Mazda 323f BA Z5 '95 – "efka" by pawcio1017
Kupcie Akre – do takich zadań szczerze polecam a kosztuje grosze. Na prawde nie ma wtedy z tym wiele roboty
W przyszłym tygodniu może porządne mycie i polerka. Potem jeszcze poprawka rantów na alu i myśle że wpadną jakieś nowe foty 

Jak Mondeo ojca sie nie sprzeda i będzie szło na żyletki to będe miał do dyspozycji takie kubełki:

Myślicie że da rade jakoś zaadoptować do madzi?

Myślicie że da rade jakoś zaadoptować do madzi?

ciekawy pomysł
zacznij od pomierzenia rozstawów zaczepów wózków na których fotele jeżdżą, chociaż myślę, że do takiej adaptacji będziesz miał troszkę dłubania.
Nie wiem czy masz coś z elektryki w fotelach u siebie i w mondziaku, ale jeśli tak, to też jakiś dobrze ogarniający elektryk będzie potrzebny żeby to działało.
Rozumiem z tego, że Mondeo, które oglądaliście zostało zakupione ?
Nie wiem czy masz coś z elektryki w fotelach u siebie i w mondziaku, ale jeśli tak, to też jakiś dobrze ogarniający elektryk będzie potrzebny żeby to działało.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):ciekawy pomysłzacznij od pomierzenia rozstawów zaczepów wózków na których fotele jeżdżą, chociaż myślę, że do takiej adaptacji będziesz miał troszkę dłubania.
Fotele mają airbagi boczne (w mim przypadku byłby to zbędny balast

Co do Mondeo które oglądaliśmy – dzisiaj jedziemy po odbiór

wilusjdm napisał(a):Przecież w efce też masz dobre fotele, które trzymają dobrze w zakrętach i również są wygodne .
Wygodne to one może były jak były nowe

Korzystając z wolnego wieczoru i kupionej pomarańczowej folii wpadłem na pomysł i wymodziłem takie cudo:
Jutro zmontuje i zobacze jaki będzie efekt z białym LEDem

pawcio1017 napisał(a):Wygodne to one może były jak były noweA co do trzymania w zakrętach to śmiem twierdzić że nie miałeś okazji nigdy przejechać się w porządnych kubełkach
![]()
No nie porównuj prawdziwych kubłów do normalnych foteli, bo w kubłach nie przejedziesz więcej niz 50km bez bólu pleców i nie ważne ile masz lat
Co to okleiłeś folią? To są te boczne światełka w drzwiach? Czego tak brzydko dociągniete brzegi i czego tylko w połowie ?
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
jarsoN napisał(a):pawcio1017 napisał(a):Wygodne to one może były jak były noweA co do trzymania w zakrętach to śmiem twierdzić że nie miałeś okazji nigdy przejechać się w porządnych kubełkach
![]()
No nie porównuj prawdziwych kubłów do normalnych foteli, bo w kubłach nie przejedziesz więcej niz 50km bez bólu pleców i nie ważne ile masz lat.
Mówimy o kubełkowych seryjnych, z seryjnego cywilnego samochodu (pokazane pare postów wyżej) a nie wyczynówkach
jarsoN napisał(a):Co to okleiłeś folią? To są te boczne światełka w drzwiach? Czego tak brzydko dociągniete brzegi i czego tylko w połowie ?
Dokładnie tak – lampki drzwiowe. Tylko w połowie... bo taka wizja i tak mi sie podoba

pawcio1017 napisał(a):śmiem twierdzić że nie miałeś okazji nigdy przejechać się w porządnych kubełkach
I tu się zgodzę, że nie miałem okazji się przejechać w kuble, poza tym nie ma to jak seria w BA (o ile są dobre fotele) . Często zauważalne jest to, iż ludzie wrzucają kubełki do samochodów nie przekraczającej mocy 100PS jak i delikatnie w z wyż . Totalny bezsens, a i jeszcze jak auto napędzane na przód

