa przy środkowym pedale w podłodze
Całkiem możliwe
Zawias już po geometrii i zbieżności. MX prowadzi się teraz świetnie, mega precyzyjnie

Przecież Grenny też hamują od razu. Dopiero Blue zyskują na skuteczności po rozgrzaniu (Yellow i Red więcej znoszą niż niższe serie, ale na nich jeździło mi się lepiej jak się trochę podgrzały) 
Ferodo premier to dobry klocek, ale przy intensywniejszym użytkowaniu, bardzo szybko słabnie i traci swoje walory. Jego odpowiednikiem jest EBC black, który Magda użytkowała poprzednio.

Ferodo premier to dobry klocek, ale przy intensywniejszym użytkowaniu, bardzo szybko słabnie i traci swoje walory. Jego odpowiednikiem jest EBC black, który Magda użytkowała poprzednio.

mnie zdecydowanie bardziej pasują "czarne " do "cywilniaka" na co dzień choć muszę przyznać że obecnie troszkę "płyną" no ale autko waży ponad 1600 kilo więc mają prawo
co do czerwonych to podobają mi się dopiero w fc 20vt plusie ale to zupełnie inny hamulec 
ps. ten opis więcej mówi niż tabela zakresu pracy

ps. ten opis więcej mówi niż tabela zakresu pracy

mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
- Od: 12 maja 2007, 20:25
- Auto: punto 1.4 8v......
mx6sc napisał(a):mnie zdecydowanie bardziej pasują "czarne " do "cywilniaka" na co dzień choć muszę przyznać że obecnie troszkę "płyną"
Przy mocniejszym wchodzeniu mx'em, nie dawały rady – do przemieszczania Black jest ok. Do jazdy na codzień i okazjonalnego deptania Green jest strzałem w 10.
mx6sc napisał(a):ps. ten opis więcej mówi niż tabela zakresu pracy

Like it 

Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
igiełka 
Jakieś Car Audio się szykuje, że taki aku wskoczył?
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Aku chyba nie był brany stricte z powodu audio. Po prostu mieliśmy już dość "markowych" które wysrywały się kilka dni po końcu gwarancji
Ale piszę "chyba" bo być może mój ślubny miał to w planie, tylko ja za nim czasem nie nadążam
Ale lepsze Car Audio też jest w planie, tylko chcemy to połączyć z wymianą tapicerki, żeby za jednym ściągnięciem boczków wszystko zrobić
Dzięki wszystkim za miłe słowa

Ale lepsze Car Audio też jest w planie, tylko chcemy to połączyć z wymianą tapicerki, żeby za jednym ściągnięciem boczków wszystko zrobić
Dzięki wszystkim za miłe słowa

good girls go to heaven bad girls go everywhere...
hehehehe tak jade dzis skromnie sobie pulawska patrze z tylu jdmy dokladki sa hamulce od szostki sa to musi byc z klubu slysze silnika hmmm to nie gra ani jak 2.5 v6 ani jak 2.0 co to
i sobie nagle przypominam ahhhaaaaaaaa to ta z turboooo
piekne autko moze mnie zauwazyles bo sie wpatrywalem w auto przed wilanowska okolo 15.40;p jechalem swoim projekcikiem honda civic z 1985roku taka zlotawa 
Hej 
Zauważyłam, bo miałam do Ciebie bliżej gdyż tym razem mąż robił za kierowcę
Przez to wycie to dużo osób się ogląda więc nie skojarzyłam, że możesz znać auto 
Ale tak sprostuję, że to nie turbo, a kompresor
Nasza sokowirówka 
Pozdrawiamy!
Zauważyłam, bo miałam do Ciebie bliżej gdyż tym razem mąż robił za kierowcę
Ale tak sprostuję, że to nie turbo, a kompresor
Pozdrawiamy!

good girls go to heaven bad girls go everywhere...