Opinie i luźne rozmowy użytkowników Mazd z silnikami diesla [DiTD]
Widzisz na nas zawsze możesz liczyć 
To jeszcze możesz zapytać tu: http://www.fox.rzeszow.pl
acniak napisał(a):u Rikiego nie ma
Obecnie nie ma, bo używanych DiTD nie ma. OE nie będę Ci sprawdzał... cenę znasz
YgooR napisał(a): http://www.fox.rzeszow.pl
Hehehe zapytać można...
ciężko dostać części silnika ditd bo większość sprzedawana jest w całości niestety
Dziekuje bardzo koledzy udalo mi sie znalezc szkoda tylko ze mi sie odwleka
Riki dzwonilem ale nie ma, za to znalazlem u Niego zaciski i linki (oczywiscie jak bede mial kasy wiecej to sobie zmienie na nowe.
jutro zobacze jeszcze na Kaczeńca lub na trasie lubelskiej moze ktos ma podstawe do DITD
ok milo bylo poznac telefonicznie jezeli moge kiedys podskocze do rikiego na ogledziny(moze to nienormalne ale mam lekkiego hopla na punkcie sprawnosci technicznej moich tylkowozow)

Riki dzwonilem ale nie ma, za to znalazlem u Niego zaciski i linki (oczywiscie jak bede mial kasy wiecej to sobie zmienie na nowe.
jutro zobacze jeszcze na Kaczeńca lub na trasie lubelskiej moze ktos ma podstawe do DITD

ok milo bylo poznac telefonicznie jezeli moge kiedys podskocze do rikiego na ogledziny(moze to nienormalne ale mam lekkiego hopla na punkcie sprawnosci technicznej moich tylkowozow)
acnizm sie szerzy
- Od: 12 lut 2011, 01:31
- Auto: Mazda 626 DITD GW 1999
anciak a pytałeś sprzedającego ten element?
http://allegro.pl/napinacz-kolyska-podstawa-mazda-2-0-ditd-i1528675090.html
Wydaje mi się, że to właśnie tego elementu szukasz?
Aha, w razie coś, zacisk lewy tył mam, sprawny i śmiesznie tanio

Wydaje mi się, że to właśnie tego elementu szukasz?
Aha, w razie coś, zacisk lewy tył mam, sprawny i śmiesznie tanio
Ostatnio edytowano 25 mar 2011, 23:03 przez thy, łącznie edytowano 1 raz
pozdrawiam,
thy
v8 lover

thy
v8 lover

tak właśnie z nim rozmawiałem ok jutro się okaże a co do zaciska
uwidim
yyyy mam nadzieje ze moja upiertentegoliwosc nie meczy szacownego grona tego forum

jeszcze jedno pytanie.... czy trudno jest przerobic manualne sterowanie nawiewami i klima na uklad climatronic ? moze ktos z kolegow to juz zrobil?
yyyy mam nadzieje ze moja upiertentegoliwosc nie meczy szacownego grona tego forum
jeszcze jedno pytanie.... czy trudno jest przerobic manualne sterowanie nawiewami i klima na uklad climatronic ? moze ktos z kolegow to juz zrobil?
acnizm sie szerzy
acniak napisał(a):Riki dzwonilem ale nie ma, za to znalazlem u Niego zaciski i linki

acniak napisał(a):jutro zobacze jeszcze na Kaczeńca
drogo będzie
acniak napisał(a):ok milo bylo poznac telefonicznie jezeli moge kiedys podskocze do rikiego na ogledziny(
Zapraszam.... dzwoń śmiało
acniak napisał(a):moze to nienormalne ale mam lekkiego hopla na punkcie sprawnosci technicznej moich tylkowozow
My to rozumiemy
thy napisał(a):anciak a pytałeś sprzedającego ten element?http://allegro.pl/napinacz-kolyska-pods ... 75090.html

jak mawia moj syn to cio ze drogo grunt ze szybko
potrzebuje samochoda
Riki a co do koreancow to powiem Ci ze mnie nigdy nie zawiodly.... mam nadzieje ze Madzia rowniez mi sie odplaci pieknym za nadobne. Uwazam, ze samochody azjatyckie maja w sobie to cos....czego brakuje uwielbianym w Polsce szmelcwagenom (nie chce nikogo obrazic ale nie potrafilem sie odnalezc w szwabswagenach fotele porazka a rzekoma niemiecka jakosc to mit wedlug mnie) wystarczy tylko odpowiednio kochac tylkowozy ktorymi sie porusza i tyle
acniakoksztaltny
acniakoksztaltny
acnizm sie szerzy
Anciak masz mądrego syna
mazda odpowiednio doinwestowana i dopracowana (mam na myśli niezbędne minimum!!!) będzie służyła po kres swych produkcyjnych/fizycznych możliwości, a nawet nieco dłużej... mam tego przykład nieopodal w grarazu 
pozdrawiam,
thy
v8 lover

thy
v8 lover

spasiba thy
znalazlem podstawe na kaczenca.... robota ruszyla z kopyta jak dobrze pojdzie to za godzinke dwie uslysze klekot silniczka po lekkiej odnowie
yyyy nie uslyszalem jednak
dopiero jutro w poludnie odzyskam Madzie 
(niedziela)i juz jestem szczesliwy jak swinia po kryciu...silniczek gada, jest cichszy o 50% na zadaniach do zrobienia rozrząd plus przegub odhaczone jest miodzio
yyyy nie uslyszalem jednak
(niedziela)i juz jestem szczesliwy jak swinia po kryciu...silniczek gada, jest cichszy o 50% na zadaniach do zrobienia rozrząd plus przegub odhaczone jest miodzio
acnizm sie szerzy
313.000km w tym 79,000km moje. nie raz madzia spedzila mi sen z powiek ,ogolnie silnik dalej cyka jak dzwon i jezdze na polsyntetyku a nie na mineralu
ale za to nawalczyłem sie z osprzetem co nie miara , najpierw szarpał mi na zimnym wymienilem elektrozawor przy pompie ,potem mrygala kontrolka zarowych – jakis gumowy przewod zparcial wystarczylo go wymienic ,teraz walcze z czerwona kontrolka znajdujaca sie obok swiec zarowych ,zobaczymy co bedzie....
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
yoshi66
to co napisałeś to można by powiedzieć że eksploatacja w porównaniu z problemami innych na forum nie tylko ditd,
odkręć korek na dole filtra paliwa, zleci woda z ropą, zakręć pod pompuj i już kontrolka się nie pokaże.
odkręć korek na dole filtra paliwa, zleci woda z ropą, zakręć pod pompuj i już kontrolka się nie pokaże.