fotele z BA są całkiem wygodne. Na krótkie trasy plecy nawet nie bolą
Ale jak masz jechać ponad 1000km to już ból czuć. Ale coś za coś. Fajnie wyglądają i dobrze trzymają na zakrętach 
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

wilusjdm napisał(a):pawcio1017 napisał(a):śmiem twierdzić że nie miałeś okazji nigdy przejechać się w porządnych kubełkach
I tu się zgodzę, że nie miałem okazji się przejechać w kuble, poza tym nie ma to jak seria w BA (o ile są dobre fotele) . Często zauważalne jest to, iż ludzie wrzucają kubełki do samochodów nie przekraczającej mocy 100PS jak i delikatnie w z wyż . Totalny bezsens, a i jeszcze jak auto napędzane na przód
O to właśnie chodzi że w BA które jak wiemy nie są już najnowszymi samochodami w większości egzemplarzy fotele są już mocno wysiedziane i wygodny w nich widze mało. (miałem okazje siedzieć paru egzemplarzach – może Twoje fotele są po prostu w dobrym stanie dlatego tak Ci odpowiadają). Nie rozumiem jednak Twojego rozumowania o kubełkach w seryjnych samochodach. Te na zdjęciu pare postów wyżej siedzą seryjnie w przednionapędowym 115 konnym fordzie i nie widze w tym żadnego bezsensnu. Twoja mazda ma 88 km a czy nie zdarza Ci sie czasem pojeździć szybciej po krętej drodze? Właśnie wtedy można docenić kubełki a bezsensem uważam porównwyanie foteli z BA do pokazanych powyżej (szczególnie przez osoby, które nie miały nigdy okazji podrózować w takich i tym samym możliwości do porównania – jak sam stwierdziłeś
Odbiegając od foteli... Zgłosiłem się z tym tematem do konkursu "Moja Mazda"

poszukaj foteli takie jak ja mam
dobrze 3maja i są wygodne
ale ciężko dostępne są
a co do konkursu będziemy głosować

a co do konkursu będziemy głosować

GreXx napisał(a):Działasz trochę patrzeAczkolwiek ja bym nie wsadził tych foteli z fjorda
.
Dziś jak moja mała wróci z warsztatu (o ile wróci) to też pobawię się z folią i zapodam jej ambery
Z fotelami zobaczymy co z tego wyjdzie, myśle że ford i tak pójdzie w całości a wtedy raczej prędzej wpadnie do Mazdy nowa kierownica niż jakieś fotele. Z amberami też bym podziałał, ale jeden klosz od kierunku mam pęknięty więc nie ma nawet sensu oklejać

Podkusiło mnie i mimo że jeden z kloszy kierunkowskazów jest pęknięty to na pokładzie zawitały kierunkowskazy a'la amber
Ponadto przedwczoraj w końcu naprawiłem regulacje lewego lusterka (nawet najgorszemu wrogowi nie życzę składania ręcznie regulowanych lusterek. Te linki to jakaś masakra z którą męczyłem się z 3 godziny
). Dziś na szybko woskowanie jakimś byle jakim woskiem i poprawiony znaczek przedni na czarno (po zimie pojawiły sie odpryski). Również ranty alufelg ponownie oklejone nowymi paskami (tym razem 5 mm) jednak nie jestem przekonany czy i te nie zaczną sie odklejać po jakimś czasie od wody – jeśli tak to definitywnie zerwe i alu zostaną czarne. Narazie niech sobie są. Obecnie na dzień dzisiejszy całość wygląda tak:

piękne focie
nie pal tak kapci bo do lata nie wytrzymają

u mnie też antenka działa
heh
madzia widzę błyszczy
tak trzymać
Tylko te zaślepki w kolor
Halogeny tam się proszą albo chociaż przemalować je na czarno żeby się nie rzucały w oczy 
madzia widzę błyszczy

Tylko te zaślepki w kolor

Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174