witajcie napisze wam wyjscia jakie znalazlem
1. wyjscie to kupienie ASB w warszawie za 2,5 tys zl plu tam przelozenie za 300-400 zl
2. przewiezienie auata do Czestochowy tam jest znakomity mechanik ASB koszt mowil okolo 2 tys(znakomity tj zdanie innych )
3. naprawa u mechanika "RATKA" w mikolowie koszt ok 3 tys ( ale tego mechanika odradzil mi moj mechanik pow mi kilka sytuacji jak oddal im auto oni nic nie zrobili a potem mowili ze to tak ma byc, auto trafilo do servicu tam wymienili jakis czujnik w silniku i auto zaczelo chodzic a RATKA skasowal 3 tys zl i nic nie pomoglo tlumaczac sie ze to tak ma byc)
4. zakup uzywanej ASB z gwarancja rozruchowa za 800 zl ylko bez sprzegla kinetycznego. ktore rzekomo mam sprawne. ponoc u mnie spalily sie tarczki. przelozenie tej skrzyni ok 300 zl wiec okolo 1100 by to wynioslo
5. wyjscie to zakup za 1500 zl wszystkich elementow Manuala tj Skrzynia, caly rewalek w kabinie , kolo zamoachowe , pedaly, pol osie, i ktos napominal ze chyba jeszcze cos z hydrauliki od hamulca i sprzegla. calosc przelozyl by mechanik z bielska ktory to robi czesto ale glownie w mercedesach.
AD. 5 wyjscie pominlem z uwagi ze jak by zabraklo jakies czesco musialbym jezdzic do warszawy albo czekac na przesylke. do tego auto przerobione to nei to samo co z fabryki heh
z wszystkich wyjsc z gory wybralem wyjscie 4 bo bylo najtansze i facet daje gwarancje tygodniowa rozruchowa na skrzynke. ponoc moja spalila sie bo nie wymienialem oleju i filtra. jak sie zalozy sprawna uzywana i bedzie dbalo tj olej filtry to powinna chodzic latami. do tego zawsze to 1100 a nie 3 tysiace zl
no chybaze macie inne uwagi, swoja droga nie sadzilem ze z AT bede mial tyl klopotow.